DamaKier pisze:Tig_ra, wiesz coś może o suchym Almo Nature? Znalazłam w Zooplusie, składu polskiego nie mam, tanie nie jest, pisze, że min.26% świeżego mięsa, że holistyczna i że wszystkie produkty są mega ekologiczne, z własnych upraw itd.
Po angielsku (wersja organic chicken)
Ingredients
100% organic chicken meat (>26%), 100% organic whole rice, corn, poultry meal, fish meal, chicken fat, eggs, fish oil, linseed, yeast, 100% organic cheese, DL-Metionin, fructo-ligosaccharides, yucca, rosemary oil, Alfa-tocopherol mix.
Supplemented per Kg with: Vitamin A 25000 UI, Vitamin D3 1200 UI, Vitamin E 160 UI, Vitamin C, iron, zinc, manganese, cupric sulphate, selenium, beta-carotene, taurine 1500 mg/Kg.
Analytical tenors
Humidity: 8%; Raw protein: 31%; Raw fat: 21%; Raw ash: 6%; Raw fibre: 2%; Kalcium/Phosfor: 1,3-1,0. Energy: 4100 Kcal/kg
kurcze
dalam linka do kattovitu w zooplusie i jak widze wszyscy tam dzisiaj buszowali
taka sobie ona jest, jak na te cene - widzialam ja wczesniej, ale mnie nie zachwycila - no jak zwykle bilans poprawny, ale...
moze jest i mega ekologiczna, jednak jakos tej "holistycznosci" po niej nie widac, z ciekawszych rzeczy jedynie ser 100% organiczny jest
mieso swieze, a wiec procent jego zostanie nedzny ok. 8 i troche maczki drobiowej i rybnej
do doopy z taka karma
wspominalam o niej przy okazji greenfisha, ze wlasnie firmy nastawione na robienie dobrej mokrej karmy, sucha traktuja drugoplanowo, przetwarzajac ew. niewykorzystane w procesie wytworczym resztki
wiesz to jadalne jest z cala pewnoscia, moze nawet kotom smakowac, zrodlem bialka jest nie tylko mieso, ryz i kukurydza ale takze ow ser i jajka, wiec na pewno wiekszosc jest pochodzenia zwierzecego, pod tym wzgledem nie jest zle - dla mnie osobiscie - za malo miesa i calkowity praktycznie brak warzyw
niech oni zostana jednak przy karmach mokrych - te sa znakomite