Watek dla nerkowcow:-) - robimy stronę dla nerkowców!!!

rozmowy o cukrzycy i niewydolności nerek u kotów

Moderator: Moderatorzy

Regulamin działu
Uwaga! Porady na temat leczenia udzielane są na podstawie pk.13 regulaminu forum.

Post » Pt maja 25, 2007 11:34

Bardzo dziękuje za adresy. Właśnie zamowiłam jedzonko dla Muma w Krakvecie.

DeKa

Od: Wto maja 08, 2007 11:20

Post » Pt maja 25, 2007 11:59

Zazusia pisze:Kotek okresowo dostaje Uro-Pet. Ale obecnie lekarz zalecił urosept i właśnie wit.C. Jutro bedzie pełniejszy wynik badania moczu.

No i jak wyniki?
Marcelibu

Post » Śro cze 27, 2007 11:21

Witam.
Od wczoraj mam w domu kotkę nerkową.
Kotka jest chudzinka niesamowita, ba niezły apetyt i pragnienie, nie wiem czy mogę dawać karmę dowowli (karmę zakupiłam na początek u wetki) i czy mogę dawać wodę do woli??

Doruniad

Od: Wto mar 27, 2007 18:59

Post » Śro cze 27, 2007 12:04

Niech je i pije do woli .... Bo jak rozumię to karma nerkowa , tak ??
Obrazek

KaśkaGM

Od: Pon lis 21, 2005 14:13

Post » Śro cze 27, 2007 12:20

Tak daję jej saszetki renala RC i suche. Wciąga wszystko jak odkurzacz, z torbami mnie puści :wink: 8)

Doruniad

Post » Śro cze 27, 2007 12:21

A jakie wyniki ma kicia ?? Czy dostaje jakieś leki poza karmą leczniczą ....
Obrazek

KaśkaGM

Post » Śro cze 27, 2007 13:53

Badania z krwi ostatnie kreatynina 3.1 i mocznik 218.8

Obecnie zaczeła dostawać kroplówki, i zastrzyki, ale nie powiem co bo wczoraj w szoku byłam by dopytać. Mrauka nie pozwala sobie podawać kroplówki, zastrzyków, ogólnie jest trudna w jako pacjent. Wcześniej przeszła leczenie uszkodzonej łapki, już miała być amputowana, ale udało się.

Doruniad

Post » Śro cze 27, 2007 18:17

To ciesz sie, że Mrauka chce jeść i nie ograniczaj jej papu ... Wody tym bardziej .... Niech pije, żeby miała czym wypłukiwać mocznik ..... wdepnę do wątku żeby zobaczyć dokładniej historię Mrauki ... Kreatynina może się podnosić też w momencie gdy kota jest niedożywiona .....
Obrazek

KaśkaGM

Post » Śro cze 27, 2007 18:39

Mam pytanie do opiekunów nerkowców .....

Czy ktoś karmi kota suchą karmą Eukanuba Renal ?? Jeśli tak to czy byłby chętny do wspólnego zakupienia karmy ..... Sprawy techniczne do uzgodnienia ... My po prostu chcemy spróbować tej karmy, bo Rosie mówi już zdecydowanie nie renalowi RC i Hill's k/d ..... :(
Ewentualnie czy ktoś także chciałby spróbować tej karmy ... Wtegy "eksperyment" wyjdzie zdecydowanie taniej, bo karma sprzedawana jest tylko w opakowaniach 3 kg ..... Koszt takiego opakowania ok.100.- gdyby znalazło się 2 chętnych to eksperyment byłby zdecydowanie tańszy - i mniej dla nas bolesny na wypadek gdyby kota jednak nie zechciała takiej karmy ....
Obrazek

KaśkaGM

Post » Śro cze 27, 2007 19:01 karma

Mojej Fionie suchej karmy w ogole nie daję.

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Śro cze 27, 2007 19:04

Nasza Rosie jadała do tej pory pół na pół .... A w okresach z większym mocznikiem zdecydowanie preferuje karmę suchą ... Nie wiem może to ma jakieś powiązanie z zapachem i ewentualnymi mdłościami ... Może sucha mniej pachnie i mniej kotu jest "niedobrze" ....
Obrazek

KaśkaGM

Post » Śro cze 27, 2007 19:09 Re: karma

gisha pisze:Mojej Fionie suchej karmy w ogole nie daję.

Ja tak samo, wyłącznie mokrą. Ale Biri w ogóle nic nie pije, więc przy suchej to byłby już dramat z odwodnieniem.
Obrazek
Obrazek

Edyta i Sebastian

Od: Sob paź 28, 2006 21:36

Post » Śro cze 27, 2007 19:38

KaśkaGM pisze:Mam pytanie do opiekunów nerkowców .....

Czy ktoś karmi kota suchą karmą Eukanuba Renal ?? Jeśli tak to czy byłby chętny do wspólnego zakupienia karmy ..... Sprawy techniczne do uzgodnienia ... My po prostu chcemy spróbować tej karmy, bo Rosie mówi już zdecydowanie nie renalowi RC i Hill's k/d ..... :(
Ewentualnie czy ktoś także chciałby spróbować tej karmy ... Wtegy "eksperyment" wyjdzie zdecydowanie taniej, bo karma sprzedawana jest tylko w opakowaniach 3 kg ..... Koszt takiego opakowania ok.100.- gdyby znalazło się 2 chętnych to eksperyment byłby zdecydowanie tańszy - i mniej dla nas bolesny na wypadek gdyby kota jednak nie zechciała takiej karmy ....

U mnie w lecznicy rozsypują i sprzedają na wagę. Mogę zapytać, czy to jeszcze utrzymują :roll: . Mój Hugo nie chciał Eukanuby. K/d trzaska aż się kurzy. Próbowałaś Trovet Rid nerkowy? 8O
Marcelibu

Post » Śro cze 27, 2007 19:44

Nie próbowałam suchego Trovetu, bo mokry mogłam jeść sama ... :( Po k/d suchym była biegunka ... Sprawdza sie tylko k/d saszetki - tzn sprawdzał się ..... Jeśli mogłabyś się zapytać w lecznicy czy jeszcze rozważają karmę, bo u nas niestety nie robią tego ..... Byłabym ogromnie wdzięczna .......
Obrazek

KaśkaGM

Post » Śro cze 27, 2007 20:35

KaśkaGM pisze:Nie próbowałam suchego Trovetu, bo mokry mogłam jeść sama ... :( Po k/d suchym była biegunka ... Sprawdza sie tylko k/d saszetki - tzn sprawdzał się ..... Jeśli mogłabyś się zapytać w lecznicy czy jeszcze rozważają karmę, bo u nas niestety nie robią tego ..... Byłabym ogromnie wdzięczna .......

Nie mają teraz w ogóle. Musieliby zamówić, a rozważać juz nie chcą...
Może znajdzie się ktoś chętny na pół. Mój nie chce tego jeść, niestety.
Marcelibu

[poprzednia][następna]