"Zajob" koci

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 11, 2003 12:16 "Zajob" koci

Poniżej przeklejam mail od kolegi. Oczywiście mam zamiar mu nieźle zmyc głowę :evil: :evil: , juz raz chciał tego kota oddać, wtedy go przekonywałam, żeby zostawił... A teraz takie kwiatki. Pomózcie mi zebrac sensowne argumenty!!!!
A czy sierściuchom kiedykolwiek przechodzi "zajob"? Moja ciągle coś broi.
Nie wpuszczam jej do dużego pokoju, bo z kwiatka wykopuje kilka razy na
godzinę, rwie firankę albo zawiesza się pazurami na kanapie. Poza tym zjada
średnio jedną rolkę papieru toaletowego dziennie i wypija herbatę z kubków
stojących na szafkach choć jej woda w misce stoi nieruszona. W tym tygodniu
zainstalowaliśmy w kuchni drogie żaluzje w oknach i tak sobie myślę, że jak
im coś zrobi, to przyjdzie nam się rozstać :(
[url=http://www.TickerFactory.com/]
Obrazek
[/url]

lady_in_blue

Od: Pon kwi 22, 2002 10:35

Post » Śro cze 11, 2003 12:19

jeny.... za nic w swiecie nie oddalbym swojego kotka :cry: ... nawet jesli by strasznie broil... miejmy nadzieje, ze zostawi te zaluzje w spokoju i z czasem jej to przejdzie.... :roll:
jay orazObrazek

jay

Od: Pon paź 21, 2002 18:25

Post » Śro cze 11, 2003 12:21

Fantastyczna kotka :D
A właściciel...

Candy

Od: Wto lut 04, 2003 22:27

Post » Śro cze 11, 2003 12:24

no kotka super. mnie by to raczej rozsmieszalo jakby tak szalala :D ... byleby jej nie zaszkodzil ten papier toaletowy i inne akcesoria domowe :wink: biorac kicie trzeba brac pod uwage ewentualne straty... oby wszystko bylo ok... :roll:
jay orazObrazek

jay

Od: Pon paź 21, 2002 18:25

Post » Śro cze 11, 2003 12:30

Powiem tak: kiedy podejmowałam decyzję o kupnie nowego mieszkania i jego wystroju, nie miałam jeszcze żadnego kota. Wystrój robił architekt, który w trakcie mojego dokocania się musiał zmieniać plany. W efekcie zrezygnowałam z wielu rzeczy, które mi się podobały, ale o których wiedziałam, że będą kuszące dla kotów. Niestety, żaluzje w oknach będą, ale pewnie będę je podciągać do góry. Nie ma zmiłuj, trzeba pójść na kompromis - i usuwać rzeczy, które mogłyby ulec zniszczeniu. Albo rybka albo pipka. P.S. Ja też lubię herbatę.
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Śro cze 11, 2003 12:30

[quote="Candy"]Fantastyczna kotka :D

dokładnie :lol:
taka rozrabiająca kota to sama słodycz :dance2:

jeśli chodzi o rozgrzebywanie ziemi w doniczkach to polecam wsypanie do doniczek drobnych kamyków - u nas pomogło i koty już nie ingerują w życie kwiatów doniczkowych 8)
czasami wygrzebią jakiś kamyk i szaleją z nim po podłodze ale to przecież żadna tragedia

na firankach wiszą oba notorycznie - ale nam to akurat nie przeszkadza a jeśli gościom pozaciągana firanka przeszkadza 8O to mają na nią po prostu nie patrzeć.

może kotu brakuje zabawek?

drotka

Od: Wto kwi 22, 2003 11:49

Post » Śro cze 11, 2003 12:49 Re: "Zajob" koci

Tez bym miala zajoba, jakby ciagle przede mna drzwi zamykano. Kota sie kocha za caloksztalt, a ten tzw. zajob to nieodlaczna czesc jego osobowosci, ktora nalezy uszanowac. Jezeli chciales miec spokojnego zwierzaczka pod opieka sugerowalabym w przyslosci rybke w szklanym sloju :? . Jednak poniewaz zdecydowales sie na kota, to bierzesz za niego odpowiedzialnosc, nieladnie sie pozbywac przyjaciela tylko dlatego ze ma silna osobowosc, zadna wrazen.
Firanki i zaslony to cos w rodzaju kociej silowni, zwierzak musi gdzies rozruszac swoje zaspane miesnie, chyba ze wolisz kanapowego tlusciocha. Zalozylabym na Waszym miejscu cos mniej kuszacego kota jezeli to co z nich zostalo wyglada niezbyt estetycznie. Choc dziwie sie, bo moje wyrosly ze wspinaczek po karniszach :wink: .
Wykopuje ziemie? a co mialby wykopywac do licha 8O :wink: - zloza zlota pod podloga? To normalne ze kot drapie ziemie, bo to KOT o czym pisze juz pewnie po raz kolejny. Moze posiejcie mu kocia trawke i dajcie choc jedno miejsce gdzie wyzyje sie jako gornik?
Papier toaletowy nie jest az tak drogi, zeby rozdzierac o niego szaty. U mnie w domu kazda rolka musi schowana, bo wiadomo ze nie przezyje w potyczce z kotem. A z drugiej strony milo zobaczyc triumfujaca mordke nad zwlokami celuzozy. Trzeba miec troche wiecej poczucia humoru, to ratuje wiele sytuacji.
Kuchnie zamykam, bo w naszym domu 3 koty + kuchnia = puste pobojowisko. Nie zostawiam zadnych kubkow ani talerzy z resztkami, to wyglada jak prowokacyjne zaproszenie dla kota. Po co dreczyc nieszczesna istote? :roll:
Drogie zaluzje....piszesz - dla mnie najdrozsi sa moi bliscy, maz i kocie Trio, zadna zaluzja im nie dorowna. Kupujac mieszkanie, wiedzialam z kim bede mieszkac i tak jest zrobione, abysmy WSZYSCY zyli w komforcie PSYCHICZNYM.
Moim zdaniem niestety tu tkwi problem z Twoim kotem.

ps. dla Ani P.P.- Na ludzi nie ma rady :x , na koty jedna pokochac - a Ty ja znasz :lol:
Chcialam niesmalo spytac - co wlasciwie moze robic ten kot?
Ostatnio edytowano Śro cze 11, 2003 12:58 przez Anja, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Pirackie czarne Trio: Brucek (2001-2015), Hrupka (2001-2016), Rysio (2002-2018)
Wiórka (2016-2018)
Neska (2018–2023)
Pirat-PirKa (2017-2025)

Anja

Od: Śro lis 06, 2002 9:01

Post » Śro cze 11, 2003 12:55

Anja - nic dodać nic ująć. Nie pluć, nie wychylać się, nie oddychać. Ale powtarzam - można znaleźć rozwiązania do przyjęcia dla obu stron. Doniczki można okleić taśmą klejącą obustronnie (chyba Olat o tym pisała) lub zabezpieczyć inaczej. Wszystko można - jeśli się chce. No, znaczy, trzeba chcieć i od tego bym zaczęła edukację kolesia.
Obrazek
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Post » Śro cze 11, 2003 12:58 Re: "Zajob" koci

Anja pisze:Tez bym miala zajoba, jakby ciagle przede mna drzwi zamykano.

Ja zamykam jeden pokój. Tam stoją kwiatki, komputer i tym podobne. Otwieram czasami jak jestem w domu. Koty nie mają zajoba :lol:

Anja pisze:Jezeli chciales miec spokojnego zwierzaczka pod opieka sugerowalabym w przyslosci rybke w szklanym sloju :? . Jednak poniewaz zdecydowales sie na kota, to bierzesz za niego odpowiedzialnosc

No więc on się nie zdecydował na kota, tylko kot na niego. Nie znam szczegółów, ale podobno porządnie chora malutka kicia schowała się pod samochodem i tam ją znalazł i odratował. Ja w tej sytuacji nawet bym nie pomyslała o oddawaniu kota, ale on .... miesiąc temu chciał ją oddac, dwa dni mu tłumaczyłam, że to głupi pomysł... A teraz - hym...

No i co do reszty - absolutnie się zgadzam...
Obrazek
[/url]

lady_in_blue

Post » Śro cze 11, 2003 12:59

Proponuję kota na baterie...

Co kot robi w zasięgu papieru toaletowego? Są zamknięte pojemniki, z których wystaje tylko rąbek. Dlaczego kwiatki są w zasięgu kota? Przecież kot może się podtruć. U nas na niedopitą herbatę stoi stary pojemnik na chleb, a w ogóle co to za obyczaj, żeby się resztki po stole walały? Do zlewu i zakryć deską do krojenia i po kłopocie. Firanka - jak będzie miał duży drapak, to może przestanie. A w ogóle trzeba się przyzwyczaić, że kot ma swoje nawyki i trochę myśleć za niego. To bardzo sprzyja porządkowi w domu.

Aha... jakie to "drogie" żaluzje montuje się na zewnątrz okien? Chyba, że pionowe :twisted:
...

Padme

Od: Pon lut 04, 2002 15:32

Post » Śro cze 11, 2003 13:02

W jakim wieku jest kotek?
Obrazek

Pirackie czarne Trio: Brucek (2001-2015), Hrupka (2001-2016), Rysio (2002-2018)
Wiórka (2016-2018)
Neska (2018–2023)
Pirat-PirKa (2017-2025)

Anja

Od: Śro lis 06, 2002 9:01

Post » Śro cze 11, 2003 13:04

Z tego co wiem, to jest to kotka, około 8 miesiecy, może mniej nawet.
Obrazek
[/url]

lady_in_blue

Post » Śro cze 11, 2003 13:06

No to przecież jeszcze bardzo młodziutka, fiu bździu w głowie, niedługo spoważnieje, trzeba tylko przeczekać.
Obrazek

Majorka

Post » Śro cze 11, 2003 13:07

O matko, to chyba własciciel ma zajoba (przepraszam, ale mnie poniosło :oops: ) Chyba woli mieć niz być.

mini2

Od: Sob lut 01, 2003 9:35

Post » Śro cze 11, 2003 13:09

Hmmmmm... latem zeszłego roku zmieniałam meble. Wszystkie już są boucle od pazurków Maruni... Też mi problem...
...

Padme

Od: Pon lut 04, 2002 15:32

[następna]