Sonia i Otis - część II.Nowiuśkie foty str.96

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 31, 2007 15:24

Przepraszam dziewczyny,nie zaglądam, a wy się martwicie...dziś odbierałam nowe paski do wertikali do sypialni i miałam trochę innego biegania..obiad itp sprawy :roll: Otis siusia normalnie do kuwetki, wszystko wraca do normy. Nospę w masełku pożarł z dziesiejszą puchą Leonardo - nawet nie zauważył, że zjadł :lol: O 19.00 jadę na kolejny zastrzyk betamoxu, być może będą już wyniki badania. Iza miała wątpliwości czy laboratorium przyjedzie do niej w poniedziałek po jedną próbkę, a dziś rano i tak do nich jechała, więc pewnie próbka trafiła dopiero dziś do labu...mam nadzieję, że na wieczór będą wyniki...Piotrek wciąż utyka na nogę...mam wrażenie, że rekonwalescencja stanęła w miejscu. Już nie ma śladu opuchlizny, ale jest duży krwiak i boli :cry: Wczorajszy zastrzyk podobno zrobiłam z maestrią...nic nie bolał 8)

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Wto lip 31, 2007 15:29

brawo ..mi by sie rece trzesły jakbym zastrzyk miala zrobic :oops: zycze tzetowi porowtu do zdrowka i otiskowi rowniez,no patrz masz dwoch chorych facetow w rodzinie,a normalnie to jeden to juz przesada :wink: :wink:

kasia essen

Od: Czw gru 15, 2005 9:19

Post » Wto lip 31, 2007 15:40

Moi faceci - jak u innych baby :lol: Otis to wiesz, taki facet z nazwy tylko :wink: ale Piotrek - pierze, sprząta, gotuje, prasuje - i naprawdę wcale nie marudzi jak jest chory :P :love:

izaA

Post » Wto lip 31, 2007 15:43

izaA pisze:Moi faceci - jak u innych baby :lol: Otis to wiesz, taki facet z nazwy tylko :wink: ale Piotrek - pierze, sprząta, gotuje, prasuje - i naprawdę wcale nie marudzi jak jest chory :P :love:

gdzie sie tacy rodza :roll: (moj oprocz niecheci do majsterkowania na szczescie gotuje,zmywa,prasuje sobie koszule :twisted: )

kasia essen

Post » Wto lip 31, 2007 16:00

Nad Wisłą :lol: choć Piotrek z uporem powtarza, że jest Włochem, który urodził się w Polsce przez pomyłkę :lol:

Powiadomienia mi przychodzą z opóźnieniem 1 doby :evil:

izaA

Post » Wto lip 31, 2007 16:01

:lol: :lol:

kasia essen

Post » Wto lip 31, 2007 16:19

Iza, ja przepraszam, ze tak odbiegnę od tematu i w obliczu tych wszystkich zawrotów głowy, z jakimi się musisz codziennie uporać, powrócę do kwestii remontowych i zapytam: Jeśli chcę jeden pokój przyozdobić wzorami za pomocą szablonu dekoratorskiego, to wystarczy, że kupię jeden taki szablon czy mam się zaopatrzyć w kilka? Ile mniej więcej kosztuje jeden taki szablon (żebym miała jakąs orientację)?
Po prostu Ania jestem :wink:

DamaKier

Od: Pon gru 26, 2005 23:02

Post » Wto lip 31, 2007 16:30

Oczywiście wystarczy jeden, tylko musisz go myć i wycierać do sucha po każdym "odbiciu", żeby nie podciekało. Cena w zależności od wielkości - 9-12 zł za szablon.

Ja nie odbieram tego małego zamieszanka jako jakiegoś zawrotu głowy...może to tak z boku wygląda...wręcz przeciwnie...Piotrek jest cały dzień w domu, nie musimy wstawać o 7 tylko śpimy sobie przynajmniej do 8.30...w nocy mantykujemy do 1-wszej...pijamy kawki trzy razy dziennie, a wieczorem winko lub piwko...odpoczywamy...pełen relaks...w końcu nie będzie urlopu, Piotrek nie może chodzić, więc po co się zabijać? Mieszkamy w takim miejscu - że odpoczywamy w domu :P

izaA

Post » Wto lip 31, 2007 18:02

A ja dodam w temacie poprzednim z duma ze JJ pomaga mi w pracach domowych - czyli to co wyzej a dodatkowo bardzo lubi majsterkowanie 8) To tak gwoli chwalenia sie TZ -tami a tak poza tym to powiedz Iza Tz -towi ze bardzo mu współczujemy i doceniamy jaka ma wspaniałą zone w roli pielęgniarki i nie tylko 8) ps Super ze z Otiskiem lepiej :D
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Wto lip 31, 2007 18:33

Cześć Iza, to ja Aleksandra z problemami z dokoceniem. W końcu tak bardziej poczytałam sobie co tam u Ciebie. Cieszę się że u Otisa dobrze i tak trzeba trzymać. :ok: Wyniki będą ok :D :ok:
:ok:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Wto lip 31, 2007 18:37

Cieszę się, że z Otiskiem lepiej, za wyniki aby były super :ok: :ok:
Obrazek
"Uchroń mnie przed wrogiem, który ma coś do zyskania, i przed przyjacielem, który ma coś do stracenia...'' T.S.Eliot'

zunia

Od: Śro lut 15, 2006 11:55

Post » Wto lip 31, 2007 21:04

Mam kryształowego Otisa :( Odczyn słabo zasadowy :( nabłonki nieliczne, leukocyty i erytrocyty po 1-2 w polu widzenia, flora bakteryjna mierna i kryształy trójfosforany amonowo-magnezowe - dość liczne :( Dziś był drugi antybiotyk, jeszcze jeden zastrzyk i koniec kuracji...pozostaje wybór karmy/pasty...sama nie wiem, wetka mówi, że ma najlepsze doświadczenia z RC, ona nie zaleca pasty - więc nie wie jak reagują koty na pastę :? Hills podobno niesmaczny :( ...mimo naszej dość zażyłej znajomości - chyba nie była zadowolona, że się podpieram autorytetem forum, ale wy przecież praktycy jesteście... :P
Piszcie prędziutko, bo zaraz chcę złożyć zamówienie - co lepsze karma bytowa + uropet czy raczej karma urinary...no i czy trovet działa? (jest najtańsza :oops: )

izaA

Post » Wto lip 31, 2007 21:30

Izo przykro mi, że pomimo moich kciuków Otis nie jest do końca zdrowy. jednak źle nie jest :? .
Wiesz dobrze, że moje kocie doświadczenie dosyć marniutkie, ale ponieważ mój Fifi (przypominam 7 lateczków 9 wrzesnia kończy) jest mocno zagrożony tym co spotkało Otisa (tak mniej wiecej od dwóch lat) zrobiłam rozpoznanie i wyszło mi, że jednak RC. Przy okazji róznych wizyt u różnych wetów pytałam, a co by było najlepsze i wskazanie było jednak na RC. Fifi raz juz miał małą dawkę urinary, profilaktycznie i żarł to straszliwie, ale to kot niezbyt wybredny.
Nie wiem czy Ci to moje gadanie w czymkolwiek pomoże, ale inne RC Mimi przy przypadłościach jelitowych tez bardzo pomogło.
Trzymam kciuki za Otiska, żeby było wszystko dobrze :ok:
A tak z innej beczki - cobyś miała o czymś innym pomysleć - dlaczego zastrzyków przeciw zakrzepicy Twój TZ nie robi sobie sam, to jest lepsze rozwiązanie :?: :wink:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Wto lip 31, 2007 21:31

Nie doradzę Ci w karmie, biedny Otisek.
Nie zawsze tak jest, że drogie jest najlepsze, może jednak warto posłuchać wetki tymbardziej, że macie do niej zaufanie to niech ona doradzi, ale to tylko moje zdanie.Wierze, że wybierzecie najlepiej.
Obrazek
"Uchroń mnie przed wrogiem, który ma coś do zyskania, i przed przyjacielem, który ma coś do stracenia...'' T.S.Eliot'

zunia

Od: Śro lut 15, 2006 11:55

Post » Wto lip 31, 2007 21:41

Iza ja od roku podaję Fredowi pastę uropet.
Zadnych sensacji, a tylko pozytwne efekty.
Fred był cewnikowany, na długotrwałej kuracji antybiotykowo-nospowej.
Od poczatku na karmie Hills s/d. Poczatkowo jednocześnie zakwaszany, potem sama karma wystarczyła. Przez m-c Fred dostwał urinal (wyciskałam kapsułke do pysia).
Fred pastę uwielbia, a karmę Hillsa s/d jadłm przez prawie przez 8 m-cy, teraz jest na c/d i 3 razy w tygodniu dostaje pastę.
Mozesz zacząć od mniejszej dawki pasty, zobaczysz czy nie bedzie sensacji żoładkowej.
Musisz mu obnizyć ph inaczej kryształy bedą sie wytrącać, stan zapalnie sie pogłebi, natomiast jego leczenie i tak zawsze trwa długo, 3 tygodnie 8O
Ja mam za sobą wielką walkę o Freda. Wyciągnełam go na prostą dopiero po 8 miesiacach.
Leczenie pęcherza wymaga czasu i cierpliwości.

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

[poprzednia][następna]