Fusik i Dymek nasze szczęścia - jest nas więcej :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 17, 2007 17:55

Może się przyzwyczają do wentylatora :), mój Azik cały czas siedzi przed wiatrakiem i wystawia pysia w jego stronę :lol: , muszę go przeganiać żeby go nie zawiało :roll:
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Śro lip 18, 2007 7:23

Dymuch rano jadł już normalnie lighty :) Ale wczoraj strajkował całe popołudnie - dopiero wieczorem pojadł surowizny.

Za to Fusik wczoraj zrobił awanturę wieczorem. Tuż przed 23-cią poszedł na ostatnią kupcię - niestety za szybko wyskoczył z kuwety, trochę zgubił i oczywiście w to wdepnął :roll: Jak chciałem go złapać i umyć, to sprintem przeleciał przez pokój i zatrzymał się na parapecie. Dopadłem go i zaniosłem do łazienki do umycia. Cóż tam się działo! Darł się jak zarzynane dziecko i wyrywał, że nie mogłem go utrzymać. Ciekawe co na to sąsiedzi - wiecie jak niosą się w blokach wszelkie łazienkowe dźwięki, szczególnie o 23-ciej :roll:

PrzemekK

Od: Sob gru 09, 2006 19:56

Post » Śro lip 18, 2007 7:34

sąsiedzi zrobia z Was morderców kotów :twisted: :twisted:
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Śro lip 18, 2007 9:29

odebrałam od Przemka próbkę Acany - dzisiaj wieczorem próba - poinformuję o wyniku 8)

czarna.wdowa

Post » Śro lip 18, 2007 10:10

izaA pisze:Tym: http://www.e-karma.pl/pl/kat/21/Adult-Cat-Light-Formula

Ja kupuję w swoim sklepiku jeszcze taniej niż w necie, choć wiem na pewno, że to właśnie oni dostarczają do naszego sklepiku. Kupiłam najpierw na wagę i pożarły :strach: a potem zamówiłam w sklepiku cały worek 8 kg. i jeszcze dostałam 5% rabatu...czyli wyszło coś ponad 10 zł za kg. Rzeczywiście syci i jak przypilnować dawek to koty ładnie schudną - jeśli tego potrzebujesz. Prawdę mówiąc myślałam, że to coś jak Plattinum Edition - bo ma podobną stylistykę opakowania, ale to nie to samo, choć holistyczne. Jeśłi chcesz mogę ci podesłać pocztą trochę na próbę :lol: tzn. twóim kotom :lol:

Wklejam to co dostałam od Izy - podobno jedzą lepiej niż Acanę jak dostane próbkę podzielę sie

czarna.wdowa

Post » Śro lip 18, 2007 11:26

Ciekawe... Nic nie piszą o zawartości mięsa?

W Animalia.pl mają tego tylko małe paczki - ale jak by kotom smakowało to możemy pomyśleć, szczególnie że wyszłoby trochę taniej niż Acana.

PrzemekK

Post » Śro lip 18, 2007 11:48

izaA pisze:Moje koty mówią tak, tak...jest dla nich apetyczna...Zapytałam o ilość mięsa, odpowiedziano mi: W karmach Chicken Soup zawartość mięsa wynosi 56%.
O wartości karmy nie decyduje tylko procentowa zawartość mięsa ale i forma mięsa, która zostało wykorzystane przy produkcji. W karmach Chicken Soup stosuje się świeże, nie mrożone mięso, które zostaje przetworzone w ciągu 48 godzin od uboju.

Znalazłam w wątku o karmach - myslę ze jest warta uwagi zwłaszcza że koty wolą bardziej niż Acanę
podrzucę ci troche jak dostanę próbkę od Izy

czarna.wdowa

Post » Czw lip 19, 2007 6:13

Ponieważ mój kierownik jest na urlopie przedwczoraj wyniosłem mu z pokoju przenośną klimatyzację - no i oczywiście jestem dziś przeziębiony :?

Dymuchowi z rana odbiło - wstał o piątej i zaczął śpiewać, że chce wyjść z pokoju. Ignorowałem dopóki mój budzik nie zadzwonił o szóstej, ale Czarnemu nie przeszkodziło to w łażeniu po nas, świergoleniu i domaganiu się miziania. Bez serca bestie są... :roll: Spaaaać...

PrzemekK

Post » Czw lip 19, 2007 7:23

uroki luksusu :twisted:

U mnie awantury od 4tej rano są na porządku dziennym a wyrzucenie towarzystwa za drzwi kończy się skakaniem po drzwiach i awanturami :roll:

czarna.wdowa

Post » Czw lip 19, 2007 7:57

Nie wywalam ich z drzwi, bo się przyzwyczają i będzie jeszcze gorzej.

Fusik coś mnie martwi ostatnio - nie przychodzi, nie ciamka :( Wczoraj udało mi się go namówić na pociamkolenie - przyłożyłem mu paluch do pyszczka i jakby sobie przypomniał, że on to przecież lubi :roll: Poza tym ma krwawą dziurę pod uchem - chyba walki były zbyt brutalne.

PrzemekK

Post » Czw lip 19, 2007 8:05

może kot Wam po prostu dorasta 8)
mój wet na skaleczenia radził Maść tranową

czarna.wdowa

Post » Sob lip 21, 2007 11:43

Dostałem od Moniki próbkę karmy wspominanej wyżej (Chicken Soup® Adult Cat Light Formula) i koty są wniebowzięte! Ile nasypałem, tyle zostało pożarte. Ja byłbym bardzo chętny na tą akurat karmę, wychodzi troszkę taniej od Acany, chrupki są większe i koty je gryzą, a nie połykają, no i kocurom bardziej smakuje - wypowiedzcie się co Wy na to?

Monika mówiła, że chyba Acana, a Dorota?

PrzemekK

Post » Sob lip 21, 2007 12:11

O dziwo z braku innej karmy ta tez znajduje uznanie pod warunkiem dosypania do niej odrobiny RC wiec możemy kupić na spólkę wór tej karmy

Mam jeszcze odłożoną próbkę dla Doroty i jakoś w tygodniu jej podrzucę przy okazji oddawanie kubraczka 8)

czarna.wdowa

Post » Pon lip 23, 2007 7:34

Witamy się po łykendzie :)

Byliśmy wczoraj z Fusem u weta, tak dla uspokojenia sumienia - w piątek Dymuch zerwał mu strupek z ranki na głowie i Rudy teraz wygląda jak by miał dziurę w mózgu :roll: Powinno być dobrze - dostaliśmy jakąś maść do smarowania.
Przy okazji zważyliśmy bestię i trzeba przyznać, że jestem zaskoczony: ostatnio był ważony jak przeszliśmy na lighty (2-3 miesiące temu) i wtedy waga pokazała 6,750 kg. Zgadnijcie ile jest teraz? Po ponad 2 miesiącach diety lightowej? No?....

7,15 kg! Serio! 7,15 kg! 8O 8O 8O Dieta ehhhh...

Ponieważ pozazdrościłem Moni fajnych filmików, to i my mamy swoje 8)

Nowy sposób jedzenia chrupek

Myjkanie na świeżym powietrzu

Ciamkanie i zawieszka na końcu

Ostatni jest trochę dłuższy, ale warto poczekać :lol: Polecam też włączyć głośniki :lol:

PrzemekK

Post » Pon lip 23, 2007 7:43

Suuper :ryk:

Sposób jedzenia chrupek nie jest nowy :lol:, mój Bono cały czas tak je :twisted: .
Nie zdawałam sobie sprawy jak bardzo Dym jest podobny do mojego Kiwcia, no i obejrzałam filmik 8O , niesamowite :lol:
Ciamkanie po prostu wymiata, coś Ty zrobił biednemu kotu :twisted:

Co do diety - Azik jest wiecznie na diecie a waży ostatnio 7,10 kg 8O , chyba lepiej jest nie odchudzać, waga szybciej spadnie :ryk:
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

[poprzednia][następna]