niesforna kotka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 16, 2003 17:17 niesforna kotka

Mam roczną kotkę, już przy pierwszych rujach, zaczęła nam sikać do lóżka......

Myśleliśmy, że po sterylizacji problem zniknie (niektóre kotki tak wabią koty)... Niestety minęły dwa tygodnie od operacji a Maurecja znowu myli nasze łóżko z kuwetą. Macie jakiś pomysł, co zrobić by sytuacja się nie powtarzała??????

maurecja

Od: Pon cze 16, 2003 17:04

Post » Pon cze 16, 2003 17:34

Dwa tygodnie to jeszcze nie tak wiele, hormony nadal są jeszcze obecne w organizmie. Jeśli problem nie minie po miesiącu, półtora (nie znam temperamentu koteczki), wskazany kontakt z vetem – może zdecydować o wygaszeniu śladów rui niedużymi dawkami hormonów. To w pierwszym rzędzie...

Estraven

Od: Pon lut 04, 2002 15:30

Post » Pon cze 16, 2003 19:31

w sumie to mialam podobny problem, jednak moja kotka po sterylizacji i tak nie przestala siusiac poza kuwete, zmienilo sie to gdy kupilismy jej druga kuwte (kryta). Teraz ma do dyspozycji dwie i zalatwia sie juz jak normalny kulturalny kot 8)
Mam tyle przed sobą
Mój Bóg odnalazł mnie
Lecz nie wiem naprawdę
Kim jest
Jeśli możesz mi pomóc
Nie odmawiaj, nie mów nie
Tak mi Ciebie brak
KOCIARNIA

Emilka

Od: Pt sty 10, 2003 20:42

Post » Pon cze 16, 2003 19:38

To co wyżej, plus:
Poświęć dzień/dwa kotce i obserwuj ją. Kiedy będzie się szykowała do siusiania na tapczan przenieś ją do kuwety, pogłaszcz, pochwal. I tak za każdym razem. Nawet, jelśi już zacznie siusiać. Ostatnio tak mi się udało nauczyć siusiania do kuwety niesfornego kociaka. Udało się trzeciego dnia i od tej pory jest wszystko ok.

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34