Radości i rozterki. GINGERS OD STR 99

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 28, 2007 8:41

O fajnie, fotozabawa!
Hm, też myśląłam, że to zamkniete kocie oczko...
Można prosić o podpowiedź - czy na zdjęciu jest całe kocie czy to zdjęcie główki?
"Akceptacja śmierci i protest przeciw niej: dwie nieusuwalne strony naszego życia." (L.Kołakowski)

fili

Od: Pon paź 10, 2005 10:14

Post » Czw cze 28, 2007 9:07

Myślę,że mogę podpowiedzieć w ramach radości, że nas ktoś odwiedził.
Na zdjęciu jest tylko kocia główka.Za niedługo następne odsłonięcia.
Za często nie mogę odsłaniać bo za szybko by to było.

Staruszka Punieczka jak tylko jest pewna, że Tosinka śpi to szaleje jak młody kotek, po wszystkich meblach jakie są dostępne w mieszkaniu, tyle,że rozgląda się co jakiś czas czy czasami Tosia nie jest w poblizu.
Dzisiaj Punieczka jedzie do kontroli.
Obrazek
"Uchroń mnie przed wrogiem, który ma coś do zyskania, i przed przyjacielem, który ma coś do stracenia...'' T.S.Eliot'

zunia

Od: Śro lut 15, 2006 11:55

Post » Czw cze 28, 2007 10:25

Jak bedzie trzeci kotek to może to napięcie między Punią a Tosią troche się zmniejszy :ok:

Brzeżek uszka?
"Akceptacja śmierci i protest przeciw niej: dwie nieusuwalne strony naszego życia." (L.Kołakowski)

fili

Od: Pon paź 10, 2005 10:14

Post » Czw cze 28, 2007 10:35

Właśnie jak był Tomiczek to wszystko było idealnie mam nadzieję, że teraz też tak będzie, własnie między innymi dlatego chcemy tego kociaka.

To nie brzeżek uszka 8)
Obrazek
"Uchroń mnie przed wrogiem, który ma coś do zyskania, i przed przyjacielem, który ma coś do stracenia...'' T.S.Eliot'

zunia

Post » Czw cze 28, 2007 19:56

Aby troszeczkę ułatwić i może zachęcić innych do zabawy,

Odsłona nr 2:

Obrazek

Teraz już chyba wiadomo, ani oko ani ucho.
Obrazek

zunia

Post » Czw cze 28, 2007 20:28

E tam! Łatwizna! NOCHALEK!

moka1

Od: Nie lut 25, 2007 15:48

Post » Czw cze 28, 2007 20:32

Tak teraz łatwizna, a na pierwszej odsłonie to nikt nie zgadł :twisted:
Przypominam, ze na zdjęciu znajduje sie nasz przyszły kiciuś :D
Obrazek

zunia

Post » Czw cze 28, 2007 20:47

zunia pisze:Tak teraz łatwizna, a na pierwszej odsłonie to nikt nie zgadł :twisted:
Przypominam, ze na zdjęciu znajduje sie nasz przyszły kiciuś :D

koci nos, to oczywiste... co dalej? może zdefiniować jakąś nagrodę?

Kaj@an

Od: Śro lut 15, 2006 19:42

Post » Czw cze 28, 2007 20:56

Ok bedzie nagroda dla osoby, której wyobraźnia najbardziej odzwierciedli rzeczywistość.
Jak wyobrażacie sobie biały obszar na zdjęciu. Jaki kolor oczek, jakie ubarwienie, jakie inne wyobrażenia? Taka kocia kreatywność.
Proponuję nagrodę w postaci zdjęcia kociaka oprawionego ładnie w ramkę. Zwycięzce wybiorę subiektywnie. Bawimy się?
Obrazek

zunia

Post » Pt cze 29, 2007 15:40

:cry:
Obrazek

zunia

Post » Pt cze 29, 2007 17:40

zunia pisze:no to są zdjęcia:
Kochana Punieczka:
Obrazek

Oj Zuniaaaaaaa... :oops: ja dopiero teraz trafiłam na Twój wątek...
I od razu zakoffałam się w Puni :1luvu: :love: :1luvu:
To Czarne też niezłe :wink: ale Puniaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... :!:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Pt cze 29, 2007 19:27

Tak, Punia jest najukochańszym kotem na świecie i naprawdę nie przesadzam.Zdjęcia nie oddają jej charakteru niestety.Punia śpi w nocy za mną jakby była moja przytulanką, chociaz ma charakterek jak jej cos sie nie podoba to bije łapą po twarzy :twisted:
Ale np. u weta wisi mi na szyji i nawet nie zadrapnie.O Puni to mogłabym pisać w nieskończoność ona jest częścią mnie.
A teraz musimy jej masować tylne nóżki bo jej mięśnie zanikają :cry:
Dlaczego kotki tez się starzeją?

Czy do zabawy brak chętnych?
Obrazek

zunia

Post » Pt cze 29, 2007 22:18

zunia pisze:Tak, Punia jest najukochańszym kotem na świecie i naprawdę nie przesadzam.Zdjęcia nie oddają jej charakteru niestety.

Ależ oddają, oddaja...Toż to sama słodycz o stalowym charakterze...Ona ma coś TAKIEGO w pysiu... :1luvu: :love: :1luvu:
Może na te nóżki dobra byłaby laseroterapia? Albo elektrostymulacja - ludziom pomaga...
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Pt cze 29, 2007 22:35

Wiesz, ona jeszcze doskonale biega i skacze po meblach, wetka poprostu tak na wszelki wypadek kazała jej masować nogi i robić gimnastykę, to jej robimy.Punieczka zawsze była bardzo drobnym kotkiem, to tez nóżek nie będzie nigdy miała bardzo umięśnionych ale lepiej na zimno dmuchać i masować.
A tak wogóle to fajnie, że zauważyłaś jaka Punieczka jest wyjątkowa, bardzo się cieszę bo ona jest dla mnie wszystkim.
Obrazek

zunia

Post » Sob cze 30, 2007 10:10

Ja to piszę bez żadnej kokieterii. Tak w ogóle nie mam specjalnego "nabożeństwa" do burasów, ALE są wyjątki...Taką Niezwykłą Burasią jest dla mnie Sówka z rzeszowskiego Kundelka (gdzieś na ich wątku jest fotka...), a teraz zobaczyłam Punię. Ona ma w pysiu coś takiego...wzruszającego, rozczulającego...no takiego, że rozpływam się jak masło... :D
Będą inne fotki 8) :?:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

[poprzednia][następna]