kolejny miot

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw cze 21, 2007 17:21 kolejny miot

:roll: Jak w temacie.
Mieszkam w Pabianicach (niedaleko Łodzi) , jest tu wiele kotów "wolnożyjących". Są dokarmiane i mają swoje okienko w piwnicy ale to mało. Co roku "dochodzą" kolejne. Dopiero od niedawna zwracam na nie uwagę, są tu dwie kotki które wychowują swoje potomstwo. Ale każda ma tylko jednego kotka więc reszta pewnie nie przetrwała, jest też starsza kotka w ciąży, rodziła już PRZYNAJMNIEJ trzy razy więc będzie ciężko. Rodzice nie zgadzają się na kota a ja mam trzynaście lat i niewiele mogę dla nich zrobić. Nie jestem pewna czy czasem jeden z kotków nie ma czasem kataru bo jego prawe oczko wygląda podejrzanie, nie jestem pewna bo kotka nie pozwala zbliżyć się do niego na odległość 1,5metra. Jest ktoś kto mógłby w jakiś sposób pomóc?

Traska

Od: Wto mar 13, 2007 15:42

Post » Pt cze 22, 2007 7:31

Bardzo fajnie, że się tym zainteresowałaś - 13 lat to nie tak mało :D

Najrozsądniej byłoby te kotki wysterylizować.
W Pabianicach jest schronisko. Może przejdź tam, porozmawiaj, może robią darmowe sterylki wolnożyjącym kotom i mogą pożyczyć klatkę- łapkę? Może są tam wolontariusze, którzy Ci pomogą? Znajdź karmicielki, na pewno ktoś karmi te koty, w porozumieniu z nimi może coś się uda zdziałać.
Jestem z Łodzi, ale z drugiego końca...
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55