:::potrzebna pomoc w Częstochowie 24+11 kotów... GłODUJą!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 05, 2007 12:41

bialy kociak nie żyje... Marta dwa razy dzisiaj była z nim u naszego weta...
Obrazek

florida_blue

Od: Nie cze 18, 2006 11:19

Post » Pt lip 06, 2007 6:35

Florida p Bożenka to typowa zbieraczka taka kolekcjonerka!Oby tylko brać bo takiego jeszcze nie ma.....To smutne i przerazające,Tak kocha kotki a one umieraja na jej oczach i.....i nic,.Kotów zbyt dużo pod jednym dachem.Jeżeli kociętom nie zapewni sie chocby podstawowej opieki to ....one umierają.Tak to chyba jest u tej pani.Weżmie następne bo kocha kotki.Jak mozna w takim zbiorowisku trzymac niesterylne kotki?Przecież prowera podaje się też przez jakiś okres.W tym domu wydarzy się jeszcze wiele tragedii.Szkoda zwierząt.Cóż to za troskliwa opieka skoro koty siedza cały dzień same .Reszty nie skomentuję.Proszę nie oceniać mnie jako bezdusznej osoby atakującej dobra kobietę .Ja jestem tylko realistką

muka

Od: Pon sie 07, 2006 0:39

Post » Pt lip 06, 2007 13:24

muka, masz rację, ale musimy pomóc troche - dla dobra kotów.....

pózniej bedziemy sie starały trzymac rękę na pulsie i opanować całą sytuację...
Obrazek

florida_blue

Post » Pt lip 06, 2007 14:24

muka pisze: typowa zbieraczka taka kolekcjonerka!

Muka, ona nie zbiera dlatego ze jeszcze takiego nie ma - tylko że jej szkoda KAZDEGO biednego koteczka.... a pozniej nie chce już oddać - bo sie przyzwyczajają... i ona uwaza że zmiany domu to dla nich krzywda... a że warunki są takie a nie inne - staramy sie jej pomóc na miare mozliwosci... w takim zageszczeniu maluchy po prostu nie maja szans - to oczywiste, chciałyśmy je wyciągnąć - miały jechać na tymczas, ale pochorowały się... ona sie zgodziła maluszki oddac ....

co do Provery - masz racje, nie powinno sie podawać tego dłużej, ale jej nie było wczesniej stać na sterylizacje (teraz też jej nie stac - gdyby nie pomoc obcych ludzi - nie byłoby starylek wcale, nawet teraz)
a tam gdzie podaje provere (na ulicy) koty nie rozmnażają sie az tak bardzo (nie ma 100% skutecznosci, ale jednak podawanie provery napewno znacznie ograniczyło ilość małych)
Obrazek

florida_blue

Post » Pt lip 06, 2007 14:40

masz rację Florida.Przerysowalam sytuacje z opieka .Tak szkoda mi tego maluszka,ktory odszedł.Musze sprostowac swoją złą ocenę, a mianowiciejako fundacja zjełyscie się juz sterylkami a na p .Bożenie "wisi" odpowiedzialnośc za utrzymanie czystości do czego się zobowiązała .Sama przyznała ,że ta ilośc zwierząt to juz wszystko z powodu kosztow utrzymania.To ,że tej pani nie ma w domu wieczorami i rano wynika z "obchodow" w czasie których dokarmia bezdomniaki.To się liczy,bo są to ich jedyne posiłki.I za to jej chwała !Przepraszam za powyższą ocenę ale to chwila emocji i taki niewłaściwy osąd.Ale jeżeli nad tym czuwa Florida to jestem pewna ,że wszystko jest pod kontrolą.Więcej nie będę uzywała tak niewyparzonego jezyka aby nie skrzywdzić kogoś.Przepraszam forumowiczow za wprowadzenie w bład!

muka

Od: Pon sie 07, 2006 0:39

Post » Sob lip 07, 2007 19:31

dziekuje :)
to róznie mozna odbierac - nikt nie widzi całosci, bo nikt z nas z nią nie mieszka - ja opieram się na opinii i relacjach Marty i na tym co sama widziałam...
Obrazek

florida_blue

Post » Nie lip 08, 2007 15:14

a ja proszę o podanie mi na pw nr konta, na które zwyciężczyni mojej aukcji ma wpłacić kaskę na sterylki :) z góry dziękuję :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Nie lip 08, 2007 16:06

PW wysłane - dziekujemy za wsparcie XAgaX :D
Obrazek

florida_blue

Post » Nie lip 08, 2007 17:22

nie ma za co, zaraz poszukam więcej fantów :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Nie lip 08, 2007 18:35

Jaki wymiar ma okno do zabezpieczenia?
Ostatnio zamawialam siec z Korsze http://www.sieci.pkt.pl/
okolo 6 zl za m2. MAm juz dwa lata taka na balkonie i swietnie sie spisuje.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pon lip 09, 2007 22:42

Zapraszam na Bazarek wszystkich, którzy chcieliby wspomóc nasze lokalne kocie potrzeby:

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2329921#2329921

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=62654

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=62652

POMÓŻCIE !!! :D

oleczka

Od: Wto wrz 26, 2006 19:37

Post » Wto lip 10, 2007 23:09

oleczka - bardzo dziekujemy :)
Obrazek

florida_blue

Post » Pon lip 23, 2007 11:29

Aukcje się zakończyły:
Zebrałam:
- 20 zł od Blond Tornado za słownik
- 22 zł od Macdy za balsam
- 20 zł od Lucjaa za bluzkę

Razem: 62 zł

Dziękuję dziewczynom za udział w aukcji- przedmiotów jeszcze nie wysłałam bo czekam na info od floridy czy przelew za słownik już doszedł i potwierdzenie numeru konta na pozostałe dwie aukcje
KAMILa odezwijcie się !

oleczka

Od: Wto wrz 26, 2006 19:37

Post » Sob sie 25, 2007 13:30

odgrzebuje watek, bo przez jakiś czas sobie radziłyśmy, zostało nam tylko 5 kotek do sterylizacji jeszcze (bo robilismy jednoczesnie i u pani Bozenki i najpilniejsze uliczne)

ale .... własnie przed chwilą dostałam wiadomość, ze koty u p. Bozenki głodują.... Marta mówi, że p. Bozenka do niej zadzwoniła z płaczem... Mamy troszke kasy (jeszcze 60zł) przeznaczone na sterylizacje - ale w takiej sytuacji chyba musimy zrezygnować ... Kupimy cos na szybko.... Proszę, pomózcie nam - koty tam jedzą kitekat, wiec drozsza karma naprawde nie jest potrzebna, ważna jest ilość.... 24 koty jedzą naprawdę sporo dziennie....

Nie dajemy rady - przyznaje się bez bicia - oddanie kotów nie wchodzi w gre - a) bo p. Bozenka nie odda, b) nawet nie mamy dla nich domów, zablokowałysmy sobie tymczas posterylkowy dwoma biało-burymi kiciami, z których jedna wychowała sie w piwnicy bez okien a druga jest domowa zupełnie - nie mozemy zadnej wywalić na ulicę - a domów brak... obie mają ogłoszenia, proponujemy je kazdemu, kto pyta o jakiegokolwiek kota .... i NIC... nawet na wies do lapania myszy nie chcą !!!!!!
Obrazek

florida_blue

Post » Wto sie 28, 2007 23:24

dziewczyny poproście o bannerek z apelem o pomoc
w dziale Koci-łapci jest wątek bannerkowy (na samej górze)
może kilka osób będzie mogło wkleić sobie bannerek do podpisu

a w pierwszym poście napiszcie może na górze, że nowe informacje od str. 3
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

[poprzednia][następna]