..:: Łódź kotka bura 1,5 roku - Heluś już nie szuka :)) ::..

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lip 03, 2007 9:34

Heluś ... eeechhh :?
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Wto lip 03, 2007 19:59

Dziękuję Cioteczki, że do nas zaglądacie. Bo ja już momentami myślę, że będę miała czwartego kota...

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Śro lip 04, 2007 6:51

Mokka sama wiesz, ze teraz ciezki czas na adopcje ...ale sliczniusia Helusia znajdzie domek :ok:
Obrazek

goska_bs

Od: Czw mar 23, 2006 18:12

Post » Śro lip 04, 2007 8:13

popieram Goskę, pełno maluchów, wakacje, to wszystko nie sprzyja adopcjom :(
ale to się zmieni, na pewno, i Helka znajdzie swój własny domek :ok: :ok: :ok:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro lip 04, 2007 16:13

Heluś Słonko nasze śpi z nami w łóżku, bardzo lubi być noszona na rękach, przytulana. Bardzo ją pokochaliśmy z Maćkiem. Choć to trudna miłość była na początku :)

mokkunia

Post » Śro lip 04, 2007 20:00

uuu..widzę że nadal Pani Hela szuka domku.

no nic - trzymam kciuki bez przerwy :)

a Freya - Mokka ma się wyśmienicie!!!Powiem z pełnym przekonaniem, że Łódzkie dziewczęta (tj.kotki) są najlepsze :D
Marmurkowy wiewiórek opanował każde drzewo w okolicy - nawet 15 metrowy modrzew. Są jedynie niewielkie kłopoty ze zejściem. Ale kto by się tym przejmował - przecież można zawołać dużego to przyjdzie i pomoże.
POza tym jest już dużą dziewczynką co ma kolegę - adoratora (nie wiem tylko czy aby nie adoruje bardziej jej miski z karmą niż ją samą) rudzika.
Bardzo lubi się miziać z panem.Wogóle lubi ludzi, ale mnie najbardziej :)

ps. tu mnie zaskoczyłać - nie wiedziałem że Hela + Mortadella to mamcia Mokki!?
przeciez urodzila takie milusie wiewiorzatko!

Emergens

Od: Czw maja 31, 2007 20:23

Post » Czw lip 05, 2007 6:59

Helgusiu na gore domku wypatrywac :)
Obrazek

goska_bs

Od: Czw mar 23, 2006 18:12

Post » Pt lip 06, 2007 8:22

Dzięki Gosiu za podniesienie wątku :)

Emergens Tiffanie, Helga Mortadela, Heluś to jedna i ta sama kotka, zmienia imiona razem z charakterem :) I to jest Mamusia Waszej wiewióreczki Mokki :)

mokkunia

Post » Pt lip 06, 2007 17:15

Widać, że kobieta jak twarzy tak wiele imion ma :D

odpowiadając na Twój list - Mokka była już szczepiona w połowie czerwca szczepionką na poziomie 3-cim (nie wiem jak sie prawidłowo mówi) na te 3 pierwsze choroby. Psikana była na pchełki i...odrobaczana. Nie jestem jednak pewien czy wet nie zrobił tego odrobaczania dla wyciągnięcia kasy, bo jak dla mnie tyle odrobaczań to za dużo. Więcej raczej do niego nie pójdę.
Za 10 dni idziemy znowu na strzykawę ;)

No i pamiętasz Twoje obawy co do kuwety? Stało się tak, że kocio sam po 2 tyg. przestał jej używać i zasila teraz ogrodowe tuje :)
Niestety martwi mnie wahanie jej diety - bo na początku odkurzała wszystko w michy, a teraz je 1/3 tego, z tym że więcej suchego preferuje.
pozdrówka dla Helli :)

to zdjęcie było zrobione z 2 tyg. temu kiedy mała mokka późnym wieczorem nie została wypuszczona na harce z rudzikiem.
w ten sposób okazała swoje niezadwowlnie
sorry za kiepską jakość zdjęcia

Obrazek

Emergens

Post » Sob lip 07, 2007 10:26

Ja się przyznam, że nie wierzyłam, że uda Wam się tak Mokkę nauczyć, żeby wychodziła załatwiać się do ogródka - a jednak :)
I jaki z niej piękny precelek na tym foto :) I jak wyrosła :D Cieszę się baaaardzo, że wszystko u Was super i że wszyscy łącznie z Mokką szczęśliwi :) Głaski dla małej wiewióreczki!

mokkunia

Post » Sob lip 07, 2007 10:29

na szybko zrobiłem kolejne zdjęcie, chociaż nie powiem było ciężko bo rudzik przyszedł i zaczęła sie kotłownia :)

Obrazek

Emergens

Post » Sob lip 07, 2007 10:42

Akurat Heluś przyszła :) Zaraz będzie oglądać swoją małą pociechę :) Ciekawe czy ją pozna :)

mokkunia

Post » Sob lip 07, 2007 10:59

Obrazek

Heluś z budki wypatruje swojego domku. A dziś rano obudziła mnie barankami :1luvu:
Kto ją pokocha i da jej domek?

mokkunia

Post » Sob lip 07, 2007 15:42

Oj, Mokkunia...
myślisz, że Hela to taka głupia jest :wink:
tu się atrakcje szykują, Duzi wyjeżdżają, luz-blues, balangi, szaleństwa
wreszcie chata wolna...
a ona ma gdzieś iść :?: :D

Co Ty Hela, nie daj się wykolegować, zobaczysz jak się fajnie chałupę roznosi jak Dużych nie ma
ja pierwszego dnia po ich wyjeżdzie zrzuciłem ulubioną glinianą donicę Dużej z górnej szafki kuchennej, z jakimś głupim bluszczem, (nad którym po powrocie rozpaczała, że połamany), ale był huk, no trochę się przestraszyłem, ale potem wszyscy polecieliśmy sprawdzić, no fakt, trochę mokrej ziemi nam się poprzyklejało do łap, ale potem chociaż Duża wiedziała, którędy spacerowaliśmy po mieszkaniu. A potem, no tego..., a co jak Ci będę opowiadał, sama zobaczysz jak jest fajnie jak nikogo nie ma w domu :D

Kajtek
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Nie lip 08, 2007 15:58

Stał się cud :D

Dostałam tydzień temu maila, od młodego małżeństwa. Zainteresowali się Heluś. Prowadziliśmy bardzo miłą i owocną korespondencję i dziś Heluś miała odwiedziny.
Nowy domek w Heluś zakochany, wypytywał o wszystko, o to jak lubi spać, co jeść, jaki ma żwirek :) Opowiedziałam o historii jej imion i charakteru, o miaukoleniu i gadaniu :) nie przestraszyli się :)

I w środę jedziemy z Heluś do nowego domku! Heluś zostanie, ja wracam :)
Heluś niczego nieświadoma, ja szczęśliwa jak już dawno nie byłam.

:dance: :balony: :dance2: :1luvu: :dance: :love: :partygirl: :flowerkitty: :dance2: :rudolf: :rudolf:

mokkunia

[poprzednia][następna]