Zuzka!Przepiekna koteczka!!!.Come back...str 10 :-(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lip 28, 2007 14:17

Koteczka baardzo prosi o tymczas na dwa tygodnie!!! :P

elfrida

Od: Pt gru 15, 2006 22:15

Post » Nie lip 29, 2007 12:45

Za happy end :ok:

Dziś magija mi przypomniała. Ja twarda raczej jestem w schronie. Ale wtedy kiedy zobaczyłam Klemensową - dla mnie Mamuśkę z małymi - ryczałam. Tak bardzo mi było jej żal :( Taka kochana, dzielna Mamka...
Cieszę się, że uśmiechnął się do niej los. Tak bardzo się cieszę...

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Nie lip 29, 2007 23:37

CoolCaty dziekuje Ci bardzo za wziecie Klemensowej do lecznicy.Rozumiem jakas niepewnosc ze strony domku chcacego adoptowac Klemensowa...a to ,ze dalas jej szanse przyspieszy dokocenie domku,ktory na prawde bedzie odpowiedzialny :1luvu: .Jeszcze raz Ci dziekuje :1luvu: .Zakochalam sie w niej od pierwszego wejrzenia...Klemensowa to kotka wyjatkowa,jedyna w swoim rodzaju :P

elfrida

Od: Pt gru 15, 2006 22:15

Post » Pon lip 30, 2007 7:51

To fakt, kitka jest cudowna. Całą drogę ze schroniska siedziała spokojnie w transporterku i nawet nie miauknęła. Wzięta na ręce przytula się i ciekawie rozgląda.
Klemensowa miała wcześniej na imię Zuzia - została oddana do schroniska w maju po śmierci wcześniejszego właściciela :(

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Pon lip 30, 2007 8:01

CoolCaty pisze:Klemensowa miała wcześniej na imię Zuzia - została oddana do schroniska w maju po śmierci wcześniejszego właściciela :(

Biedna koteczka :( Cieszę się, że jej tułaczka się skończy i będzie miała swój dom na zawsze.

mokkunia

Post » Pon lip 30, 2007 20:40

ja równiez dziękuję Ani za pomoc dla Zuzi.
Uroniłam łżę i chciałabym tylko, by żadnemu z moich kotów nigdy sie to nie przytrafiło.
Zuzia ma już swój dom. :D
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Pon lip 30, 2007 20:49

Klemensowa reaguje na swoje imię Zuzia, więc pozwólcie, że tak ją będę nazywać. Zuzanka powitała mnie dziś w lecznicy okrzykami radości. Ta kotka za głaskanie i drapanie po brzuszku dałaby się pokroić na plasterki. Podskakuje, ociera się, kręci pupką i wywala brzusio do głaskania. Ładnie przy tym podśpiewuje i mruczy. Zdecydowanie widać, że jest zadowolona ze zmiany miejsca pobytu. Może sobie pobiegać, ma czyściutko i jedzonko tylko dla siebie. Kitka ma typową poschroniskowa biegunkę. Dostaje lekką dietkę, z której jest wielce zadowolona :) Dostała dziś połowę dawki lekarstwa na odrobaczenie. Zakumplowała się z naszą lecznicowa piranią, czyli dziką kotką po sterylce. Siedzą sobie, gadają przez kratki i pewnie mnie obgadują. Gryząca i sycząca na wszystko pirania jest w stosunku do Zuzi spokojna i śpią nawet w tym samym czasie.

Tu Zuzia wcina aż miło, oczywiście mrucząc przy tym maksymalnie :)
Obrazek

Tutaj z piranią po sąsiedzku. Pirania w klatce, Zuzka luzem :)
Obrazek

Mmmmhhhmmm, ale przyjemnie :lol:
Obrazek

Oooooo, barrrrrdzo fajniutko :)
Obrazek

CoolCaty

Post » Pon lip 30, 2007 21:33

widzę że Ania sie rozkręcasz :wink: :lol:
tak trzymaj :ok: :ok:
za Zuzię :ok:
"Niczego nie można cofnąć. Niczego nie można naprawić. Inaczej bylibyśmy wszyscy świętymi. W zamiarach życia nie leży nasza doskonałość. Miejsce doskonałości jest w muzeum"..

aga-lodge

Od: Wto paź 05, 2004 13:51

Post » Wto lip 31, 2007 3:22

sliczna Zuzia, kochany przytulak :)
Jak super ze dostala swoja szanse!

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Wto lip 31, 2007 8:15

Zuziu, to kiedy przeprowadzka?

mokkunia

Post » Wto lip 31, 2007 11:23

Co do imienia Zuzanki-Klemensowej to rozmawiam wczoraj z wetką schroniskową i w pewnym momencie mnie pyta :" a ta kicia, kiedy jedzie do domku, ta, co ją dziewczyna od was w niedzielę zabrała, no wie, pani ta Klementynka..."
Ja: "Klementynka ? 8O Jaka Klementynka :?: 8O aaa o Klemensową chodzi, tak? :D "
Wetka: "no, tak, jejku, ja tych imion, co kotom nadajecie, to się chyba nigdy nie nauczę :oops: "
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Wto lip 31, 2007 19:13

Zuzia Klementyna Klemensowa ma się nieźle. Ponieważ biegunka jeszcze nie ustąpiła, to od dziś niunia dostaje nifuroksazyd. Wg Zuzki nifuroksazyd to ochydztwo i przed podaniem go trzeba się bronić jak się da :lol:
Dziś musiałam Zuzi wstawić jej ulubiony koszyk obok klatki Piranii, bo dziewczynki gadają i gadają sobie przez klatke aż miło. Obie były wielce zadowolone, że Zuzka może teraz sobie z Piranią gadać i mieć miekko pod pupką.
Zuzunia jest taka miziasta, ze szok. KAżdy kto pojawi się w pokoiku jej i Piranii jest celem do przytulania, ocierania i opowiadania, co robiła jak była sama. Przytargałam sobie dzis do pokoju Zuzki gruby koc, położyłam się z małą i.... lekko mi sie przysnęło, a kiedy się obudziłam, to Zuzia chrapała w najlepsze leżąc na mnie i bardzo była niezadowolona, ze ja się w ogóle śmiem ruszać i nie być dalej jej podnóżkiem. Apetyt lalce dopisuje baaaardzo. Wsuwa hillsika i/d i mruczy przy tym, mrrrrruczy, ze ho ho!
Nowy dom będzie miał z niej naprawde ogromną pociechę.

CoolCaty

Post » Wto lip 31, 2007 19:42

Same dobre wieści u kici :dance: :dance2: Kicia również mnie ujęła za serce dlatego tak się cieszę...:)
Kciuki za zdrówko i nowy domek Obrazek
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Wto lip 31, 2007 22:33

CoolCaty pisze: Przytargałam sobie dzis do pokoju Zuzki gruby koc, położyłam się z małą i.... lekko mi sie przysnęło, a kiedy się obudziłam, to Zuzia chrapała w najlepsze leżąc na mnie i bardzo była niezadowolona, ze ja się w ogóle śmiem ruszać i nie być dalej jej podnóżkiem.

:D
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Czw sie 02, 2007 11:01

fajnie, że dziewczyna się tak dobrze czuje :D
"Niczego nie można cofnąć. Niczego nie można naprawić. Inaczej bylibyśmy wszyscy świętymi. W zamiarach życia nie leży nasza doskonałość. Miejsce doskonałości jest w muzeum"..

aga-lodge

Od: Wto paź 05, 2004 13:51

[poprzednia][następna]