- przepisy wystawowe zabraniaja podawania kotu jakichkolwiek srodkow uspokajajacych,
- agresja rowniez jest powodem dyskwalifikacji kota
Wystawianie kotów domowych na wystawach kotów rasowych jest swego rodzaju promocja naszych mruczkow.
Niech ludzie zobacza, ze popularnie nazywany dachowcem kot, zadbany i odchuchany jest rownie piekny jak jego rasowi kuzyni.
Jednak zeby tak moglo byc wystawiac nalezy te koty, ktore dobrze sobie na wystawach radza.
Moje brytyjki sa totalnie wyluzowane, ale moja Grubcie zabralam tylko raz i nawet nie zanioslam jej do oceny, poniewaz tak bardzo byla przerazona. Maz zabral ja natychmiast do domu i na tym skonczyla sie jej kariera ( dla nas i tak jest Best in Home

)
Nawet wsrod hodowlanych kotow, od kociaka przyzwyczajanych do wystaw sa takie, ktore tego nienawidza i choc moglyby wygrywac, siedza spokojnie w domach i nie nigdzie nie jezdzą.
Zawsze trzeba zdawac sobie sprawe, ze to kot jest wazniejszy niz nasze ambicje. Tak samo nalezy pamietac, ze niekoniecznie nastepny kot bedzie typem kota wystawowego.
Kasiu pamietaj, ze i teraz mozesz trafic na kota, ktorego nie bedziesz mogla wystawiac, a wtedy bedziesz musiala pogodzic sie z tym i nie narazac go tak, jak to robilas wielokrotnie z Amanda.
Nie forsowac na sile swojego zdania i nie probowac udowodnic innym, ze mozesz kota tego nauczyc.
Dobrze, ze choc jej juz nie zabierzesz, choc nie jestem przekonana czy to Twoja decyzja, czy tez kluby nie chca jej juz przyjmowac.
a teraz powtorze pytanie:
Kto przepisal Amandzie Anafranil ?