Thea pisze:- czy Buniarstwo jest wysterylizowane?
- czy jest chora na cos? glupie pytanie- ale jak jej nerki? (Ferusiowi ze starosci wlasnie nereczki wysiadly i nie chce rodzicom Fundowac na dzien dobry powtorki z "rozrywki")
- co czeka ewentualny nowy domek Buni (czy trzeba bedzie wiezc ja od razu do weterynarza, leczyc na cos?)- pytam bo brak mi doswiadczenia w tej sprawie
- jak formalnie wyglada adopcja takiego kotka- tzn. czy trzeba spelniac jakies wyjatkowe warunki, jaki jest koszt adopcji?- znow brak doswiadczenia- Ferus byl adoptowany z piwnicy. A chce rodzicom przedstawic wszystko od A do Z
- wiem, ze nieznany jest wiek Bunci, ale tak pi razy drzwi, ile latek moze miec ta panna?
Przepraszam za tak doglebny wywiad, ale jak mowie, chce rodzicom przedstawic najdokladniejsze informacje. Jeszcze raz podkreslam, ze obiecac niczego nie moge. Tylko serce mi mowi, ze i dla osieroconych rodzicow i dla Bunci byloby to dobre wyjscie. Tak jak oni nianczyli sie z Ferusiem, to...
No dobra czekam na informacje, jesli wogole sprawa aktualna jeszcze. I pozdrawiam wszystkich serdecznie.
Thea
Thea - dziekuję, ze piszesz, podnosi mnie to na duchu i daje wiarę w to, że wszystko się może zdarzyć.
spróbuję odpowiedzieć na Twoje pytania, na tyle ile umiem. Bardzo zależy mi na domku dla Buni, obiecałam jej to i ona uwierzyła. Pewnie dzięki tej swojej wierze, jakoś się trzyma...
Co do sterylizacji Buni - w schronisku nie była sterylizowana, być może była w poprzednim domku, tego nie wiemy niestety.
Ma katar - schroniskowy, jak każdy prawie tam, niestety, ale to proste do wyleczenia. Co do nerek - nie wiem, trzeba by było zrobić badania - co oczywiście jest możliwe i można wykonać w schronisku, robiliśmy tak z Prezesem, wpłacaliśmy na jego badania i wykonywane były w schronisku przez naszą p. doktor.
koszt adopcji to 1zł
pewnie warto by było zawieść mała do weta, na oględziny, na katarek, odrobaczenie choćby
wiek cięzko określic i jest to prawie niemożliwe, może mieć 6-7 lat jak mówiła dr Jola na początku, moze mieć i 10 - kotka nie ma zębów.