Dzięki Izo za życzenia - trochę pomogły, ale najbardziej na wirus podziałała konieczność udania sie w poniedziałek do pracy. Tak jakos choróbsko się tej pracy przestraszyło, że prawie sobie polazło
Ponieważ w niedzielę nie bardzo mogłam pisać - literki tak jakos po monitorze dziwnie latały - to już do tego co było w weckend nie będę wracała. Generalnie - koty trochę się poprały, wrzeszczała oczywiście głównie Kika, będąca w pozycji mocno dla niej niekorzystnej - na podłodze, za tapczanem. Niestety przeprowadzone bitwy w żaden sposób nie wpłynęły na zsocjalizowanie się kotów
Dzisiaj, po powrocie z pracy - przez nieuwagę doprowadziłam koty do kolejnej konfrontacji. Zostawiłam otwartą szafę, w której zbunkrowała się Kika, no i się zaczeło.
Najpierw do ataku przystapiła Mimi - niestety Kika siedziała na dosyć wysokiej półce i przy akordzie wrzasków Kiki biedna Miśka zwaliła sie na podłogę. Chyba przy okazji bardzo mocno uderzyła sie w łapkę bo taka biedna siedziała pod tą szafą, a zrobiła się nagle taka podwójna. Tak nastroszonej Mimi w życiu nie widziałam. Niestety resztki wirusa spowolniły mi refleks i zdjęcia nie udało mi się zrobić.
Potem do ataku przystąpił Fifi - gdzieś tak po 10 minutach. Postanowiłam bowiem nie zamykać szafy, może te awantury do czegoś doprowadzą
Fifi jako bardziej dojrzały od Mimi kot nie był agresywny, tylko taki "rozważny i romantyczny". Bez chęci ataku wskoczył do szafy na tę wysoką półkę i ze stoickim spokojem zniósł wrzaski i - jak przypuszczam - łapkowanie Kiki. Troszkę tam posiedział, ale pewnie pomyślał - ile można znosić nieuzasadnione wrzaski sfrustrowanej kocicy

No i zrezygnował - z siedzenia w szafie. Podejmuje natomiast co jakiś czas próby zsocjalizowania z Kiką - zagladając do szafy. Na razie bez efektu.
Natomiast Mimi sama poszła "na wygnanie" - nie wiem co tam Kika Fifiemu gadała, jak on ją w tej szafie odwiedzł, ale chyba Mimi poczuła się odrzucona. Jeżeli to oznacza kolejny konflikt w moim i tak nie zsocjalizowanym stadzie, to nie wiem co zrobię

Ale na pewno, nie będzie to czwarty kot