Utopki - fotki str 5

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lip 23, 2007 10:34

poweekendowe wiadomosci :wink:

tri miala biegunke w sobote i wymiotowala - nowy Domek zareagowal szybko i pojechal do weta, drugie odrobaczenie malej na razie czeka, i po lekarstwach juz jest lepiej, w niedziele juz skakala :wink:

rudzielec jest zarty strasznie i tfwardo sie domaga swojego w kuchni :wink:

male lataja juz po calym mieszkaniu, Fuma jeszcze sie ich boi i raczej przed nimi ucieka - mam nadzieje, ze sie w koncu przyzwyczai :roll:

ojciec Mili chyba przekonal sie do kotow 8O podobno wczoraj dzielil sie dobrowolnie swoim sniadaniem (jajkiem na twardo :wink: ) z rudaskiem, dobrowolnie 8O :lol: :wink:

Tajdzi ma je nawiedzic w tym tygodniu
Tajdzi, dalam Mili dla Ciebie reszte mleka od Agnieszki (powiedziala, zebys lepiej sama je sobie zostawila na wszelki wypadek :twisted: :wink: ) i chutney brzoskwiniowo -gruszkowy (mam nadzieje, ze bedzie smakowal) :wink:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Pon lip 23, 2007 10:50

:lol:

D Z I Ę K U J Ę :)

Emilia niestety nie odpowiada na moje maile, czekam cierpliwie, w razie co napiszę znów ;)

I trzymajcie kciuki za ostatnią Utopkę...
ale nie zapeszam na razie ;)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Pon lip 23, 2007 11:15

czy rudy koteczek jest jeszcze do oddania??? mam chętnego :) to chłopczyk czy dziewczynka?

umber82

Od: Wto lut 13, 2007 9:23

Post » Pon lip 23, 2007 11:33

Rudy (kot) ma domek razem z siostrzyczką :)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Śro lip 25, 2007 9:49

A jeśli chodzi o Topika to nic się nie zmienił, wspina się po nogach jak się przygotowuje posiłki i generalnie teraz to ON jest panem domu :D

asiaplasun

Od: Czw maja 10, 2007 15:50

Post » Czw lip 26, 2007 19:22

i jak tam? Tajdzi, bylas u maluchow?
i jak z domkiem dla Primadonny?

Beata

Post » Pt lip 27, 2007 21:56

U maluchów będę w niedziele (z aparatem i umową ;))
Mała - Myszka - ma domek :) również w niedziele odwozimy ją z Agnieszką :)
Będzie jedynaczką, rozbestwianą do granic możliwości
W domu jest mała dziewczynka, co okazuje się być Myszce bardzo na rękę, bo gdy córa Agnieszki przyjechała z wakacji - Myszka zamieniła się z płaczącej małej kici podgryzającej kostki w nakolankowego mruczącego zwierza 8O :lol:
Kciuki prosimy!
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Sob lip 28, 2007 9:12

Kciuki :ok:

asiaplasun

Od: Czw maja 10, 2007 15:50

Post » Sob lip 28, 2007 9:32

tajdzi pisze:U maluchów będę w niedziele (z aparatem i umową ;))
Mała - Myszka - ma domek :) również w niedziele odwozimy ją z Agnieszką :)
Będzie jedynaczką, rozbestwianą do granic możliwości
W domu jest mała dziewczynka, co okazuje się być Myszce bardzo na rękę, bo gdy córa Agnieszki przyjechała z wakacji - Myszka zamieniła się z płaczącej małej kici podgryzającej kostki w nakolankowego mruczącego zwierza 8O :lol:
Kciuki prosimy!

cudnie :lol: :lol: :lol:
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Beata

Post » Pon lip 30, 2007 15:51

Niestety (a może stety) z adopcji nici
Z Agnieszką pojechałyśmy aż 20 km za warszawę, żeby przekonać się, że nowy domek, pomimo obietnic, nie przyłożył ręki do zapewnienie bezpieczeństwa małej
BA! nawet nie kupił kuwetki 8O (już przełknęłam pytanie - a gndzie kot bedzie się załatwiał - bo i tak przywiozłyśmy kuwetkę)
Nie kupił kontenerka (bo kupi dopiero) - na nasze pytanie jak by do weta pojechali - nie wiedział
Nie mieli wybranego weterynarza (a to ważne w małej mieścinie przecież)
no i z listy, jaką przesłałam z jedzeniem i potrzebami (gdzie oprócz kuwety, żwirku, transporterka i zabezpieczenia okien był spis karm) - kupili whiskasa :roll: :?

Mała nadal szuka domku. Uwielbia dzieci. Przy dzieciach zamienia się w aniołka
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pon lip 30, 2007 19:10

szkoda :(
ale moze to, ze lubi dzieci, bedzie zacheta?

wiem, ze nie bylas u rudaska i tri w weekend, ja wymusilam dzisiaj wiadomosci z pierwszej reki :wink: (nie moge zapamietac ich nowych imion :roll: :twisted: )
rudy wazy 1,2 kg a tri 0,85 8) :lol: podwoili swoja wage mniej wiecej od oddania ich
Fuma ciagle troche syczy i ucieka, ale potrafi spac przytulona do rudego, ktory bardzo probuje sie z nia zaprzyjaznic i zaczepia ja na wszystkie sposoby, od pacania lapa po ogonie do niby niezaplanowanego przechodzenia obok i ocierania sie o Fume :lol:
maluchy maja apetyt i opanowaly juz caly dom :wink:
Mila nie moze sie nadziwic, ile takie maluchy moga wniesc radosci :lol: 8)

Beata

Post » Wto lip 31, 2007 9:01

tak :)
rozmawiałam z nią przez telefon (przez ten głupi samochód nie pojechałam do niej :( )
I mówiła, że strasznie się cieszy, że zabrała dwa i teraz wie, dlaczego jej dwa kociaki polecałyśmy ;)
Mam nadzieje, że będzie rozpowiadać o tym wszędzie i coraz więcej osób będzie brało dwupaki ;)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pt sie 03, 2007 21:18

i jak tam?

Tajdzi, widzialas upasionego rudaska juz? zdjecia poprosze :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :wink:

Beata

Post » Wto sie 07, 2007 22:25

rudasek wazy 1,5 kg 8O a tri 1,2 kg :roll:
musze to jechac zobaczyc w przyszlym tygodniu :twisted:
no chyba, ze wczesniej fotki by Tajdzi beda :wink: :lol: :lol: :lol:

a w ogole to Mila ma tak - przychodze do niej, a ona mi na wstepie "wiesz, przygotowuje sie teraz do XXX i nie mam czasu"
po czym zaczyna opowiadac o kociectwie, zdjecia z komorki pokazywac i to ja musze konczyc, ze sie spiesze :roll: :lol: :lol: :lol:

Beata

Post » Wto sie 07, 2007 23:50

Bardzo przyjemnie się czytało o małych pierdółkach, wierzę, że potrafią zrobić hałas i zamieszanie :D Mam nadzieję, ze ostatni maluszek znajdzie dobry domek, przykro, że nie wszyscy traktują poważnie przybycie kotka do domu i nie potrafią zapewnić mu podstawowej wyprawki :roll: .

No i nie ma to jak dwupak, na pewno warto rozważać taką opcję przy adopcji. Ja sama niedługo się dokocę, ale tylko pojedynczo, bo już jestem zakocona (choć kto wie, może familia zmięknie i weźmiemy dwie sztuki :lol: )
Po prostu Ania jestem :wink:

DamaKier

Od: Pon gru 26, 2005 23:02

[poprzednia][następna]