śliczny Naiki jedzie do Wrocławia :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Czw cze 21, 2007 1:16

Naiki nadal szuka swojego Człowieka na całe życie. W ubiegłym tygodniu zamieściłem kolejny raz ogłoszenia na stronach: www.alegratka.pl, www.allegro.pl, www.aaaby.pl, www.trojmiasto.pl, www.anonse.pl, www.podajDalej.com.pl oraz w kąciku adopcyjnym "cztery łapki" Gazety Trójmiasto /dodatek do Gazety Wyborczej/. Próbowałem również uaktualnić wcześniej zamieszczone ogłoszenie na www.miau.pl, wysyłając treśc na adres: adopcje@rokcafe.pl. Po trzech dniach otrzymałem e-maila zwrotnego w treści jak poniżej:
Hi. This is the qmail-send program at home.pl.
I'm afraid I wasn't able to deliver your message to the following addresses.
This is a permanent error; I've given up. Sorry it didn't work out.
Wiadomość przesłałem ponownie w dniu dzisiejszym.
Forumowiczów bardzo prosimy z Naikim o podanie innych miejsc w sieci, gdzie warto zamieszczać niskopłatne ogłoszenia adopcyjne.
Naiki natomiast, który z dnia na dzień staje się coraz piękniejszy, coraz tęskniej wygląda swojego człowieka. Kilka dni wstecz nauczył się wskakiwać do mojego łóżka i ugniatać przednimi łapkami. Mruczy podczas tej czynności ślicznie a niezbyt głośno. Widać też, że jest już dojrzały seksualnie. Przebywając razem z Frankiem-rezydentem, zdażyło mu się kilka razy zaznaczyć moczem kąciki mieszkania. Widzę, że w ten sposób chłopak próbuje osłabić pozycję dominującego samca w mieszkaniu. Szczęście, że strzyka moczem tymczasem bardzo rzadko. :lol:
I na koniec wielka prośba do każdego, czytającego ogłoszenie: Naiki bardzo chce szybko do nowego domku.
Waldemar Turek
ObrazekObrazekObrazek

Waldemar

Od: Śro lip 12, 2006 22:34

Post » Czw cze 21, 2007 23:59

Coraz trudniej znależć motywację dla dalszych działań w poszukiwaniu domku dla Naikiego. A przecież on jest tak pięknym i dobrze ułożonym kocurkiem.
Waldemar Turek
ObrazekObrazekObrazek

Waldemar

Post » Pt cze 22, 2007 0:14

Waldemarze nie poddawaj się!

moka1

Od: Nie lut 25, 2007 15:48

Post » Pt cze 22, 2007 0:31

Dziękuję Ci Moka1 za słowa otuchy. Strasznie nie chcę, żeby Naiki musiał wrócić na ulicę. Albo stała mu się krzywda u przypadkowych opiekunów. On też bardzo nie chce. W Gdańsku jest dzisiaj prawdziwie letnia, upalna noc. Naiki leży niedaleko komputera, prawie na plecach, z zamkniętymi oczami. Wygląda naprawdę bardzo uroczo.
Waldemar Turek
ObrazekObrazekObrazek

Waldemar

Post » Pon cze 25, 2007 19:37

Tak trzymaj się ! teraz trudno jest znalezć dom kotu -wysyp kociąt i wakacje.Ale myślę ,że w końcu ktoś się w Naikim zakocha .

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Wto cze 26, 2007 5:28

hop!

biamila

Post » Wto cze 26, 2007 17:43

Na razie jeszcze nikt nie pokochał Naikiego. Może z powodu, że on jest zawsze pierwszy do miski.
Waldemar Turek
ObrazekObrazekObrazek

Waldemar

Post » Wto cze 26, 2007 18:30

O to na pewno nie jest powodem tego,że jeszcze nikt Naikiego nie pokochał ,chłopak lubi podjeść co w tym złego,a że lubi wyjadać co najlepsze to tylko swiadczy o nim,że chłopaczek radzi sobie jak może :D

biamila

Post » Wto cze 26, 2007 21:32

hop w górę!

biamila

Post » Wto cze 26, 2007 22:34

Waldemar pisze: Forumowiczów bardzo prosimy z Naikim o podanie innych miejsc w sieci, gdzie warto zamieszczać niskopłatne ogłoszenia adopcyjne.

bezpłatne ogłoszenia:
http://www.mojpupil.pl/
http://pupile.com/
http://www.krakvet.pl/forum/
http://www.adopcje.org/
http://portal.animalia.pl/ogloszenia.php
http://www.karusek.com.pl/ogloszenia.php
Pozdrawiam i kciuki za domek dla kocurka :D
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Wto cze 26, 2007 23:01

Ostatnimi czasy Naiki znaczy moczem teren w walce o dominację nad swoim rywalem, kocurkiem Franulkiem. Ten fakt skłania mnie do szybszego przemyślenia tematu kastracji Naikiego. Już rozmawiałem na temat ceny za zabieg z p. Magdą. Jutra jadę do lekarza, który jest właścicielem lecznicy, na rozmowę na temat nieznacznego chociaż obniżenia ceny za usługę. Być może oprócz efektu higienicznego, powiększę w ten sposób szanse Naikiego na dobry domek.
Kocurek Naiki i dwa pozostałe dziękują raz jeszcze za poczęstunek od Ciebie.
Wróciłem nie dawno z miasto do mieszkania. Byłem na Żabiance. Nieczęsto tam jestem. Po wyjściu ze stacji SKM na stronę osiedla, spotkałem tuż za tunelem przy barze "Greenaway" czarnego kocurka. Sierść ma trochę zrudziałą. Jest nieco zbyt chudy. Trochę nie zdecydowany, po krótkim zapoznaniu się ze mną podszedł na głaskanie. Rozmruczał się pięknie, strzelał baranki i dał się głaskać do woli. Przewracał się na trawnik albo na chodnik pozwalając na głaskanie brzusia. Jest nie kastrowanym kocurkiem w wieku Naikiego. To kot zdecydowanie domowy. Z drugiej strony trawnika stoi budka z jedzeniem. Była już zamknieta. lecz na jej zapleczu sprzatała kobieta. Twierdzi, że czarnulka widzi po raz pierwszy. Wracając po godzinie pobytu w gościnie, spotkałem czarnulka po przeciwnej stronie chodnika. I znowu było głaskanie, strzelanie baranków i wywracanie się na plecy do głaskania po brzusiu. Wziąłem go na ręcę. Bez oporu kotek dał się przytulić. Gdy tylko Naiki opuści moje mieszkanie, wezmę czarnulka i będę szukał domku dla niego. A może ktoś z Trójmiasta okaże mu serce i przygarnie do czasu aż u mnie zwolni się miejsce. Dla niego o tej porze roku wystarczy nawet kawałek trawnika w ogródku, albo miejsce w podwórzowej szopie, garażu, komorce lub domowej piwnicy. Proszę pomóżmy czarnulkowi. To bardzo oswojony i nie kłopotliwy chłopiec. Dajmy mu szansę zanim stanie mu się jakaś krzywda.
Waldemar Turek
ObrazekObrazekObrazek

Waldemar

Post » Wto cze 26, 2007 23:05

Amika6 dziękuję Ci bardzo za konkretną pomoc. W ciągu 24 godzin zamieszczę ogłoszenia.
Biamila. Raz jeszcze wszystkie stworzenia w moim mieszkani składają podziękowania za dożywianie.
Waldemar Turek
ObrazekObrazekObrazek

Waldemar

Post » Śro cze 27, 2007 8:45

Waldemar jak tylko się dowiesz ile musisz zapłacić za kastracje to daj znać ,dużo teraz nie mogę ,bo wspieram kotkę Irenkę i jeszcze parę kociąt małych ,ale może coś wyskrobię,zawsze to coś :D

biamila

Post » Śro cze 27, 2007 12:38

Biamila. Dziękuję. Jesteś bardzo łaskawa dla mojego chłopca w futrze. Dzisiaj powinienem znać cenę kastracji. Spróbuję zapłacić za zabieg z własnych środków.
Waldemar Turek
ObrazekObrazekObrazek

Waldemar

Post » Śro cze 27, 2007 14:11

Naiki hop w górę ! ludzie to naprawdę cudowny kot i grzeczniusi! a w dodatku w niedługim czasie będzie wykastrowany! :D

biamila

[poprzednia][następna]