SZUKAM DOMOW DLA KOCIAT-nieaktualne

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lip 03, 2007 20:04 SZUKAM DOMOW DLA KOCIAT-nieaktualne

Witam.Bardzo proszę o pomoc w znalezieniu domów dla kociąt.W tamte wakacje moja kotka urodziła 4 kocięta które zostały zarezerwowane jednak kiedy kocięta urosły wszyscy chętni się ulotnili tylko 1 kotka wzięła moja kuzynka reszta została u mnie.Zaszczepiłam moja kotkę i pani weterynarz powiedziała ze następne szczepienia za 6 mies. Kiedy młode kotki skończyły rok także pojechałam je zaszczepić jednak pani weterynarz przenosiła gabinet i musiałam ten jeden raz zaszczepić je u kogo innego.Pojechałam do weterynarza 27 marca 2007r szczepionka miała działać 6 mies. jest początek lipca a ja zauważyłam że 1 z kotek na pewno jest kotna 2 też jest to możliwe (nie wiem jak ten "weterynarz" je zaszczepił :[).Mam już 5 kotów i nie mogę pozwolić sobie na następne :( Bardzo proszę o pomoc w znalezieniu domów dla kociąt szukam już ponieważ nie wiem do końca ile będzie kociaków.Bardzo proszę tylko osoby kochające koty które zagwarantują im opiekę i wspaniałe domy na zawsze.Bardzo zależy mi abym miała znalezione domki dla maluchów. :roll:
Jeżeli będzie ktoś zainteresowany mój e mail karolina_cybuch@tlen.pl
Ostatnio edytowano Pon lip 09, 2007 9:07 przez K@r0lin@, łącznie edytowano 1 raz
Miau

K@r0lin@

Od: Wto lip 03, 2007 20:00

Post » Wto lip 03, 2007 20:25

A skąd jesteś? Jakie mama ma kolor - będzie można coś napisać o kociątkach? Napisz coś więcej :)

sladka1

Od: Czw mar 22, 2007 11:53

Post » Wto lip 03, 2007 20:30

Starsza kotka jest burym pręguskiem młodsza czarno-biała mogę wysłać zdjęcia na e-mail :)
Miau

K@r0lin@

Post » Wto lip 03, 2007 20:31

a nie lepiej wysterylizowac ciezarna kotke?

kimi1

Od: Śro lut 22, 2006 12:09
Post » Wto lip 03, 2007 20:32

Sterylizacja będzie tylko te kociaki muszą się urodzić.Jestem już umówiona z p. weterynarz :)
Miau

K@r0lin@

Post » Wto lip 03, 2007 20:34

a nie lepiej wysterylizowac teraz kotke? co z kolejnymi kociakami :? na pewno nie oddasz ich po urodzeniu do uspienia...

kimi1

Od: Śro lut 22, 2006 12:09
Post » Wto lip 03, 2007 20:39

Tylko kociaki troszkę podrosną będzie sterylka.Kotka jest już w ciąży więc jak mogę terez ją sterylizować??
Miau

K@r0lin@

Post » Wto lip 03, 2007 20:41

Karolino - szczepienia chronią przed chorobami zakaźnymi, a nie przed ciążą. Przed ciążą mogą chronić zastrzyki hormonalne, jednak nie zawsze są skuteczne, poza tym bardzo obciążają zdrowie kotki - mocno zwiększają ryzyko ropomacicza i raka stuka (choroba w co najmniej 80% śmiertelna).

Najlepszą, najzdrowszą i najskuteczniejszą antykoncepcją w przypadku kotki jest kastracja.

Kastrację (potocznie zwaną sterylizacją) można przeprowadzić również kiedy kotka jest w ciąży, zwłaszcza w początkowej fazie.

Już raz miałaś problem z oddaniem kociaków, a teraz będzie ich dwa razy więcej... W tym roku kociąt urodziło sie bardzo dużo (łagodna zima) i szalenie trudno jest znaleźć dla nich domy.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Wto lip 03, 2007 21:12

Kotka była szczepiona oprócz chorób również antykoncepcyjnie nie zaszczepiłam moich kotek przeciw chorobom i myślałam że nie będzię kociąt :roll: Bardzo proszę o pomoc starałam się jednak weterynarz coś sknocił:( Pani weterynarz znalazła pomocnika i nie ma teraz problemu przedtem miała przenosiny a później asystent miał urlop i dopiero teraz są terminy :oops:
Miau

K@r0lin@

Post » Wto lip 03, 2007 21:13

Wykastruj więc kotki teraz.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Wto lip 03, 2007 21:27

Dołączam się do rady Jany- dla dobra Twojej kotki/ kotek (to będzie mniejsze obciążenie dla jej organizmu niż poród) oraz ogółu kotów. Myślę, że film z mojego podpisu rozwieje wszelkie wątpliwości :)
Dodam, że poród jest zagrożeniem szczególnie dla młodej kotki- nie warto ryzykować...
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto lip 03, 2007 22:12

Kotka jest już w zaawansowanej ciąży czy teraz można ją sterylizować?Jednak czy ktoś może mi w razie czego jeżeli będzie zbyt późno na sterylke pomożecie??Podczas sterylizacji kociaki zginą??Przepraszam ze ciagle pytam kiedy bylam mlodsza nie zdawalam sobie sprawy jaka to odpowiedzialnosc :oops: :oops: teraz staram sie zapobiegac niechcianym miota :roll: :oops: Moje kotki były zaszczepione wczesniej wszystko bylo ok kiedy szczepila p weterynarz jednak kiedy ten jeden raz poszlam do innego weta ktoremu jak teraz widze zalezy tylko na pieniadzach mam problem :oops:
Miau

K@r0lin@

Post » Wto lip 03, 2007 22:55

K@r0lin@ pisze:Kotka jest już w zaawansowanej ciąży czy teraz można ją sterylizować?

Oczywiście, na forum często takie zabiegi były przeprowadzane niemalże tuż przed terminem porodu. Tylko idź do lekarza, któremu ufasz.
Jednak czy ktoś może mi w razie czego jeżeli będzie zbyt późno na sterylke pomożecie??

ja bym się zdecydowała- wiem, że mi łatwo pisać, ale robiłam to i "na żywo", na uśpienie miotu u weta, tuż po narodzinach. Moim zdaniem to mniejsze zło.

Podczas sterylizacji kociaki zginą??

Plody zostaną uśpione.

Przepraszam ze ciagle pytam kiedy bylam mlodsza nie zdawalam sobie sprawy jaka to odpowiedzialnosc :oops: :oops:

Po to jest forum, aby pytać, i dobrze, że pytasz, a człowiek uczy się całe życie :)
teraz staram sie zapobiegac niechcianym miota :roll: :oops:

bardzo się cieszę :)

Moje kotki były zaszczepione wczesniej wszystko bylo ok kiedy szczepila p weterynarz jednak kiedy ten jeden raz poszlam do innego weta ktoremu jak teraz widze zalezy tylko na pieniadzach mam problem :oops:

na obronę tego weta powiem, że to niekoniecznie on zawinił- JEDYNIE kastracja daje 100% pewności zabezpieczenia, lek mógł po prostu nie zadziałać... tak czy inaczej- co się stało, już się nie odstanie, ale możesz jeszcze myślę zapobiec nieszczęściu :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto lip 03, 2007 23:21

Jutro z rana jadę z tata do weta wiem że to najmniej ważne pytanie jednak jaka jest cena sterylizacji i uśpienie miotu :cry: Ten wet który ostatni szczepił moje koty powiedział mi że po sterylizacji koty mogą nie trzymać moczu i bardzo dużo chorują kiedy zapytałam o ropomacicze i raka sutków zmieniał temat :? wiem że może to głupie pytanie ale czy kociaki nie cierpą podczas usypiania Czuje że to moja wina a one stracą życie przez moją głupote ponieważ myślałam że szczepienia zapobiegną następnym miotą :cry: :cry: :cry:
Miau

K@r0lin@

Post » Wto lip 03, 2007 23:26

A skad jestes?

Moze warto wybrac sie gdzies dalej?

Problem z nietrzymaniem moczu maja najczesciej psy duzych ras. Niemniej to i tak zaledwie jakies 2% przypadkow.

Ten wet najwyrazniej boi sie kastrowac - byc moze nie jest zbyt wprawnym chirurgiem.

Podczas kastracji aborcyjnej wykonanej u dobrego weterynarza plody, ktore maja stosunkowo slabo rozwiniety uklad nerwowy praktycznie bezbolesnie zasypiaja.

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

[następna]