Radości i rozterki. GINGERS OD STR 99

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 22, 2007 18:08

Miki dzisiaj skończył trzecią klasę i mamy trzy dyplomy wzorowego ucznia. Wzorowego dostał jako jedyny chlopak, reszta dziewczyn.
W ubiegłym roku brał udział w Kangurku ale przeszedł tylko do drugiej tury, a w tym naprawdę jesteśmy dumni; międzynarodowy kangur to nawet nagroda drugiego stopnia jest super osiągnięciem, zobaczymy jak będzie dalej.Nie powinnam o tym tu pisać ale jako matka sama rozumiesz :wink: a zresztą to wszystko przez koty oczywiście :wink:
Jak się ma super koty to i dzieci się ma super.
Obrazek
"Uchroń mnie przed wrogiem, który ma coś do zyskania, i przed przyjacielem, który ma coś do stracenia...'' T.S.Eliot'

zunia

Od: Śro lut 15, 2006 11:55

Post » Pt cze 22, 2007 18:14

Ja tam u siebie piszę o wszystkim :lol: i niektórzy mówią, że przez to wątek jest ciekawszy :wink: Czyli kończycie tzw. małą szkołę...no przed Wami szok czwartej klasy...pamiętam jaki miałam mętlik w głowie po pierwszym zebraniu - regulaminy przedmiotowe, kontrakty, punktowane zachowanie...szok 8O Nasza szkoła jest z tych z górnego pułapu, jeśłi chodzi o poziom...co prawda strasznie przepełniona :( ale wynik 31,93 z egzaminu klas szóstych daje nam miejsce w krajowej czołówce - tylko 4 % szkół w całej Polsce jest w tej grupie :!: No i my właśnie we wrześniu zaczynamy szóstą klasę...będzie się działo...

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Pt cze 22, 2007 18:30

Nie strasz nas, Miki akurat tez chodzi do szkoły (moim zdaniem nawet zbyt dużymi aspiracjami) z bardzo dużymi aspiracjami. Ale nie daliśmy go tam specjalnie poprostu mamy ją na widoku z balkonu.Dojeżdzają do niej ludzie z Katowic, z Bytomia :roll: wariactwo. NIe no, musimy sobie poradzić, najważniejsze nie zostawić dziecka samemu sobie i będzie dobrze. Najbardziej sie boję, że Miki przyzwyczajony do sukcesów dostanie gorszą ocenę, wtedy będziemy musieli dyplomatycznie mu wszystko wytłumaczyć :strach:
Iza nie marnuj czasu tylko się pakuj :wink: Jeszcze raz miłego pobytu.
Obrazek
"Uchroń mnie przed wrogiem, który ma coś do zyskania, i przed przyjacielem, który ma coś do stracenia...'' T.S.Eliot'

zunia

Post » Pt cze 22, 2007 18:38

zunia jakie ty robisz piekne zdjęcia 8O no tak modele cymes to jak ma byc inaczej :wink: ale to czarnidło i jego ślepka..mniodzio :D
moja Gadzina całą podstawówke z czerwonym jechał ..no od 4kl .bo wcześniej nie ma.ale w gimnazjum juz z lekka olewka :wink:

zunia akiedy nowe kocie u ciebie :wink:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pt cze 22, 2007 18:51

Jeszcze trochę musimy poczekać, ale za niedługo jedziemy go odwiedzić :D I więcej nic nie piszę na ten temat (narazie) :twisted:

Acha, Dorcia to nie ja robię zdjęcia, to moj mąż :oops:
Obrazek

zunia

Post » Pt cze 22, 2007 20:08

W takim razie mąż uzdolniony 8) już spakowana jestem...ufffffffffff...jak ja nie lubię się denerwować :lol:

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Pon cze 25, 2007 18:28

Mineło już 1,5 roku jak Tosinka jest z nami a nadal te moje kotki nie chca się pokochać.Punieczka nadal syczy jak tylko Tosiaczek chce do niej podejść, czasami tośka pacnie łapą Punie :cry: niby nie jest źle agresji nie wykazują względem siebie, ja niby powinnam się przyzwyczaić, że mam dwa osobne koty ale tak trochę smutno.
Tosinka kochana nauczyła się już, że nie wolno straszyć Punieczkę i przeganiać ją od miski czyli w sumie ma dobre serduszko.

Widziałam sie z naszym kociakiem :D i już nie potrafię się doczekać kiedy już tak całkiem będzie nasz tzn. będzie z nami w domku.

Ale jak tak nikt do nas nie będzie zaglądał to tez nikt cudaczka nie zobaczy :evil:
Obrazek

zunia

Post » Wto cze 26, 2007 8:50

Zunia zdjęcia śliczne ,a koteczki koło siebie leżą to chyba nie jest tak źle :?:
Czekam na malucha i będę trzymać mocno kciuki :)

Monika L

Od: Śro wrz 21, 2005 14:53

Post » Wto cze 26, 2007 9:15

No właśnie, Monika ma rację, nie jest tak źle jak kocice leżą obok siebie:)
Moje kocice też się nie zintegrowały tak jakbym JA chciała, no, a o takim widoku jak u Ciebie na fotelu to mogę pomarzyć... Starsza mocno trzyma władzę w łapkach i się nie chce spoufalać, jak młodsza o tym zapomni to muszę wyciągać rude futro spomiędzy pazurów czarnej łapy ;)
Ale i tak myślę, że mają jakieś korzyści, że są dwie, raźniej im razem kiedy nas nie ma w domu, czasem młodszej uda się starszą zachęcić do kilku rundek, mogą się obserwować :roll:
Może jednak cośkolwiek napiszesz o kociaku (w ramach budowania napięcia ;))
"Akceptacja śmierci i protest przeciw niej: dwie nieusuwalne strony naszego życia." (L.Kołakowski)

fili

Od: Pon paź 10, 2005 10:14

Post » Wto cze 26, 2007 13:07

To zdjęcie na fotelu, to Punia poprostu nie zdążyła się obudzić jak Tośka cichaczem do niej wskoczyła i w sumie to w ciągu roku tylko dwa razy tak było.

A maluszek jest ślicznym kochanym aniołeczkiem, zastanawiam się jak urozmaicić oczekiwanie na maluszka, może wstawie jego zdjęcie w formie puzli i będe po jednym elemencie odkrywać do momentu jak już będzie u mnie :roll: zastanowię się.

Bardzo się cieszę, że nas odwiedzacie :D
Obrazek

zunia

Post » Śro cze 27, 2007 10:54

Mam nadzieję, że nas odwiedzicie.

Proszę uruchomić wyobraźnię.
Uwaga, pierwsza odsłona:

Obrazek

Zapraszam, za kilka tygodni ukaże się cały śliczny aniołek 8)
Obrazek

zunia

Post » Śro cze 27, 2007 21:29

No, nie.Jest mi smutno, zero zainteresowania :evil:
Obrazek

zunia

Post » Śro cze 27, 2007 21:32

kocie oczko?
1 bryt, 2 dachówki, 3 devonki, 2 orienty, 2 azjaty, 1 kundelka i straszne kudłate MCO

FluszakPluszak

Od: Pt gru 08, 2006 0:28

Post » Śro cze 27, 2007 21:34

Proszę się skupić, to nie jest kocie oczko :wink:
Obrazek

zunia

Post » Śro cze 27, 2007 22:33

Jeżeli nikt nie jet ciekawy to następnych odsłon nie będzie.
Kurcze już nie wiem co mam robić aby wątek był ciekawy :evil:
Żałować mozecie, o!
Obrazek

zunia

[poprzednia][następna]