Banda i Wanda, czyli Zuzol i Krówka

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie cze 24, 2007 17:50

Tatek pisze:Wasze koty też uważają, że żwirek nie może być za świeży???? :D

ależ oczywiście :twisted:
to chyba wrodzony rytuał kociej sekty.
Nowo zmieniony żwirek, zasypany lawendowym puderkiem i co?, oczywiście od razu rozpoczyna pracę dział kontroli jakości
Obrazek
Nie ma Sopelka :(

tanita

Od: Śro lip 27, 2005 22:17

Post » Nie cze 24, 2007 20:18

To nie tylko to, że źwirek za świeży - ale tu działa zasada, że trzeba być pierwszym i stanowczo zaznaczyc, że to teren kota.! Bo a jakby tak Duża pierwsza zrobiła?

YBenni

Od: Nie maja 20, 2007 22:04

Post » Nie cze 24, 2007 21:02

Benni pisze:To nie tylko to, że źwirek za świeży - ale tu działa zasada, że trzeba być pierwszym i stanowczo zaznaczyc, że to teren kota.! Bo a jakby tak Duża pierwsza zrobiła?

Prawdaaa??? :D W końcu NIGDY nie wiadomo, lepiej od razu postawić sprawę jasno :D

Tatek

Od: Pon mar 05, 2007 16:04

Post » Nie cze 24, 2007 21:07

A u nas czas zmian. Klamka zapadła - Wanda jedzie na wczasy. Na całe dwa miesiące. Będzie się byczyła na działce z moją Mamą i Babcią. :flowerkitty:

No i niby wszystko fajnie. Konsultacja z D. wykazała, że Wanda powinna byc w siódmym niebie. Że Mała nawet się nie kapnie, że starszej kumpelki nie ma w domku. Bo jest za mała na odczuwanie tęsknotek.

Ale co ze mną, hę? :roll: Dwa miechy bez mojego Grubaska??? 8O Hm... Będę jeździć co weekend na działkę w odwiedziny do mojego kotka...? Już mi się ckni... :cry:

Tatek

Post » Pon lip 09, 2007 15:02

A my czekamy na nowe wieści ,zdjęcia i opowieści :wink: Była pańcia w odwiedzinach u Wandzi :?: a co u ślicznej Zuzolki Obrazek ?
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pon lip 09, 2007 18:14

Na działce Wandzia najpierw wskoczła na strych, potem pobiegła wytarzac się w piaseczku, a na koniec ruszyła z kopyta zwiedzać stare kąty :D Fajnie jest widzieć tak szczęśliwego kota!!!

Obrazek Obrazek Obrazek

Wandzia jest typem, który doskonale radzi sobie bez smyczy, czego nie można powiedziec o Zuzce :D Dlatego Mała caly czas chodziła z różowo-czarnymi szelkami, i momentami nawet o tym zapominała :D A jak już się wybiegała (a ja razem z nią, a raczej ZA NIĄ), to poszłyśmy w kimki :)

Obrazek

Generalnie, to mam teraz dwie wtórne jedynaczki. Wandzia na działce na kuchni mojej Mamy odmówiła jedzenia puszkowego, i wciana mięsko aż furczy :P Rozgadała się podobno potężnie (poniekąd ku radości Mamy, która na początku była przekonana, że kot stracił głos 8O taka się cicha przy Zuzce - zrobiła....). Więc gada, miauczy, mruczy i pcha sie na kolana. Jednym zdaniem wtórne jedynactwo pełną gębą :twisted: No nic, będę sie tym martwić, jak wakacje się skończą. Na razie niech Wandzia używa.... Ale tęsknię za nią....

Za to my z Małą zlepiłyśmy się bardzo. Maluch początkowo miał jakieś te swoje smuteczki z powodu wyjazdu Wandzi, ale jak Ci pisałam - Amyszko - szybko doszedł do wniosku, że skoro wywiozłam Grubcię, to teraz ja muszę za dwunożnego kota robić :D :D :D Wczepia się we mnie tymi swoimi małymi łapciami (chwała Bogu, że zazwyczaj chowa pazurki 8O bo bym miała...).

Ponieważ dużo czasu spędzam w domu przed kompem, a Zuzia nie lubi siedzieć zbyt daleko ode mnie, to ostatnio coraz częściej wyglądamy podczas mojej pracy o tak :D :
Obrazek Obrazek A jak znudzi się jej siedzenie za mną, to zawsze pozostaje ulubiona zabawa Zuzi: pognieść Pańci jej ukochane kwiatuszki: Obrazek
albo wskoczyć do kosza na brudne pranie :D Obrazek Obrazek i sobie "prześwitywać" :lol: :lol: :lol:

Ps.1. Amyszko, skąd Ty bierzesz te cudne ikonki? :)
Ps.2. Bezłapek :1luvu:

Tatek

Post » Pon lip 09, 2007 18:33

Ale piękny widok szczęśliwych kotków :1luvu: ,na zdięciu z pańcią Zuzka ma uśmiech na twarzy :)
Emotki są tutaj i opis jak je wstawiać http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=44289
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Śro sie 01, 2007 13:18

Wypadałoby coś napisać od czasu do czasu ,my tu czekamy...Obrazek

Obrazek
Obrazek
Co u kotecków?
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Nie wrz 09, 2007 19:52

Jesteśmy! Pańcia się zajęła pracą i o pisaniu zapomniała nieco, fakt - przepraszamy!!! :) Dziś zamieszczamy serię fotek Zuzi pt. "Gdzie to ja nie wejdę" oraz "Luuuudzie, jak ja lubię spać" :)

SESJA nr 1 - GDZIE TO JA NIE WEJDĘ!

może mnie zabierze w podróż dookoła świata...? Obrazek tam musi coś być, no po prostu coś być musi! Obrazek umiem już wskoczyć na blat kuchenny! mam w sumie te 7 miesięcy, co nie? Obrazek i tu tez sama weszłam, macie to??? ostatni bastion zdobyty!!! Obrazek wow! białe pranie! żaden inny kolor mnie tak nie kręci!!! (Dużej jakoś też nie... ona po prostu kocha mieć białą pościel w moich ciemnych kudełkach) Obrazek Obrazek ... tak więc robię, co mogę, żeby ją zadowolić!

Tatek

Post » Nie wrz 09, 2007 20:10

SESJA nr 2 - Luuudzie, jak ja lubię spać!

1. po pierwsze w brodziku, a co!
2. po drugie w łóżeczku :)
3. po trzecie na regale, najlepiej przy głaszczącej mnie ręce Dużej
4. na jej fotelu, gdy odejdzie na chwileczkę (robię takie mega śmiechowate pozycje, żeby nie miała serca mnie usunąć, ale... nic to nie daje)
5. opcjonalnie na jej biurku, gdy mnie zwali z tak-naprawdę MOJEGO fotela, niby pod pretekstem pracy (ale wtedy to musi zapewnić mi podusię).

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

I o. Taki śpioch ze mnie :)

Tatek

Post » Nie wrz 09, 2007 20:56

Zuzolku jak ty pięknie urosłaś 8O :D :love:

Ais

Od: Nie sty 08, 2006 10:45

Post » Nie wrz 09, 2007 21:15

Zuzia to prawdziwa gwiazda :1luvu: Piękna i chyba wie o tym :wink:
A na tym fotelu to pańcię naśladuje ? :lol:
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Śro wrz 12, 2007 17:48

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!

Wreszcie tu dotarłam

AAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!

Moja cudn mała

A to taki srajtek był! :)

Jejjeje :)

(z tym naśladowaniem Pańci na fotelu to prawda może być ;) )

Uschi

Od: Śro kwi 12, 2006 16:17

Post » Śro wrz 12, 2007 19:50

--> (z tym naśladowaniem Pańci na fotelu to prawda może być )
--> A na tym fotelu to pańcię naśladuje?

dziewczyny, Wy naprawdę myślicie, że ja umiem tak dyndać sobie na fotelu biurowym, na pleckach, z nózkami 30 cm nad ziemią....? 8O

Owszem, chciałabym się czasem zrelaksować przy pomocy tego mebla, ale do kota mego cwaniutkiego i wygimnastykowanego mi daaaaaaaleko :D :D :D

Tatek

Post » Śro wrz 12, 2007 21:07

Super śliczności- całuski dla nich. Wkleję kiedyś zdjęcie mojej tri - buźka inna, ale reszta - bardzo, bardzo ....

YBenni

Od: Nie maja 20, 2007 22:04

[poprzednia][następna]