» Pon sie 20, 2007 11:13
Byłam wczoraj z wizytą w Kocim Świecie. Kasia bardzo zapracowana, nie ma po prostu siły siąść do komputera.
Najpierw najsmutniejsza wiadomość - Piotruś Myszka nie żyje. Przegrała z chorobą.
Inne koty mają się dobrze, Kostek całkowicie wrócił do życia i sprawności, świetnie sobie radzi na trzech łapkach, wygląda pięknie i z całą pewnością mógłby iść do swojego domu, gdyby taki się znalazł.
Babol - kotka uratowana przed utopieniem, ta która przywróciła Kostkowi wolę walki po amputacji, nadal nie lubi swoich współplemieńców i głównie pomieszkuje w azylowym magazynku. Baboil do szaleństwa kocha ludzi i gdyby ktoś ją zabrał do domu byłby najbardziej na świecie kochanym człowiekiem.
Kasia ma od niedawna kocurka zabranego z Palucha. To kot specjalnej troski, wszystko mu szkodzi z wyjątkiem specjalistycznej karmy w saszetkach - potrzebne Kasi wsparcie, bo koszt jego wykarmienia to 10 zł dziennie.
Dzień przed moim przyjazdem do KŚ trafiła kolejna stara (13 lat) persica. Miała do soboty dom, ale właściciele zamiast ją regularnie czesać raz do roku wozili ją do kapieli i strzyżenia. Tym razem wet dopatrzył się guzków sutkowych i jej pan kazał ja po prostu uśpić. Kotka nazywa się Sheila, jest biało-kremowa, jada tylko surowe mięsko i załatwia sie do kuwety wyłożonej ligniną. Wczoraj siedziała sobie na środku kasiowego łoża, dała się głaskać i brać na ręce. Wirtulany opiekun pilnie potrzebny, ktokę czeka operacja.
Odwiedziłam też pieski - naprawdę trudno mi było uwierzyć gdy zobaczyłam Dziadka. Po prostu szok, zamiast psich kości obciągniętych skórą zobaczyłam wielkiego, przystojnego psa. Zgredek też się zdecydowanie poprawił, nawet sam się bawił znalezionym kamieniem. Kasia nie powinna mieć w ogóle psów a ma ich za dużo. Są wśród nich takie, które spokojnie mogłyby znaleźć dom. Pomoc w adopcjach mile widziana.
To by było w największym skrócie tyle. Robiłam zdjęcia, ale jako początkujący posiadacz aparatu cyfrowego nie mam olśniewających osiągnięć - jak tylko uda mi się zdjąć foty z aparatu to wstawię je w tym wątku.