Uwaga - ginące przesyłki na poczcie

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Śro cze 13, 2007 16:12

A ja nie zapytałam czy moje przesyłki dotarły, nawet nie pomyślałam, że mogły zaginąć. Zaraz powysyłam pw. Niezła ta poczta. :evil:
Nataniel lat 12:)

Alina1971

Od: Sob maja 21, 2005 17:33

Post » Czw cze 14, 2007 7:33

zawsze wysyłalam poleconym, ale teraz mialam hurt i i koszty :(
wiem ze dwie przesylki doszły , ale nie wiem co z dwoma kolejnymi - mam nadzieje ze doszły
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Czw cze 14, 2007 8:39

Z moich doświadczeń allegrowych wynika, że tylko przesyłki rejestrowane (list polecony, paczka) mają szansę dotrzeć do adresata.
Jeśli "szanowny" pracownik poczty stwierdzi, że w liście zwykłym jest coś innego niż papier - przepadło :evil:
Uczulam Was jeszcze na staranne pakowanie drobiazgów, np. biżuterii - zalepienie koperty bąbelkowej nie wystarczy, trzeba ją jeszcze okleić taśmą. Inaczej zginie coś ze środka, chociaż przesyłka dojdzie :evil:
Chociaż ostatnio doszła kosmetyczka, którą kupiłam dla mamy, wysłana listem zwykłym 8O widać i na poczcie cuda się zdarzają.

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Czw cze 14, 2007 8:44

omatko, co się dzieje w naszym kraju!! :roll:
Pływanie pod prąd wyrabia mięśnie.
Obrazek Obrazek Obrazek

lucjaa

Od: Czw mar 22, 2007 12:20

Post » Czw cze 14, 2007 9:50

XAgaX pisze:od ponad miesiąca czekamy z mamą na zwrot potwierdzenia odbioru listu poleconego w pewnej Ważnej, Urzędowej Sprawie :twisted: :x

zastanawiam się, czy już iść reklamować czy dać im jeszcze tydzień?

Miałam pdobną sytację, zareklamowałam (ale po 2 miesiacach dopiero) - dostałam odpowiedź i ... duplikat potwierdzenia odbioru. Zawsze warto dopilnować swoich spraw. Jeśli polecony zaginie poczta wypłaca odszkodowanie, chyba ponad 100 zł :wink: .
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Czw cze 14, 2007 22:11

Z 10 lat temu dostałam kosmetyki w podziękowaniu za prenumeratę gazety. Wysłali to w takiej dużej kopercie jako list zwykły. Dostałam wezwanie na pocztę 8O , bo koperta była dokumentnie rozwalona i pani naczelnik strasznie mnie przepraszała. Przesyłka była kompletna.

Teraz natomiast strasznie się wkurzam, bo czekam na list od 5 dni i jakoś dojść nie może. Wrrrr

kasia1

Od: Pon paź 24, 2005 20:59

[poprzednia]