Moje kotki tymczasowe. Fotki Makumby s. 64

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 11, 2007 1:06

Jak Makumba, jak Nuśka?

Karolko - caluj Nuske z umiarem, zebys Ty sie nie zarazila :wink:

[ocenzurowalam sama siebie, zgodnie z sugestiami Aleksandry]

Pozdrawiamy!!!
Ostatnio edytowano Sob sie 11, 2007 12:01 przez varulv, łącznie edytowano 1 raz

varulv

Od: Wto lip 10, 2007 23:18

Post » Sob sie 11, 2007 1:37

Varulv, przestań Karolka się zapłacze - jej Mama na drugiego kota na stałe się nie zgodzi :?

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Sob sie 11, 2007 11:58

ups! Obrazek
Aleksandro - masz racje...

yhm, przepraszam :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Karolko: chcialam jakies ladne kwiatki dla Ciebie wyszukac, zeby nie bylo Ci przykro i zebys sie nie gniewala na mnie, ale znalazlam tylko cos takiego: Obrazek

varulv

Post » Sob sie 11, 2007 12:44

Dziewczyny, co wy wymyślacie :roll: Ani się nie gniewam, ani nie obrażam :wink:
Pierwsza sprawa to owszem - mama nie zgadza się kategorycznie na drugiego kota - "nie bo nie", "nie bo nie ma pieniędzy" i "nie, bo 2 koty to 2 razy więcej bałaganu w domu (pozrzucane z parapetu kwiatki)"

Ale jak znajduje dom jakiś tymczasik, którego mama szczególnie polubila to wtedy jest "a może ty byś kiciu z nami został, ty taki fajny jesteś" 8) ale ja wiem, że to czcze gadanie na odchodne. :roll:

Druga sprawa to Nuśka, która jest kotem typu strachulec-boidupiec, nie znosi towarzystwa innych kotów, przeżywa straszna gehennę, nie jest sobą, poprostu jej nie ma, gdy są u mnie tymczasy. Na każdego kota reaguje inaczej. Nie każdy charakter jej podpasuje, nawet jak się przyzwyczaji do przebywania z drugim kotem, to albo toleruje ale nie chce miec z nim do czynienia (np. Makumba), albo zaakceptuje i pokocha (Trini). Ze wszystkich moich tymczasów Nuśka najlepiej czuła się z Trini - Triszka jej najbardziej pasowała charakterem i miłość kwitła. Dlatego gdybym nawet chciała i mogła wziąć drugiego kota, to musiałabym go wziąć na okres próbny i dopiero gdybym zobaczyła jaki stosunek ma do niego Nuśka, wtedy bym zdecydowała czy kot zostaje czy nie. Nie mogę skazywać Nuśki na koszmar życia pod jednym dachem z drugim kotem którego średnio lubi, lub tylko toleruje.

Makumba posiedzi do wtorku u Seniority. Dostałam od niej smska sprawozdawczego. Makumba z nią spał w łóżku i podgryzał jej stopy 8O W podrózy był grzeczny i rozmruczany 8O
Nie wierzę! Podmieniłyście mi kota :twisted:

Nuśka bez zmian, nadal chora, odruch wymiotny co chwile, do tego doszedł kaszel. Wetka mnie obstukała za całowanie Nuśki prosto w usta - powiedziała, ze mogę się zarazić :roll: No i od wczoraj coś mnie bierze :oops:
Obrazek

Karolka

Od: Nie kwi 03, 2005 22:23

Post » Sob sie 11, 2007 13:06

a do Ani sie jakos wybierasz?
czy kwarantanna?
nasze Obrazek potwory ;) + Fela i Frania na DS

pilne! Jajek i Dodek szukają dobrego Domu :)

xandra

Od: Nie paź 31, 2004 21:31

Post » Sob sie 11, 2007 13:36

Wybiorę się dopiero we wtorek. :roll: Teraz boje się iść i przenieść tam choróbsko.
Obrazek

Karolka

Post » Sob sie 11, 2007 14:04

Karolka pisze: Wetka mnie obstukała za całowanie Nuśki prosto w usta - powiedziała, ze mogę się zarazić :roll: No i od wczoraj coś mnie bierze :oops:

Kurcze, to przeze mnie :oops: - prosiłam, żebyś ode mnie ucałowała pysio mojej Faworyty...
Marcelibu

Post » Sob sie 11, 2007 14:09

Marcelibu, od Ciebie całowałam tylko raz, a od samej siebie może ze 20 razy 8) Moja wina :lol:
Obrazek

Karolka

Post » Nie sie 12, 2007 0:15

Karolka pisze:Dziewczyny, co wy wymyślacie :roll: Ani się nie gniewam, ani nie obrażam :wink:

to dobrze :D

varulv

Post » Nie sie 12, 2007 21:36

Ale cisza 8O

Makumba sedzi u Seniority, a Seniorita nie ma internetu. Ale korespondujemy przez smsy i wszystko wiem :wink:

Seniorita sobie radzi... uskutecznia sesje miziankowe. Sama nie daje rady go głaskać więc wezwała do pomocy koleżankę :lol:
Ostatnio edytowano Nie sie 12, 2007 22:12 przez Karolka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Karolka

Post » Nie sie 12, 2007 21:57

Karolka pisze:Seniorita sobie radzi... uskutecznia sesje mizankowe. Sama nie daje rady go głaskać więc wezwała do pomocy koleżankę :lol:

:ryk:
nie spotkalam jeszcze kota, ktorego trzeba bylo glaskac na 4 rece :lol:

mam nadzieje, ze Makumba dobrze sie bawi, a Nuśka w tym czasie pedem zdrowieje!

varulv

Post » Pon sie 13, 2007 8:03

Karolka pisze:Ale cisza 8O

Makumba sedzi u Seniority, a Seniorita nie ma internetu. Ale korespondujemy przez smsy i wszystko wiem :wink:

Seniorita sobie radzi... uskutecznia sesje miziankowe. Sama nie daje rady go głaskać więc wezwała do pomocy koleżankę :lol:

A to dlatego taka cisza :D . Karolciu, wcięło Ci koty z podpisu :wink: :D.
Makumba jest słodziakiem przekochanym, myślałam, że już tak wymizianym, że już nie zostało, a tu proszę!!!
Marcelibu

Post » Wto sie 14, 2007 9:34

I jak Nuśka 8O :?:
Marcelibu

Post » Wto sie 14, 2007 11:05

Jak Faworyta Marcelibu? :)

Kociareczka

Od: Pon mar 13, 2006 12:44

Post » Wto sie 14, 2007 13:48

Makumba już jest u mnie :dance: Właśnie przytargałam go od Seniority.

To inny kot. 8O M 8 kłów i jest o połowę większy niż wcześniej :roll:
Scanomune już zaaplikowane do pysia.

Teraz idę robić kuj kuj Nuśce... ale mam stracha :?

EDIT: Już po wszystkim. Nuśka grzcznie zniosła zastrzyki, nawet nie drgnęła. :D Nie było tak strasznie. :wink:
Obrazek

Karolka

[poprzednia][następna]