Sterylizacja ciężarnej kotki:-(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 21, 2007 15:57

Kotkę trzeba jak najszybciej złapać i pojechać do weta.
Na "kotach"jest wątek weci polecani-tam możesz poszukać weta w swoim mieście albo założ oddzielny wątek z prośba o jakieś namiary.
Cena zabiegu w zalezności od miasta.U mnie w Toruniu "zwykła"kastracja kotki kosztuje ok.150 zł więc aborcyjna pewnie trochę drożej.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Od: Pt lut 09, 2007 21:41

Post » Sob lip 21, 2007 16:30

Wczoraj woziłam kotkę na sterylkę aborcyjną, kotka po bardzo powaznych klopotach ze zdrowiem w dziecinstwie, więc zabieg mógł być ryzykowny, ciaza 4 tygodniowa.
Zniosla zabieg znakomicie, pięknie się wybudziła, a dziś miałam już info, że wszystko jest ok.

Z Bielska jest chyba Berni, może napisz do niej prywatną wiadomość, z pytaniem o weta, któego poleca.
Prawdziwi mężczyźni nie jedzą miodu, oni żują pszczoły.

sibia

Od: Śro gru 07, 2005 17:15

Post » Sob lip 21, 2007 16:53

Nie ZABIJAJCIE kociąt!

Yak

Od: Sob lip 21, 2007 14:35

Post » Sob lip 21, 2007 16:55

Yak pisze:Nie ZABIJAJCIE kociąt!

no, tylko jak się urodzą, to podrzućcie wszystkie Yakowi, na pewno chętnie odchowa i wszystkie przygarnie...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Sob lip 21, 2007 17:22

CoToMa pisze:

no, tylko jak się urodzą, to podrzućcie wszystkie Yakowi, na pewno chętnie odchowa i wszystkie przygarnie...

Tym razem Ty byłaś szybsza... 8)
Myślę, że nie trzeba podrzucać....Yak sam/a pozbiera te wszystkie biedne koty z naszych rąk i zaopiekuje się nimi WŁAŚCIWIE.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Sob lip 21, 2007 17:36

Temat póki co nie ma bezpośredniego związku z adopcją, więc przenoszę na Koty.

Daga

Od: Pon lut 04, 2002 15:46

Post » Sob lip 21, 2007 20:31

lepiej zabić kotkę porodem? Kastracja aborcyjna to DOBRA decyzja, trzymam kciuki za udany zabieg.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Sob lip 21, 2007 22:08

Już się umówiłam z Mamą - jednak biorę wolne i jadę ją wesprzeć moralnie w okrutnym morderstwie.
Jasne, że wolałabym nie musieć podejmować takiej decyzji, ale podjęłam i mam nadzieję, że uda nam się uratować choć jedno szczęsliwe kocie życie.

Jutro Mama zabierze kota z działki do domu, żeby uspokoić, dopilnować głodówki przed zabiegiem i żeby już zacząć robić, zamiast gadać.

Ka.ja

Od: Czw mar 16, 2006 0:11

Post » Sob lip 21, 2007 22:16

Ka.ja pisze:Już się umówiłam z Mamą - jednak biorę wolne i jadę ją wesprzeć moralnie w okrutnym morderstwie.

Bez przesady, to dobra decyzja, być może dzięki temu kotka przeżyje. Ja też Was wspieram moralnie, razem ze mną co najmniej pół forum, trzymam kciuki :)

Jasne, że wolałabym nie musieć podejmować takiej decyzji, ale podjęłam i mam nadzieję, że uda nam się uratować choć jedno szczęsliwe kocie życie.

Moim zdaniem zdecydowałaś słusznie.

Jutro Mama zabierze kota z działki do domu, żeby uspokoić, dopilnować głodówki przed zabiegiem i żeby już zacząć robić, zamiast gadać.

super :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

[poprzednia]