Cztery krasnale spod TIR-a już w swoich domkach :).

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 16, 2007 9:24

anna57 pisze: Ciocia Sylwia, widzę, na bieżąco z maluszkami :wink:

Ciotka wykorzystywała niecnie Olinkę nawiedzając ją z racji relacji w TV LŚ siatkówki :oops:
a przy okazji doglądałam tych puchatych stworów :lol:

radzą już sobie całkiem nieźle - eksplorują nowe tereny, a na noc wracają do koszyka. Z dużymi kotami wojen nie toczą, a u ludzi uwielbiają to, co najlepsze ;) - głaskanie i wtulanie się :D
I mrrrruuuczą rozkosznie - wszystkie cztery! :D
"Idiotów jest niewielu, ale są tak sprytnie rozstawieni, że trafiasz na nich na każdym kroku."

mircea

Od: Śro lip 13, 2005 0:59

Post » Pon lip 16, 2007 12:46

Myslalam ze zwis meski to krawat- o ja naiwna :lol: A glowonog boski- nowa rasa, ech ci hodowcy :roll: :wink:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Pon lip 16, 2007 20:33

Maryna, chcę ciebie i już... :D

Obrazek

Olinka

Od: Pt wrz 24, 2004 16:21

Post » Wto lip 17, 2007 7:51

Olinka pisze:Zwis męski

to wcale nie jest zwis męski tylko jakaś nowa roślinka wyrosła 8O
Samosiejka! :lol:
"Idiotów jest niewielu, ale są tak sprytnie rozstawieni, że trafiasz na nich na każdym kroku."

mircea

Post » Wto lip 17, 2007 10:09

mircea pisze:
Olinka pisze:Zwis męski

to wcale nie jest zwis męski tylko jakaś nowa roślinka wyrosła 8O
Samosiejka! :lol:

Powiedziałbym nawet, że to jakiś rodzaj chwastów:

Rosną tak szybko, że zaczynają wystawać z doniczki

A mnożą się chyba przez pączkowanie...

:wink:

A poza tym u nas wszystko ok, kociaki są zdrowe i radosne, biegają po domu biało - czarną gromadą, są bardzo przytulaśne, wtulają się, mruczą, ślinią i popierdują z rozkoszy, są nadal nienażarte i zanieczyszczają ogromne ilości żwirku. Na noc grzecznie układają sie w swoim wiklinowym koszu w łazience, zasypiają i śpią do godz. 7 rano, kiedy to zaczynają domagać się jedzenia.

Sama radość, żywiołowość, energia i absolutna beztroska.

Będzie mi trudno się z nimi rozstawać, ale z drugiej strony mam nadzieję, że kiedyś to nastąpi...

:D

Olinka

Post » Wto lip 17, 2007 10:18

ja tez mam nadzieje :lol: Za dobre domki dla roślinek samosiejek :ok:

moś

Post » Wto lip 17, 2007 19:36

Hop

moś

Post » Wto lip 17, 2007 21:30

Olinka pisze:Powiedziałbym nawet, że to jakiś rodzaj chwastów:

Rosną tak szybko, że zaczynają wystawać z doniczki

A mnożą się chyba przez pączkowanie...

:wink:

Są obłędne!! :ryk: :ryk:

Choć jak dla mnie to raczej samosiejki niż chwasty - pewnie wyrosną z nich piękne okazy ;)

mircea

Post » Śro lip 18, 2007 13:43

Z ciocią Bambi...

...mamy wspólne okno na świat.

:D

Kocięta błyskawicznie przybierają na wadze, biegają po całym mieszkaniu i zdobywają coraz to nowe szczyty, umieją już wskakiwać na górną półkę drapaka, no i na parapet, co jest nie lada wyczynem dla takich małych pchełek. Są kochane i natrętne w domaganiu się pieszczot, niestety nie mam tylu rąk, żeby równocześnie podpieszczać cztery kocięta..., potrzebuję pomocy :wink: .
A najsłodsza ze wszystkich jest chyba Marynia, no przynajmniej jeśli chodzi o dzisiejszy dzień.

Olinka

Post » Śro lip 18, 2007 16:07

Olinko, a co one jedzą? Masz dla nich karmę?

Mysia

Od: Wto lip 06, 2004 20:19

Post » Śro lip 18, 2007 18:11

Mysia pisze:Olinko, a co one jedzą? Masz dla nich karmę?

One jedzą... duuuużooooo :lol:.

Dziś przyjedzie do nas Mruczacza z dostawą towaru, głównie dla kociąt, od cioci mircei dostaliśmy 800 gram RC Kitten, ale one są jeszcze na Kittena za małe, poza tym litrami piją mleczko Animonda i czasami Klara :oops:, ale im nie szkodzi, wręcz przeciwnie. Rozbiłam im młotkiem Intestinal na proszek, ale nie lubią :twisted:. Jedzą zatem głównie mokre Animondki i zapijają kocim mleczkiem - kupy na takiej diecie mają bardzo ładne.

Monika - dzięki, że pytasz.

Olinka

Post » Śro lip 18, 2007 19:06

Olinka pisze:
Mysia pisze:Olinko, a co one jedzą? Masz dla nich karmę?

One jedzą... duuuużooooo :lol:.

Dziś przyjedzie do nas Mruczacza z dostawą towaru, głównie dla kociąt, od cioci mircei dostaliśmy 800 gram RC Kitten, ale one są jeszcze na Kittena za małe, poza tym litrami piją mleczko Animonda i czasami Klara :oops:, ale im nie szkodzi, wręcz przeciwnie. Rozbiłam im młotkiem Intestinal na proszek, ale nie lubią :twisted:. Jedzą zatem głównie mokre Animondki i zapijają kocim mleczkiem - kupy na takiej diecie mają bardzo ładne.

Monika - dzięki, że pytasz.

To ja poszperam w piwnicy, może mam coś "poniżej" Kittena....yyyy....chyba mam też Acanę dla maluchów, ale ona też nie jest taka zupełnie malutka - ją również trzeba by tłuc młotkiem na mniejsze kawałeczki.

Mysia

Post » Śro lip 18, 2007 19:22

Zdjecia okienne cudne, tylko czy wszystkie by sie zmiescily na tym okienku? :wink: Musisz im otworzyc duze okno. :lol:

moś

Post » Śro lip 18, 2007 19:40

Olinko, sprawdziłam - mam dużą paczkę Acany dla kociąt, mogę Ci ją np. jutro podrzucić. Jest w kilku miejscach przedziurkowana przez mojego złodziejskiego kota, ale nie udało mu się za dużo ukraść, bo go dopadłam :twisted: . Tyle, że jak wspomniałam, to są chrupki chyba też do "podziubania" na mniejsze.

Mysia

[poprzednia][następna]