Bo wyszukiwarka zazwyczaj zwraca setki wyników. Myślę, że gdyby dział Koty został podzielony na kilka drobniejszych działów np zdrowie, zabawa, karmienie itp było by dużo łatwiej wyszukać potrzebne informacje. Nie myśleliście nad tym?
 Bo wyszukiwarka zazwyczaj zwraca setki wyników. Myślę, że gdyby dział Koty został podzielony na kilka drobniejszych działów np zdrowie, zabawa, karmienie itp było by dużo łatwiej wyszukać potrzebne informacje. Nie myśleliście nad tym? 
Moderator: Estraven

miffy pisze:Ale ja nie pisze o mnożeniu wątków. Piszemy tam, gdzie uważamy to za stosowne. Jeśli ktoś pisze kocią historie, to nie znaczy, że tam, w swoim wątku, nie może poprosić o radę w między czasie
Po prostu uważam, że na forum jest mnóstwo typowych opowieści i myślę, że dla tej grupy przydałby się osobny dział, by forum stało się bardziej pomocne dla kogoś, kto poszukuje odpowiedzi na konkretne pytanie.
majast pisze:
Póki co efekt braku odpowiednich działów jest taki, że np. istnieją bardzo konkretne, czasem specjalistyczne tematy o danej chorobie istnieją, a obok nich rzesze tematów, gdzie problem jest wspomniany, bo np. kot - główny bohater wątku - zachoruje. Ale do tej pierwszej grupy ciężko jest dotrzeć, nawet z użyciem wyszukiwarki.
Może łatwiej byłoby, gdyby przy wyszukiwaniu zaznaczałoby się "Forum: Zdrowie", a nie "Forum: Koty"?
Jak to jest, że dało się wyodrębnić np. dział "Spotkania", a uporządkowanie reszty forum spotyka się z takim oporem?
Owszem, dzięki temu miau ma swój klimat, ale co innego gdy w danym dziale jest 100 tematów, a co innego - ponad 5000...
 ) a kociarnia od kotów czym sie w sumie rózni?
) a kociarnia od kotów czym sie w sumie rózni?
 - szukając tematu o chorobie dziąseł wrzuć w wyszukiwarkę hasło "dziąsła" to wyskocza ci setki nie związanych z tematem tematów
  - szukając tematu o chorobie dziąseł wrzuć w wyszukiwarkę hasło "dziąsła" to wyskocza ci setki nie związanych z tematem tematów  gdzie wyraz dziąsła po prostu sie pojawia pomiędzy relacją o obiadku Mruczka, a opowieścią o ziewaniu Kruczka. I siłą rzeczy albo spędza sie długie godziny nad wertowaniem wyników wyszukiwania, albo zakłada sie nowy temat.
 gdzie wyraz dziąsła po prostu sie pojawia pomiędzy relacją o obiadku Mruczka, a opowieścią o ziewaniu Kruczka. I siłą rzeczy albo spędza sie długie godziny nad wertowaniem wyników wyszukiwania, albo zakłada sie nowy temat.majast pisze:A teraz zaglądają, nie wiedząc, że akurat potrzebujesz porady?
Są tu też przecież tematy, w całkiem sporych ilościach, gdzie opisywany jest problem i inni forumowicze udzielają porad, opisują swoje sposoby na poradzenie sobie z nim... Szczególnie sporo jest takich wątków w dziale hodowlanym.
Póki co efekt braku odpowiednich działów jest taki, że np. istnieją bardzo konkretne, czasem specjalistyczne tematy o danej chorobie istnieją, a obok nich rzesze tematów, gdzie problem jest wspomniany, bo np. kot - główny bohater wątku - zachoruje. Ale do tej pierwszej grupy ciężko jest dotrzeć, nawet z użyciem wyszukiwarki.
Może łatwiej byłoby, gdyby przy wyszukiwaniu zaznaczałoby się "Forum: Zdrowie", a nie "Forum: Koty"?
Jak to jest, że dało się wyodrębnić np. dział "Spotkania", a uporządkowanie reszty forum spotyka się z takim oporem?
Owszem, dzięki temu miau ma swój klimat, ale co innego gdy w danym dziale jest 100 tematów, a co innego - ponad 5000...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości