bardzo bardzo dziekujemy za pomoc

(ja i głównie Marta - ona sie wszystkim zajmuje) ta kwota to dla nas potężny zastrzyk finansowy. Kotek ma pani Bozenka 17 (tyle naliczyła ich dzisiaj Marta)
do tego na bieżąco dochodzą nam uliczne - już w ciązy -dlatego kotki pani Bozenki jeszcze nie zaczęte (chociaż moze już jutro pojedzie pierwsza) ale jest tyle do wyłapania - takich co odchowały pierwszy miot i już są w nastepnej ciąży- je wszystkie dokarmia pani Bozenka.... Marta mówi, że kotów dokarmianych przez nią jest ok 50 szt (własciwie tylko sródmiescie w czestochowie i chyba 2 czy 3 stanowiska w okolicach Jasnej Góry....)
Ja panią Bozenkę znam tylko troszkę, czasem zamieniam pare słów, głownie "z widzenia" - ale bardzo wiele osób ją kojarzy - ona sie opiekuje czestochowskimi kotami od ładnych paru lat.... oczywiscie ze strony miasta nie ma żadnego wsparcia, ani na sterylki, ani na provere, nic zupełnie, spółdzielnie/własciciele kamienic zabijają okienka i czują się bezkarni...
wracając do kotek - postaramy się robic zdjecia każdej wysterylizowanej kici - i bedziemy je wstawiac kolejno na wątek
Pozdrawiamy
P.S. Marta się pewnie nie pojawi na forum (podsyłam jej do czytania) ale jesli ktoś w Was ma życzenie - mogę podać telefon kontaktowy czy skype