Sonia i Otis - część II.Nowiuśkie foty str.96

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 01, 2007 17:21

ja w tym momencie tez przestalabym ja lubic :twisted:

kasia essen

Od: Czw gru 15, 2005 9:19

Post » Śro sie 01, 2007 17:24

Jejku jak nie tu dawno nie było :oops: to przez brak powiadomień :oops: idę czytać ;)
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, skorzystałby na tym człowiek, a stracił kot.

Aniołek_

Od: Pon sie 14, 2006 17:28

Post » Śro sie 01, 2007 17:43

No właśńie te powiadomienia wprowadzają w błąd, bo do mnie przychodzą z dużym opóźnieniem albo wcale, a do niektórych wątków przychodzą normalnie więc mam mętlik :(

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Śro sie 01, 2007 18:22

Łojej, ale przez miesiąc się tych stron namnożyło.. i tżetów... i tyle się działo.. :strach:

Współczuję kryształów... zarówno tobie jak i Otisowi..
Historię moich i Kreski zmagań z tym tematem znasz. Nam nie pomagała ani pasta ani karma... tzn. pomagała, ale wszystko na krótką metę, problem wracał jak bumerang. Niestety producenci preparatów zakwaszających specjalnie komponują je tak, aby nie dało się dolegliwości wyleczyć. Zdrowy kot nie potrzebuje przecież ich preparatów... a popyt na dany produkt musi być zapewniony.. to usłyszałam w lecznicy na Gagarina.
U Kreski kryształy znikały pod wpływem zakwaszania moczu, ale zapalenie pęcherza toczyło się dalej.
Narazie wciąż jesteśmy na amitriptylinie. W sobotę robię badanie moczu. Mam nadzieje, ze ostatnie dobre wyniki nadal będą dobre.
Może trochę pesymistycznie cię nastroiłam.. mam nadzieję, że u Otisa wszystko skończy się szybko i bez problemu. Są przecież futra, u których wystarczy jedna kuracja, pilnowanie diety, zeby problem nie wracał.
U Kreski nakłada się na to wszystko podłoże psychiczne i ciągły stres, które przecież na pewno nie pomagają pęcherzowi.
Naprawdę mocno trzymam kciuki, żeby te problemy szybko minęły !
:ok: :ok:
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Od: Pon wrz 05, 2005 9:23

Post » Śro sie 01, 2007 19:38

Iza, ja poszlam ostatnio do apteki po Oxycort A czyli maśc do oczu. Przedtem kupowalam na recepte od weta ale teraz mi sie chcialo specjalnie do niego iśc po recepte wiec sprobowalam kupic bez. Pani powiedziala najpierw ze to faktycznie na recepte tylko , a ja na to ze to dla kota. Ona:" a dla kotka?, to niech pani da pieniązki a ja nie wpisze do komputera" i mi dala :D
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Śro sie 01, 2007 20:20

Wiem Agatko, że zmagasz się z kryształową panną, dlatego wcale mi nie do śmiechu z tą diagnozą :(
Kasiu...ja znam drugą stronę medalu, moja kuzynka pracuje w aptece 8) ale to miło ze strony tej Pani, że sprzedała Ci bez recepty...

izaA

Post » Śro sie 01, 2007 20:24

Domyslam sie tej drugiej strony, nie jestem az tak naiwna ale milo ze w tym przypadku mi dala, bo o to mi chodzilo... :wink:

moś

Post » Śro sie 01, 2007 20:36

izaA pisze:Kajka - szwy na głowie - coś Ty robiła Ja mając 14 lat - jeszcze nie pisałam wierszy zaczęłam w wieku 16-stu lat...pierwszy był o świetle księżyca Pisłam wtedy pod pseudonimem "Rajna" Ale jak widzę, teraz młodzież szybciej dojrzewa

Co do szwów, to na weselu brata poślizgnełam się i uderzyłam głową w krzesło. Wynik trzy szwy, które jutro mi zdjemą. Co do 14 w nicku, we wrzesniu skończe 15 :lol: I rzeczywiście dojrzewa szybciej. Teraz czytam ksiązki Margit Sandemo Sage o Ludziach Lodu. W tomie "Samotny" 18-letnia dziewczyna musiała z konieczności się ożenić. Podczas nocy poślubnej ona zadaje sobie pytanie "Skąd się biorą dzieci?" Tej nocy sie dowiaduje i potem się okazuje, że jest w ciąży. Dzisiaj mało kto zada sobie takie pytanie :lol:
Obrazek
Skarpetka, Suzy, Nimfa, Szczęściarz

kajka.14

Od: Pt paź 06, 2006 21:55

Post » Śro sie 01, 2007 20:37

K woli ścisłości - każda apteka ma zaprzyjaźnionego lekarza, co recepty wypisze :lol: ...ale zwyczajni ludzie tego wiedzieć nie muszą... 8)

izaA

Post » Śro sie 01, 2007 20:40

kajka.14 pisze: Dzisiaj mało kto zada sobie takie pytanie :lol:

No na pewno w wieku 18-stu lat :wink: Ja musze prowadzić takie rozmowy z moimi dziećmi mniej więcej w trzeciej klasie podstawówki...przynajmniej z Michałem o tym rozmawiałam...Zuzia na razie nie pyta, ale to jest tylko kwestia miesięcy - tak myślę...

izaA

Post » Śro sie 01, 2007 20:42

Trzymam kciuki za kryształowego kota (Otis chciał zabłyszczeć :lol:)
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, skorzystałby na tym człowiek, a stracił kot.

Aniołek_

Od: Pon sie 14, 2006 17:28

Post » Śro sie 01, 2007 21:20

Iza, czyli ostatecznie wybrałaś dla Otisa Hill'sa? Mam nadzieje, że przyniesie oczekiwane efekty. A na razie nie dajesz pasty, prawda?

Tak się wypytuję, bo jakbym, nie daj Boże, tez się musiała z czymś takim zmierzyć (na razie nic na to nie wskazuje, ale wszystko się może zdarzyć), to będę już chociaż cuś wiedziała :wink: Bo ja w tym temacie ciemna, nie interesowałam się mocno, bo koty zdrowe :oops: :oops:
Po prostu Ania jestem :wink:

DamaKier

Od: Pon gru 26, 2005 23:02

Post » Śro sie 01, 2007 21:41

DamaKier pisze:Iza, czyli ostatecznie wybrałaś dla Otisa Hill'sa? Mam nadzieje, że przyniesie oczekiwane efekty. A na razie nie dajesz pasty, prawda?

Tak się wypytuję, bo jakbym, nie daj Boże, tez się musiała z czymś takim zmierzyć (na razie nic na to nie wskazuje, ale wszystko się może zdarzyć), to będę już chociaż cuś wiedziała :wink: Bo ja w tym temacie ciemna, nie interesowałam się mocno, bo koty zdrowe :oops: :oops:

To narazie się na wszelki wypadek nie interesuj.. lepiej nie przyciągaćtakich problemów :wink:
i ciesz się zdrowymi kotami !!!!!
IzaA też będzie się niedługo cieszyć! o!
afirmujemy, wszyscy razem:

PhKwaśne, PhKwaśne,
PhKwaśne, PhKwaśne,
PhKwaśne, PhKwaśne,
PhKwaśne, PhKwaśne
PhKwaśne, PhKwaśne

albo

Otis bez kryształów,
Otis bez kryształów,
Otis bez kryształów,
Otis bez kryształów,
Otis bez kryształów,
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Od: Pon wrz 05, 2005 9:23

Post » Śro sie 01, 2007 21:47

PhKwaśne, PhKwaśne,
PhKwaśne, PhKwaśne,
PhKwaśne, PhKwaśne,
PhKwaśne, PhKwaśne
PhKwaśne, PhKwaśne

albo

Otis bez kryształów,
Otis bez kryształów,
Otis bez kryształów,
Otis bez kryształów,
Otis bez kryształów,[/quote]
Pozwolilam sobie zerżnąć za przeproszeniem czyli zacytować :lol: Dołączam sie 8) do mantry

moś

Post » Śro sie 01, 2007 22:03

Mój młodszy brat też się jeszcze o takie rzeczy nie pytał. Jest z tego samego roku co Zuzia.

PhKwaśne, PhKwaśne,
PhKwaśne, PhKwaśne,
PhKwaśne, PhKwaśne,
PhKwaśne, PhKwaśne,
PhKwaśne, PhKwaśne.

albo

Otis bez kryształów,
Otis bez kryształów,
Otis bez kryształów,
Otis bez kryształów,
Otis bez kryształów.
:lol: