Ziutka-Bidunia & Dranie, czyli Wielbłąd i koty ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 08, 2007 22:59

Wielbłądzio pisze:może możesz pocieszyć: ile Ci przysłać :roll: :wink: ? i które sobie życzysz :wink: ? zaznaczam, że Bolusia, Ropek i Norcia nie są w ofercie, resztę możesz otrzymać nawet w pełnym zestawie :twisted:

:ryk:
i Ty byś oddała swoje ukochane futerka?

A następnego dnia miałabyś mnie i koty z powrotem + moje koty i dzici :roll:

behemocia

Od: Śro kwi 04, 2007 0:10

Post » Sob cze 09, 2007 12:48

oddałabym futerka :twisted:
dziś w nocy rozniosły po umytej podłodze ugotowaną fasolkę szparagową, która została w garnku na kuchni :twisted: :twisted: :twisted: stawiam na Julka, Maciusia i Dunkę, reszta jest względnie normalna :roll:
Bidunia je na potęgę, a obłazi jeszcze gorzej (więcej) niż je...
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Nie cze 10, 2007 19:30

hop Bidusiu!
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Nie cze 10, 2007 23:30

Bidulka :( :( Może te upały tak na nią działają, że zdejmuje futerko? :wink:
Poważnie- czy wet nic na to nie poradzi? Przecież latamy w kosmos, to chyba i Koteckom możemy pomóc- a to łatwiejsze :?
Wielbłądziu- ucałowania w nosio dla Ziuteńki ode mnie :love:
I :ok: :ok: za Twoje Futerka

behemocia

Post » Nie cze 10, 2007 23:39

Wielbłądzio pisze:Bidunia je na potęgę, a obłazi jeszcze gorzej (więcej) niż je...

Trzyma wagę - sadełka przybywa, futerka ubywa :wink:
Hopsamy po domek...
.
.

Obrazek

Koty w potrzebie proszą o pomoc
Zobacz, pokochaj, adoptuj: realnie albo wirtualnie
www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Od: Pt gru 02, 2005 23:40

Post » Pon cze 11, 2007 23:02

czasami chce mi się płakać, nie mam już siły...
co najmniej dwa razy dziennie kałuże, zadeptana podłoga w całym pokoju :cry: wiem, że ona nie robi tego umyślnie, więc nawet nie mogę się na nią o to obrazić, nakrzyczeć... ale dziś np. wróciłam do domu nad ranem i to, co zastałam w sypialni, przeszło moje wszelkie oczekiwania :( :roll: kupa też była rozniesiona po pokoju, do kałuży wrzucone gazety zwalone z biurka (to już dzieło Bolki, Bida nigdzie przecież nie dałaby rady wskoczyć:()... w połączeniu z tym, co zrobiły Dranie w dużym pokoju - czarna rozpacz, sprzątałam do siódmej rano :twisted:
co się stało, co się jej pogorszyło - przecież od dłuższego czasu jakoś łapała równowagę, trafiała... i chodziła w miarę normalnie: a teraz ledwo że trzyma się na nogach :(
na dniach muszę kupić oridermyl, niedługo duże opakowanie karmy hypoallergenic - no i za moment skończą się pieniądze z 'kasy' Ziutki :( :( :( miałam coś powystawiać, ale słowo daję nie mam czasu, dopiero po 27. ... wszystko wskazuje na to, że Bidzia zostanie - no bo powiedzcie, kto ją weźmie z tym wszystkim :( ...?
nie ukrywam, bardzo przydałby się nam stały sponsor dla Ziutki :oops: brałam ją na tymczas, już osiem moich to o połowę za dużo jak na moje możliwości... a przy tym Bidunia nie jest kotem tanim w utrzymaniu: ciągłe leczenie, lecznicza karma...
przepraszam, że to piszę :oops: , ale za moment będę miała nóż na gardle - w wakacje nie mam żadnej pracy i możliwości jej szukania, muszę wreszcie wziąć się za naukę :roll:
może by tak zmienić tytuł wątku - że Ziutka chyba zostaje i że szukamy sponsora :oops: ?

Wielbłądzio

Post » Pon cze 11, 2007 23:21

Zaraz napiszę do Viktorii z prośbą o zmianę tytułu. Głupio mi, ale naprawdę nie mogę teraz nic pomóc :oops: Właśnie dzisiaj zobowiązałam się do wsparcia DT dla Irenki, a to też dopiero w przyszłym miesiącu :oops:
Cioteczki, prosimy...
.
.

Obrazek

www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Post » Wto cze 12, 2007 20:07

przecież wiem, że my tu prawie wszystkie biedne jak myszy kościelne, taka już specyfika kocio-psich towarzystw :roll: :( ja tylko stwierdzam fakt: czuję, że w wakacje NIE DAM SOBIE RADY FINANSOWO z tą bandą, a i potem pewnie też nie:( a nuż trafi się ktoś ciut ciut mniej zakocony i z dobrym serduchem, kto zechce pomóc Bidzi choć w ten sposób...
marnie ona u mnie ma... mieszka w jednym malutkim pokoiku, konkretnie rzecz biorąc: właściwie niewiele wychodzi spod łóżka:( mogę jej poświęcić (oprócz sprzątania, ale to się nie liczy) maksymalnie ze 20 minut dziennie, a to jest stanowczo za mało dla takiego łaknącego miłości kota:( pewnie powinnam zatroszczyć się też o jakiś zestaw ćwiczeń rehabilitacyjnych dla niej, ostatnio z chodzeniem jest naprawdę marnie - ale nie dam rady tego zrobić (iść do jakiegoś specjalisty znaczy się) przed końcem czerwca, a potem... potem mam nadzieję, że będzie już sponsor, bo oprócz aspektu czasowego jest też finansowy niestety :roll: :(
ona jest taka kochana, tak rozpaczliwie próbuje wzbudzać zainteresowanie sobą... gdyby ktoś zechciał, pokochał ją... taką, jaka jest i z tymi wszystkimi felerami... Bidusia naprawdę potrafi się odwdzięczać...
może jednak ktoś...
przecież kota nie kocha się tylko za to, że przepięknie się prezentuje...

Wielbłądzio

Post » Śro cze 13, 2007 19:16

Bidusia przypomina o sobie...

Wielbłądzio

Post » Czw cze 14, 2007 2:42

Jak tu pusto, nikt nawet nie zajrzy do Bidzi :cry:
Cioteczki, gdzie jesteście...
.
.

Obrazek

www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Post » Czw cze 14, 2007 6:53

I w górę!
Ziutka taka kochana :love:- ach!

behemocia

Post » Czw cze 14, 2007 10:10

Kiciulińko wskakuj na samą góre po domeczek

migotka33

Od: Pt lut 23, 2007 19:54

Post » Czw cze 14, 2007 17:02

Wrzuciłam parę groszy do Ziutkowej skarbonki (nr konta miałam jeszcze od dzidzi).
Ziutunia rozczula mnie przeogromnie, żałuję, że nie mogę bardziej pomóc. :(
Ale wierzę, że wszystko będzie dobrze i sobie poradzicie.

Jesteście bardzo dzielne dziewczyny, obie! :ok:
I Wielbłądziu - jak znajdziesz chwilkę , to koniecznie wytarmoś ode mnie to słodkie, czarne, liniejące futerko!

Lotta

Od: Śro sie 10, 2005 16:31

Post » Czw cze 14, 2007 22:11

dziękujemy wszystkim Ciociom :1luvu:

niestety, wieści znów nie są dobre, a konkretnie rzecz biorąc: bardzo się boję :( kiedy wzięłam dziś Bidzię na kolana do czyszczenia uszu, zobaczyłam na jej pyszczku coś strasznego: ma pod bródką (wyżej niż na szyi) ogromnego twardego guza :( :( :( nie wiem, czy ma go od dziś, być może wczoraj czy przedwczoraj też już był, tylko nie zauważyłam :( albo to jakiś robal, albo odezwało się coś po wyrywanych zębach (???), albo... :?: :?: :?:
jestem już umówiona z wetem, bo co mam robić :roll:
i kiedy ja cholera mam się uczyć do tego najtrudniejszego egzaminu na moich studiach :crying: :crying: :crying:

Wielbłądzio

Post » Czw cze 14, 2007 23:08

Ziuteczko, mocno trzymam :ok: :ok: :ok: To na pewno nic strasznego, musi być dobrze...
.
.

Obrazek

www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

[poprzednia][następna]