Cosia,Czitka,Balbi.Pożegnanie wątku- cz.I

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 22, 2007 20:59

W tym wątku na KŁ jedna z forumowiczek poszukiwała takiego wisiorka, chyba spadasz jej z nieba :wink:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=61 ... ht=proroka
Obrazek

Ayane

Od: Pon lis 27, 2006 20:14

Post » Pt cze 22, 2007 21:03

Ayane pisze:W tym wątku na KŁ jedna z forumowiczek poszukiwała takiego wisiorka, chyba spadasz jej z nieba :wink:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=61 ... ht=proroka

Już dziś od godziny 15 ma w Poznaniu :wink:, mój kolega dowiózł.
Marcelibu

Post » Pt cze 22, 2007 21:04

Forumowicze niezawodni jak zawsze :)
Obrazek

Ayane

Od: Pon lis 27, 2006 20:14

Post » Pt cze 22, 2007 21:22

To wspaniale!
A tu jest kolejny!
Serdecznie zapraszam :D http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2295281#2295281
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Pt cze 22, 2007 23:29

czitka pisze:Wieści z włości są nieustające, albowiem zamęczam Jurka mailami. Ostatnia wieść była taka, że mam przestać chociaż przez tydzień myśleć o Dziewczynkach, bo one mają opiekę 6 gwiazdek i są z Jurkiem, a nie z Wezyrem :twisted:
Miciek pojawia się też regularnie w restauracji wariant all i że oko świetnie, śladu nie ma.
Więc zostajemy w temacie oka, a dokładniej Oka Proroka, lub jak kto woli Oka Opatrzności Bożej. Tu z każdego straganiku patrzą na nas oczy, aż strach czasem. Bo te oczy są w postaci pierścionków, breloczków, naszyjników, są na makatkach, kilimkach, zapalniczkach, popielniczkach, wszędzie oczy 8O
Malutkie, średnie i wieeeelkie :roll:
Wiszą w holach, nad drzwiami, na ścianie 8O , wszędzie!
Obrazek
Oko Proroka jest tutaj amuletem chroniącym przed złym spojrzeniem, zawiścią, zazdrością, nieszczęściem, agresją, wszelkimi złymi mocami.
Zawieszone przed wejściem do większości domów, czy namiotów kurdyjskich, otacza mieszkańców bezpieczeństwem, obdarza spokojem i odbija złe moce.
Jedno szczególne Oko Proroka wiozę dla Fredzioliny, aby Mamuśka zaniechała wszelkiej agresji, drugie, w postaci wisiorka malutkiego, oprawione w 14 karatowe złoto, wykonane z syntetycznego szafiru, zaraz ulokuję na Bazarku. Niech będzie początkiem ogonkowego na niedaleką sterylizację Mamusi!
A o Proroku i Oku zaraz gdzieś doczytam i tu opowiem, albo zalinkuję, albo nie wiem co :roll:
Chyba, że ktoś mnie uprzedzi :wink:

a czy moglabym prosic o zakupienie dla mnie i moich dzieci takich Oczu Proroka :oops: bardzo nam sie spodobalo :)

Nezia

Od: Śro wrz 22, 2004 23:42

Post » Pt cze 22, 2007 23:51

Tiaaaa zaraz w Czitkowym wątku zrobi się bazarek :lol: Czitka wykupi wszystkie pierdułki w sklepach i zwiezie do Polski dla forumowiczów :ryk:

Czitka to niezły biznes. Kup ze 100 sztuk i wystaw na allegro. Skoro te amulety mają TAAAAAAKĄ moc to pójdą jak świeże bułeczki 8)
Obrazek

Karolka

Od: Nie kwi 03, 2005 22:23

Post » Pt cze 22, 2007 23:54

Karolka pisze:Tiaaaa zaraz w Czitkowym wątku zrobi się bazarek :lol: Czitka wykupi wszystkie pierdułki w sklepach i zwiezie do Polski dla forumowiczów :ryk:

Czitka to niezły biznes. Kup ze 100 sztuk i wystaw na allegro. Skoro te amulety mają TAAAAAAKĄ moc to pójdą jak świeże bułeczki 8)

swietny pomysl :D :lol:

Nezia

Od: Śro wrz 22, 2004 23:42

Post » Pt cze 22, 2007 23:54

Nezia pisze:a czy moglabym prosic o zakupienie dla mnie i moich dzieci takich Oczu Proroka :oops: bardzo nam sie spodobalo :)

A czy w takiej sytuacji i ja mogłabym się podłączyć? :oops: :oops:

Co prawda moja kochana Marcelibu zapewniła mi ofiarnie pomyślność i ochronę przed złym spojrzeniem, ale w międzyczasie tak się nakręciłam na te "oka", że szkoda gadać. Chyba zacznę je zbierać.
Oko od Marcelibu będzie moim okiem osobistym, to już postanowione. :)
Odkąd łypnęło na mnie przyjaźnie z pudełeczka, wiedziałam, że to właśnie "to" oko.
Teraz marzy mi się takie większe, szklane na zwykłym sznureczku. Mam straszną ochotę powiesić je sobie na lampie...
I dziecko mi jęczy, że też chce...

Czitka... :oops:
Trzepoczę do Ciebie długiemi rzęsy... 8)

joanna z kotami

Od: Czw paź 20, 2005 22:36

Post » Sob cze 23, 2007 8:03

joanna z kotami pisze:
Nezia pisze:a czy moglabym prosic o zakupienie dla mnie i moich dzieci takich Oczu Proroka :oops: bardzo nam sie spodobalo :)

A czy w takiej sytuacji i ja mogłabym się podłączyć? :oops: :oops:

Co prawda moja kochana Marcelibu zapewniła mi ofiarnie pomyślność i ochronę przed złym spojrzeniem, ale w międzyczasie tak się nakręciłam na te "oka", że szkoda gadać. Chyba zacznę je zbierać.
Oko od Marcelibu będzie moim okiem osobistym, to już postanowione. :)
Odkąd łypnęło na mnie przyjaźnie z pudełeczka, wiedziałam, że to właśnie "to" oko.
Teraz marzy mi się takie większe, szklane na zwykłym sznureczku. Mam straszną ochotę powiesić je sobie na lampie...
I dziecko mi jęczy, że też chce...

Czitka... :oops:
Trzepoczę do Ciebie długiemi rzęsy... 8)

:D :D :D
Marcelibu

Post » Sob cze 23, 2007 8:39

Ojej... 8O :D
W sprawie zakupu 8O Oków Proroków 8)
Kuknijcie tuhttp://www.sklepik-turecki.pl/index.p ... 35d475db82 i sprawdźcie, czy są dostępne. Ceny, które widzę w tym sklepiku są niższe, niż tutaj na jednej uliczce ze straganami, bo to wytargowane przez hurtowników-przemytników, a ja się targować nijak nie potrafię :(
Jeszcze wieczorkiem się przejdę i sprawdzę dokładnie ceny, ale tu drożej... :evil:
Potem o reszcie, buziaki dla Wszystkich!
Dopisuję:
widzę, że się link nie otwiera, to może tu, to ten sam sklepik, a poza wszystkim napisano tu wszystko o Oku :P Kliknijcie dalej po lewej w te Oka i wyjdą 8O http://www.sklepik-turecki.pl/conditions1.php
Obrazek

czitka

Post » Sob cze 23, 2007 9:02

Dzięki, Czitka. :)
Ja nie trafiłam w necie na ten przybytek.
Widać Ty masz "grzybiarski zmysł"... :D

joanna z kotami

Od: Czw paź 20, 2005 22:36

Post » Sob cze 23, 2007 9:20

Cztika , przepraszam za milczenie :(
Mam kocioł jak nigdy :evil:
Chyba dopiero dzisiaj złapię oddech.
Ładuj akumulatory i wypoczywaj :P
Matko! tyle oczu wokół Ciebie 8O 8O :wink:
A w menu kaczusię po tajsku serwują :?:
Zazdraszczam :wink: Ci błogiego leniuchowania :oops:

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

Post » Sob cze 23, 2007 9:45

Czitka, ale tu fajnie !!! Prawie mam wrażnie że jestem z Toba na "wywczasach" , tylko czy to nie dziala tez odwrotnie ? Nie masz wrażenia że jesteśmy też wszyscy z Tobą, tam razem ? Moze stąd to wrażenie tłoku :twisted:.
Co do oka proroka to ja mysle że wszyscy chca żebys przywiozła bo pewnie mają nadzieję że oprócz swojej własnej magii będzie jeszcze mialo troche tej Twojej osobistej przez sam fakt ze przeszło przez Twoje ręce :)
Obrazek

Hipcia

Od: Czw lut 02, 2006 20:28

Post » Sob cze 23, 2007 10:13

Jedno przeszło, to na bazarku :D i jeszcze w złoto 14-karatowe oprawione, już mamy pierwsze licytacje! Zapraszam serdecznie :P
Ale nie tylko na Bazarek, dla miłośników hamaków mam miejsce specjalne, kto wskakuje 8) ?
Obrazek
Iwonko, nie przeszkadza mi, że jesteście częściowo tu ze mną, a wprost przeciwnie! Zapraszam serdecznie, dzisiaj wieczorkiem zrobimy przegląd życia scenicznego Kemer :wink:
Dzisiaj mam dzień poddawania się torturom, noc też. Klimę włączono na mrożenie i nijak nie można było tego zredukować :evil:
Wyciągnęłam wszystkie kapy i dodatkowe okrycia z szafy i jakos do rana przeżyłam. To z pewnością zemsta Wezyra, a t potrafi być dotkliwa :evil:
Dzisiaj rano pod drzwiami zastałam wydrukowany mail ze Sztabu Dowodzenia Wezyra tutaj, w którym firma wyraziła ubolewanie, iż nie zgodziłam się na rekompensatę w postaci masażu w błocie i maseczki :roll:
A teraz wrzucono mnie do wody iObrazek
Dajcie spokój, tego nie idzie wytrzymać. Potem wszyscy w kółeczko w wodzie i wężykiem :roll: Na czele tłusty obywatel kraju zaprzyjaźnionego robiący za lokomotywę, który z okrzykiem "russkij parachod"! ciągał ten pociąg po naszym basenie :roll:
Już mi chyba wszystko jedno :ryk:
Obrazek

czitka

Post » Sob cze 23, 2007 13:23

czitka pisze:Ale nie tylko na Bazarek, dla miłośników hamaków mam miejsce specjalne, kto wskakuje 8) ?
Obrazek

Ja pierwszy :D

czitka pisze:A teraz wrzucono mnie do wody iObrazek
Dajcie spokój, tego nie idzie wytrzymać. Potem wszyscy w kółeczko w wodzie i wężykiem :roll: Na czele tłusty obywatel kraju zaprzyjaźnionego robiący za lokomotywę, który z okrzykiem "russkij parachod"! ciągał ten pociąg po naszym basenie :roll:

A Czitka na to: "Paaaaarostatkiem w piękny rejs" :lol:
http://www.ewa.bicom.pl/karaoke/k28.htm

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

[poprzednia][następna]