Happy koty :) Puska Dex Ivan Patryk Dydek plus 6 maluszkow

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon lip 02, 2007 9:48

Werciu moje koty/odpukać/na nerki nie chorowały,to nic nie poradzę,ale dobrze że już po badaniach i że leki dostał .Będziemy trzymać kciuki i wszystkie pazurki za Patryka i żeby klonik Filipka -Pusia wróciła :ok: Obrazek Obrazek
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pon lip 02, 2007 23:39

Patryk ewidentnie czuje sie 100 razy lepiej niz rano.Zastrzyki zadziałały.Gorączka zeszła.Siku i qupa do kuwety.Apetyt wrócił.Brzuszek nie boli.A teraz mnie dreczy zeby na dwor isc ale go nie puszcze bo byl pod kontrola mojego taty na dworzu jakies 6 min zeby se pobiegac i zaraz spowrotem na chate.No to chyba mu tyle wystarczy.Ale i tak juz mu ukrucilam to wychodzenie :twisted:
Jutro wyniki moczu ciekawe co tam wyjdzie jeszcze z tego oprócz tych kryształków.
W środe mam sie juz z nim zglosic do weta hmm zastanawiam sie nad badaniami krwi chyba tez mu zrobie dla świetego spokoju.
Wogóle to przyda sie mu ogólny przegląd jak juz chce tak bardzo wychodzic na ten dwór to chociaz niech jest zdrowy.Albo bedzie lazil na szelkach ( ale kto znim bedzie wychodzil to ja niewiem)
Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok.A najbardziej to sie boje wprowadzenia mu nowej diety.Ehh bo on strasznie wydziwia z jedzeniem.

Pan obrazony .. zdjecie zrobione teraz

Obrazek

Zaś sie gówniarz naburmuszył.Wychodzenia mu sie zachcialo a rano malo zawalu przez niego nie dostałam.

A tu wesoly Dex i Pan Patryk obrażony na caly świat !
Obrazek
Puśka Dex Natasza Patryk Gizmo Bryza Kropka ..pies Borys i królik Lolek

wercia

Od: Czw paź 13, 2005 8:32

Post » Wto lip 03, 2007 4:54

Jeśli to kryształy, bedziesz musiałą dawać specjalną karmę rozpuszczającą-urinary RC albo s/d hill'sa. I nic poza tym-żadnego innego jedzenia, bo nei będzi eefektu. Mój Oleksię zatykał, kryształy nie wyszły, ale po urinary jest ok. TYle, że po 4 tygodniach juz patrzeć na tę karmę nie chce. Ponoć na kryształy lepszy jest hill's.
Wytarmoś Patryka :) .

1 maja wyszła z domu Burka rodziców. Ni ebyło jej 26 dni. Wróciła w Dzień Matki. Jeszcze nie wszystko stracone :)
Obrazek

ona szalona

Od: Czw mar 24, 2005 12:45

Post » Wto lip 03, 2007 10:34

To jak z małym dzieckiem ,jak gorączka to umiera ,jak spadnie to hulaj dusza :!: :evil: Trudno będzie utrzymać Ci dietę dla Patryka przy takiej gromadce :? Mój Filip jest alergikiem i nadwrażliwcem ,nie może jeść wszystkiego ,a teraz przy maluchu choć się staram pilnować, nieraz coś ukradnie z miski małego.Ale jemu to chyba nie szkodzi,nawet lepiej wygląda odkąd się Karmel pojawił :wink:
Wymiziaj Patryczka od nas Obrazek
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Wto lip 03, 2007 10:45

Dzwoniłam do weta i wyników jeszcze niema.Maja byc po poludniu.
Wet sie pytal jak tam Patryk to mu powiedzialam ze biega po calym domu jak szalony , zaczepia koty.Nawet bawil sie z Ivanem czego wczesniej nie robił.

Powiedzial ze mam sie nie martwic ze nie jest zle i ze go wyleczymy:) uff kamien z serca ale zobaczymy jak tam wyniki.

Dzieki wszystkim za trzymanie kciuków :)

wercia

Post » Wto lip 03, 2007 21:40

o godz 22:00 postanowilam zważyć moje kociambry.
Akcja przebiegła tak:

Razem razniej:)
Obrazek

Dex 5,5 KG
Obrazek

DydeK 4,5 KG
Obrazek

Patryk 4,0 KG (schudł nam 0,5 kg)
Obrazek

Ivan 1 KG
Obrazek

wercia

Post » Śro lip 04, 2007 9:57

Juz po wizycie u weta. Na dzien dobry Patryk dostał zastrzyk.Potem czytalismy wyniki.Nie są złe ale rewelacyjne tez nie.Wyszło ze ma duzo fosforanow atiopowych czy cos takiego (napewno przekrecilam) bo niezapamietalam poniewaz dluga nazwa byla.Wiec dostalismy na krysztalki karme urinary RC i bezwzgledny zakaz wychodzenia na dwór,żeby kotek nie stołowal sie gdzie indziej.

Teraz musze zlapac siuski Dexa i Dydka zeby wiedziec czy one tez nie sa chore.Zas mi reke posikaja :)

Naszczescie sytuacja opanowana z Patrycja wiec teraz tylko upilnowac zeby jadl RC i nie wykradal nic innego.

wercia

Post » Śro lip 04, 2007 21:55

Tak sobie myślalam dzis i wymyslilam ale niewiem czy by sie sprawdzilo ...
Jak wiecie Patryk jest chory na nerki a to co dzis moj tato zrobil pod moja nieobecnosc to 8O dal wszystkim kotą karme od Patryka urinary- RC a przed wyjsciem mowilam nie karm kotow wogole bo pomieszasz karmy :!:

No ale nic NIE KOMENTUJE

Ale moje pytanko mam z innej beczki.Patryk mi ciagle piszczy ze chce wyjsc na dwór a wet zakazal wypuszczania bezwzglednie zeby nie stolowal sie na dworzu.
Ja ciagle w biegu bo sklep otwieramy i se pomyslalam czy by go nie zabierac ze soba.Tylko czy on sie nauczy jezdzic samochodem ?I czy w sklepie by grzecznie siedzial :roll:
Otwieramy spozywczy.Mamy fajne biuro ale niewiem czy kot by sie "cieszył" z takich codziennych podrózy. Jastrzebie-Pszczyna (ok.40 min samochodem)Ale z drugiej strony mialabym go ze soba w biurze ,szeleczki ,miski,transporterek.Karme by dostal o tej poze co zawsze i bym wiedziala ze nikt mi go na dwor nie wypusci.

On jest bardzo towarzyskim kotem nie jest plochliwy wiec moze to nie byl by taki zly pomysł.

wercia

Post » Czw lip 05, 2007 8:24

Poranna wizyta u weta zaliczona :P Wet stwierdzil ze leci juz taśmowo z tymi siuskami haha mam nadzieje ze u Dexsa i Dydka bedzie wszystko ok.

Patryczek chyba juz rozumie ze na dwor nie wyjdzie.Dzis sie wyspalam odziwo nie darl japki w nocy i spal grzecznie w koszyku 8O Czego zazwyczaj nie robil ..no ale jestem dobrej mysli ze jak Wam sie udaje z dziczkow zrobic domowe pieszczochy to z mojego domowego tez mozna zrobic niewychodzącego.

wercia

Post » Pt lip 06, 2007 23:41

Musze powiedziec ze mam jakiegos pecha albo niewiem co :evil:
Najpierw zaginol nam Avon (3miechy temu) potem Puśka (2 tyg temu).
Teraz zachorował Patryk na nerki a dzis dostałam wyniki reszty kotów.
Dexster zapalenie pecherza :roll: antybiotyki na caly tydzien.Kto by sie spodziewal ze on tez jest chory.
Naszczescie Dydek ma wyniki bardzo dobre i Ivan tez jest zdrowy.

Ja sie nalatam do tego weta z tymi kotami ehhh

Do tego dopiero wrocilam z roboty i jestem wykonczona

wercia

Post » Sob lip 07, 2007 14:03

Werciu nie ma lekko,nie miała baba kłopotu to se wzięła....ObrazekObrazekObrazekObrazek
Jak będziesz miała troszkę czasu to proszę o więcej zdieć malucha :wink: ,on taki cudny :love:
Wymiziaj kociska kochane i piesia też :)
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Sob lip 07, 2007 23:23

Czytałam jeden wątek i poprostu zwątpiłam.To jak to jest z tymi karmami dla kotów z kamieniami ??
Która jest lepsza??
ROYAL CANIN Urinary <-- ta nam wet polecił
EUKANUBA Oxalate Urinary Formula
HILL'S PD Feline c/d <-- ta niby lepsza od RC
TROVET Anti-Struvite Diet (ASD dla kotów)

Tak se mysle i mysle i chyba wymyslilam.Zeby znalezdz jakis "złoty środek"
poczekam az Patryk zje caly wór RC potem zrobie badania moczu,zobacze jak to wszytsko wyglada i zmienimy karme na Hill's i potem zas badania.

Ktoś mi moze powiedziec czym karmic Dexsa jezeli ma zapalenie pecherza?
Narazie wet dal nam antybiotyk a potem jak zejdzie zapalenie to co do jedzenia?Tez jakas karma z dzialu tych powyzszych ?Obecnie je Purine Pro Plan.

Dydek tez je taka jak Dex.
A najmniejszy wcina RC dla kociaków.Chociaz teraz to juz niewem czy wszystkim nie zmienic tego na Hillsa albo Acane :?
Niby ceny podobne a jakosc????

wercia

Post » Nie lip 08, 2007 10:39

Werciu może jak osobny wątek o problemie z żywieniem Twoich kotków założysz to ludziska napiszą :roll:
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Czw lip 12, 2007 16:12

Co u kotków ? http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=27018 zobacz do działu jak karmić chore kotki/a może już to czytałaś?/
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Pt lip 13, 2007 10:05

Werciu jeszcze raz bardzo współczuję tak tragicznej straty Avonka Obrazek
tu jest wątek dla zainteresowanych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=62 ... 6e27dfe946
Przytulam mocno :cry:
ObrazekObrazek

amyszka

[poprzednia][następna]