Zuzanko, przytul Dużą od nas mooocno, powiedz Jej że my i nasza Duża bardzo Ją kochamy i nie chcemy żeby miała mokrą poduszkę . Miziamy i tulkamy Azik i Reszta ( Duża też )
Aziku i Reszto ( kim jesteś Reszto, bo o Aziku to mi Duża opowiadała... ) Powiem Dużej, że Wy nie chcecie, żeby ona moczyła tę poduszkę, bo inaczej przyjedziecie tu i zabierzecią ją do Zielonej
O, tak właśnie Jej powiedz Zuzanko!!! Duża Zuzanki pamietaj że my też możemy Cię zabrać do Zielonej . Zuzanko, Reszta to: Wegusia, Kłopcia, Boniaczek, Kiwcio i Falunia. Wszyscy bardzo Cię lubimy i lubimy czytać z naszą Dużą że jesteś zdrowa i szczęśliwa . My
Heeej Zuzanko ! Fajnie że mnie odwiedziłaś , Duży mówił że dziś jedziemy do innego domku i tam Zielona ma mnie zobaczyć i powiedzieć czy jestem zdrowa . Troszkę sie bojam bo od kiedy mieszkam u moich Dużych to jeszcze nie byłam poza naszym domkiem . Fajnie się tak zalega na tym czymś co duży nazywa telelwizorem , patrzę na niego z góry a pozatym jest tak fajnie ciepło w brzuszek , aż mnie na spanie chęci biorą ( musisz sama kiedyś spróbować ) Trzymaj się Zuzanko , Zenonku i Amelko !!! Kropcia .
Ale fajnie wyglądacie z wujkiem Gustawem Dziś jezdziłam z Dużym do Zielonej ale jakoś jej nie było , Duży mówił do mnie całą drogę ale ja i tak płakałam bojałam sie , jak przyjechaliśmy do naszego domku to z radości przytuliłam sie do Dużego i strzeliłam mu kilka baranków , bardzo go lubię Kropcia.