Łódź dymna kotka po zmarłym jutro jedzie do domu w Zabrzu!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob sie 04, 2007 18:59

o nie!!! odpychałam od siebie ta myśl,że ten kot na drzewku to ona :cry: :cry: bardzo smutna, zmarniała, to jest straszne :cry: nie wchodziłam do niej bo byłam na 9 spacerach z psami i nawet po umyciu rąk psi zapach zostaje a po co kota stresować :cry:
serce mi się kraje :cry:

ewatonieja

Od: Pon lip 30, 2007 9:35

Post » Sob sie 04, 2007 22:05

jakie biedne chore SMUTNE oczy

ewatonieja

Post » Sob sie 04, 2007 22:56

ewatonieja, dopisz może w pierwszym poście, że kotka jest w schronisku
i że ma nr 22

wątek kici na forum fundacji Niechciane i Zapomniane:
http://www.niechcianeizapomniane.org/fo ... =7682#7682

poproście Julię albo raczej Marcina - kociarnia@gmail.com
o zrobienie pięknych fotek kotce i wklejenie jej do bazy kotów na stronie internetowej schroniska
- to może bardzo pomóc w znalezieniu domu

zastanawiam sie, czy gdyby kotom w schronisku powycierać załzawione, zaropiałe oczy
to czy może szybciej znalazłyby dom, może ludzie myślą, że są chore
i boją się adoptować takiego kota
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Nie sie 05, 2007 10:34

wibryska pisze:poproście Julię albo raczej Marcina - kociarnia@gmail.com
o zrobienie pięknych fotek kotce i wklejenie jej do bazy kotów na stronie internetowej schroniska

Wibrysko, to głownie Magija, Pisiokot i Elfrida robią zdjęcia i opisy na stronę schroniska a Marcin je wstawia. Mi udało się zrobić tylko takie fotki - niestety kotka ma chore oczka, widać, że ją bolą, mróży je, albo ma ciągle zamknięte. I siedzi skulona na drapaku.
Ona potrzebuje kogoś kto da jej nadzieję, kto ją zabierze ze schroniska do domu, który straciła.
Czy ktoś mógłby ją zabrać stamtąd?

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Nie sie 05, 2007 10:57

mokkunia pisze:
wibryska pisze:poproście Julię albo raczej Marcina - kociarnia@gmail.com

(...) to głownie Magija, Pisiokot i Elfrida robią zdjęcia i opisy na stronę schroniska a Marcin je wstawia.

Tak, dokładnie, od kwietnia tylko my robimy zdjęcia i opisy, a Marcin je wstawia. Julka ma wystarczająco dużo pracy przy zajmowaniu się bazą psów i nie ma już absolutnie czasu na koty. Nic jednak nie stoi na przeszkodzie, żebyś ktokolwiek inny np. Ewatonieja, zrobił taki opis (z wykorzystaniem naszych zdjęć jeśli nie ma swoich) i wysłał go Marcinowi na ten podany adres.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Nie sie 05, 2007 11:17 Tu było pytanie "techniczne"

:D
Ostatnio edytowano Nie sie 05, 2007 13:04 przez graszka-gn, łącznie edytowano 4 razy

graszka-gn

Od: Wto maja 29, 2007 19:04

Post » Nie sie 05, 2007 11:29

graszka dziękujemy za chęć pomocy, chodzi o zdjęcia i opis jak tutaj:http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index.php?co=adopcje&pod=3&podstr=1

ale może poczekajmy na ewatonieja, zobaczymy co zdecyduje

a jak kicia ma na imię ?
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Nie sie 05, 2007 11:36

Już popatrzyłam - na "schronisko" jest dużo prościej. Właściwie te fotki, które są i kilka słów od EwaToNieJa byłyby wystarczające.
W razie potrzeby jestem do dyspozycji. :D
Zaglądam tutaj regularnie. Właśnie zabierałam się do wzmocnienia wymowy mojego bannerka, może zmiany generalnej?
Ostatnio edytowano Nie sie 05, 2007 13:08 przez graszka-gn, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

graszka-gn

Post » Nie sie 05, 2007 11:39

to czekamy na propozycję bannerków dla dymnej

smutna, opuszczona kotka prosi o dom
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Nie sie 05, 2007 11:53

graszka_gn pisze:Czy materiały dla Marcina to "www.adopcje.org" ?

Nie.
Marcin umieszcza informacje o kotach wraz ze zdjęciami na stronie schroniska.
Np tak jak ma to Bunia: http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index ... oty&nr=131

www.adopcje.org to jeden z lepszych i ogólnie dostępnych serwisów ogłoszeniowych
Tam też warto by kicię ogłosić. Potem można sobie ze wszystkich swoich ogłoszeń wstawić taki banerek jak ja mam po prawej stronie.

mokkunia

Post » Nie sie 05, 2007 14:21

Nowy banner (jak w moim podpisie) - wystarczy końcówkę "jpg" zamienić na "gif" (koniecznie małe litery) :)
Ostatnio edytowano Nie sie 05, 2007 18:32 przez graszka-gn, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

graszka-gn

Post » Nie sie 05, 2007 14:39

ona juz jest ogłaszana na około 5-6 portalach
ma allegro
dzisiaj byłam w środku juz lubie ja bardziej od syberyjczyka,dała sie pogłaskac potem się wpakowała na kolana,oczy wytarłam zakropliłam gentamecyną ,ogolnie w łódzkim schronisku jesli chodzi o koty to jest TRAGEDIA nie ma wolontariuszy,ktorzy by pomagali sprzatac ,leczyć kociaki ,doradzali odwiedzającym:(

ona jest bardzo smutna :cry: ucieka przezd innymi kotami :cry:

wspaniały banerek graszko :)

ewatonieja

Post » Nie sie 05, 2007 15:51

Boże jedyny, gdyby nie to, że moja Jaśminka taka nerwuska, to bym ją wzięła na tymczas :!:
Tak mi żal tej koteczki. Runął jej cały świat.

Lisabeth

Od: Śro wrz 21, 2005 20:24

Post » Nie sie 05, 2007 15:57

Jeśli bannerek jes OK - no to do podpisów marsz! (Wystarczy zmienić jpg na gif).
Tylko tyle mogę... bardzo przeżywam swoją bezsilność...
kto byl na tym wątku, to wie ! http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=62573
Obrazek

graszka-gn

Post » Nie sie 05, 2007 16:18

ewatonieja pisze:ogolnie w łódzkim schronisku jesli chodzi o koty to jest TRAGEDIA nie ma wolontariuszy,ktorzy by pomagali sprzatac ,leczyć kociaki ,doradzali odwiedzającym:(

Od kwietnia o ile mnie pamięć nie myli zawsze któraś z nas, lub kilka z nas jest w weekend w schronisku. W sobotę lub niedzielę. Po kilka godzin.
W dni wolne sprzątałyśmy same calutką kociarnię, z myciem kuwet i podłóg. Teraz najbardziej potrzebna jest pomoc w szukaniu tym kotom domów. Robione są zdjęcia, opisy kotów, umieszczamy ogłoszenia.
Niestety każda z nas pracuje, każda ma swoje koty, często mamy po kilka tymczasów. Nie ma szans na to, by jeździć do schroniska w tygodniu.
Możemy obstawiać tylko weekendy i to robimy. I zawsze któraś z nas interesuje się ludźmi którzy przychodzą po kota, doradzamy, podpytujemy.

A może wsród czytających ten wątek jest ktoś chętny do pomocy? Do wolontariatu w schronisku? Najlepiej w tygodniu?

mokkunia

[poprzednia][następna]