SZYLKRETKA... mamy domek :)))))

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt cze 22, 2007 15:36

met

Od: Pon sty 17, 2005 16:19

Post » Pt cze 22, 2007 19:01

Na moim kompie-ruinie nie chcą się odpalić te filmy. Pisze mi, że nie moża odnaleźć dekompresora!!! :( . Może mi się uda obejrzeć na kompie w biurze w poniedziałek.
Marcelibu

Post » Pt cze 22, 2007 19:05

mozesz sprobowac przez google: "kodek mov" - pewnie cos wynajdzie ;)
ja z natury leniwa jestem... dojde do tego, ale pozniej, teraz szykujemy sie do formatu, bleee

met

Od: Pon sty 17, 2005 16:19

Post » Pt cze 22, 2007 19:45

A ja widziałem :dance: :dance2: i Kropcia jest fantastyczna :D :D :D .

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Pt cze 22, 2007 19:46

bubor pisze:A ja widziałem :dance: :dance2: i Kropcia jest fantastyczna :D :D :D .

Ale Ci zazdroszczę..... Met pisze do mnie jakieś dziwne rzeczy, nie rozumiem, za stara jestem... :oops:
Marcelibu

Post » Pt cze 22, 2007 21:43

u mnie te filmiki odtwarzają się w programie QuickTime. Zdaje się, że można go ściągnąć z tej strony: http://www.instalki.pl/programy/downloa ... dio_video/
Mam nadzieję, że takie linkowanie innych stron nie jest tu zakazane, bo nie chciałabym złamać regulaminu forum :)
Na tej stronie są tez kodeki różniaste i ja mam zainstalowane jedne z nich, ale może najpierw spróbujcie sobie zainstalować po prostu ten programik, żeby nie zaśmiecać niepotrzebnie komputera :)

met, spróbuję Ci wysłać ten filmik-kobyłę, tylko nie wiem, czy moja poczta to puści, ale zaraz się okaże :D

brukselka

Od: Nie cze 10, 2007 23:04

Post » Pt cze 22, 2007 22:05

Cześć Brukselko !!! , filmiki są super , kropcia prześliczna , normalnie urwis z niej niesamowity :D :D :D

bubor

Post » Pt cze 22, 2007 22:34

Na razie nie dostałam zwrotu tego maila z filmikiem, więc może moja poczta przepuściła tą kobyłę (ładna jakość, ale filmik ma prawie 50MB).

Prawdziwa z niej kobitka, czyli ciągnie ją do torebek :wink:
Obrazek

Zdjęcie z języczkiem:
Obrazek

Zaraz skocze i Ci pacnę w ten aparat :lol:
Obrazek

Panienka z okienka :wink:
Obrazek

Zaraz Ci pacnę one more time :lol:
Obrazek

Kropidło się na mnie czai :wink:
Obrazek

Następny post dopiero jutro wieczorem.

brukselka

Post » Pt cze 22, 2007 22:56

Te zdjęcia są niesamowite Brukselko :D :D :D , Kropcia jest cudna !!! Powiedz czy teoretycznie środa była by możliwa jako dzień odebrania od Ciebie Kropci ? To jeszcze nie jest na 100 % ale robie rozpoznanie . Powiedz mi czy jeśli ja będe miał dla koteczki inny żwirek niż ty miałaś to Kropci nie będzie to przeszkadzać ? , i jeszcze jedno pytanko , czy koteczka będzie chciała zjadać od razu inne jedzonko niż ty jej dajesz ? ( mam na myśli jakieś suche ) . Dawno nie miałem kotka w domu więc stąd moje zapytania .............. :oops: :oops: :oops:

bubor

Post » Sob cze 23, 2007 22:45

Co słychać u ciebie Kropciu ........... :D :D :D

bubor

Post » Sob cze 23, 2007 23:23

Hej, wstępnie mi pasuje środa albo czwartek w przyszłym tygodniu, jeszcze dokładnie nie wiem, ale tak mniej więcej będzie :)
Do kiedy musisz wiedzieć dokładnie, żeby wziąć urlop?

Kropcia miała na samym początku u mnie żwirek jakiś taki betonowy - najtańszy z jakiegoś marketu i jej pasował, a po sugestiach na forum zmieniłam na bezpieczniejszy dla kici - drewniany i też jej pasuje :D Zdaje się, że ona ogólnie pod tym względem jest bezproblemowa.

Tak samo było z jedzeniem, najpierw dostawała jako suche purinę cat chow dla kociąt, teraz dostaje purinę pro plan kitten i wszystko rąbie równo :lol:
Z saszetek też na początku dostała jakiegoś friskiesa, czy coś w tym guście, potem puszeczki animondy, a ostatni tydzień przejechałyśmy na gotowanym kurczaku z marchewką i ryżem i też wszystko znika bez marudzenia w kropciatej paszczy :D

Teraz mamy taki żwirek (tylko, że my mamy paczkę 5L):
http://animalia.pl/produkt.php?id=1008

i taka karmę:
http://animalia.pl/produkt.php?id=2645
Wczoraj rozpoczęłyśmy drugą paczkę, więc jeśli jeszcze garstka zostanie, to Ci ją przekażę razem z Kropą, to najwyżej jej na początek wymieszasz z karmą, którą jej kupisz, żeby ją pomału przestawić :) A jak nie zostanie, to ona i tak zje, co jej dasz :wink:

A tu Kropa wcina miksturę z kurczaka:
Obrazek

Zapraszam jutro po południu - będzie dużo zdjęć :D

brukselka

Post » Sob cze 23, 2007 23:46

Cześć Brukselko !! . Puki co plan mam na środę , ale upewnie się w poniedziałek , dzięki za informacje o żwirku i jedzonku :D :D , dowiadywałem się o tą przepuklinę i tak jak mówiłaś podobno można to zoperować w dowolnym momencie , tylko ta cena ......... :roll: , mniej więcej 200 , ale co tam , jak mus to mus Kropcia musi być zdrowa i bez wad ukrytych :D :D :D .

bubor

Post » Nie cze 24, 2007 19:15

Już wiem, że na pewno mi środa pasuje :D

Cz Ty buborze, masz może koci transporterek? Bo mój do mnie nie wrócił i nie ma szans, żeby zdążył dotrzeć do worku, więc przywioze Kropcie w malo gustownym kartoniku...

Cos chyba przestawilam w przegladarce albo nie wiem gdzie, ale mam wrazenie jak bym miala klawiature qwertz :roll: Dlatego przepraszam, ale polskich znakow dzisiaj nie bedzie.

Ale za to moze uda sie powstawiac za chwile fotki :)

brukselka

Post » Nie cze 24, 2007 19:35

A met nie zamiesci filmiku kobyly, bo mail y tym filmikiem wrocil na moja poczte...

Zauwazylam, ze ta klawiatura popsula mi sie w polowie poprzedniego posta, pewnie udalo mi sie machnac jakas tajemnicza kombinacje klawiszy. Najgorsze, ze znaki typu myslnik, codzyslow itp. tez zmienilz miejsce polozenia...

Ale w wordzie jest ok. To chyba tzlko tutaj poprzestawialam. Pomocz, help, hilfe! cyz ktos wie, jak to naprawic?

brukselka

Post » Nie cze 24, 2007 20:13

To teraz zdjęcia :D

Opisy nie będą zbzt finezyjne, bo ciężko znaleźć polskie znaki, pod tymi dwukropkami i innymi myślnikami :roll:

Ja nie wiem, co ona tu robi :lol:
Obrazek

Kropidło zaraz osiągnie pierwszą prędkość kosmiczną 8)
Obrazek
(a co się będę przyznawać, że mi zdjęcie nie wzszło 8) )

Kropcia się czai - wyjątkowo nie na mnie :wink:
Obrazek

O nie, znowu... bubor, masz w domu jakieś torby lub plecaki? 8)
Obrazek

Kropiszon jak się zagapi, to czasem zapomni schować języczka :D
Obrazek

A teraz seria zdjęć z zabawy nakrętką od butelki:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

I zabawa trawką:
Obrazek

Spojrzenie spode łba :wink:
Obrazek

brukselka

[poprzednia][następna]