Dramat kotów w Polanicy, 6 kotów najprawdopod. nie żyje

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto cze 12, 2007 14:38

czy 20.06 to ostateczna data, czy uda się jeszcze kilka dni przedłużyć? czy dawałaś już ogłoszenia na innych stronach? gdzieś był wątek gdzie podane były strony na których można umieścić ogłoszenie, no i jesli udaloby sie uzbierac pieniadze na sterylki to jest jakis dom tymczasowy zeby je przetrzymac? a ta Pani to dokąd po tej eksmisji będzie się musiała udać? może mogłaby chociaż część kotów zabrać ze sobą?

Sydney

Od: Pt mar 19, 2004 10:28

Post » Wto cze 12, 2007 15:23 Re: Dramat 25 kotów w Polanicy Bardzo, bardzo potrzebne domy

mamucik pisze:/.../
Pani ta pracowała w kiosku i kazdym groszem, dosłownie, dzieli się ze swoimi poprzygarnianymi biedakami.
Niestety z kiosku ją wyrzucono, a długi stały się tak duże ( długi związane właśnie z utrzymaniem i leczeniem kotów ), że ok 20.06. grozi jej eksmisja. Jest w tej chwili bez pracy, otrzymała propozycję pracy za granicą. Tu - w Polanicy - ma na utrzymaniu mamę-staruszkę, tak samo jak ona, zakochanej w kotach. Nie ma wyboru - wyjazd za niecały tydzień.
Rozpaczliwie szuka domów dla swoich podopiecznych, a MA ICH OK 20.
/.../

Wydobyłam z bardzo długiego (i zupełnie nieprzejrzystego) pierwszego postu konkrety dotyczące czasu, który pozostał, zanim Pani zostawi koty.
Celinka >>>
Kitka [*]

Hana

Od: Pon lut 04, 2002 15:36

Post » Wto cze 12, 2007 16:24

Bardzo ważne, bardzo mało czasu, bardzo duzo kociuszków szukających domu, bardzo trudna sytuacja więc podnoszę!

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Wto cze 12, 2007 17:51

i jeszcze raz!

Tweety

Post » Wto cze 12, 2007 20:40

No to hop koteczki!
Ciekawe, jakie ceny są w Kłodzku,ale obawiam się, że podobne. Po prostu zbyt mała konkurencja i chyba zmowa cenowa!

A - jeszcze, oczywiście mogę pomóc Puss w ogłoszeniach allegrowych. Kotków sporo, we dwie szybciej je "obrobimy".
Obrazek Obrazek Obrazek
Moja mała Lolunia 07.03.2009 [']

Monisek

Od: Śro gru 27, 2006 13:15

Post » Wto cze 12, 2007 21:44 Re: Dramat 25 kotów w Polanicy Bardzo, bardzo potrzebne domy

Hana pisze:
mamucik pisze:/.../
Pani ta pracowała w kiosku i kazdym groszem, dosłownie, dzieli się ze swoimi poprzygarnianymi biedakami.
Niestety z kiosku ją wyrzucono, a długi stały się tak duże ( długi związane właśnie z utrzymaniem i leczeniem kotów ), że ok 20.06. grozi jej eksmisja. Jest w tej chwili bez pracy, otrzymała propozycję pracy za granicą. Tu - w Polanicy - ma na utrzymaniu mamę-staruszkę, tak samo jak ona, zakochanej w kotach. Nie ma wyboru - wyjazd za niecały tydzień.
Rozpaczliwie szuka domów dla swoich podopiecznych, a MA ICH OK 20.
/.../

Wydobyłam z bardzo długiego (i zupełnie nieprzejrzystego) pierwszego postu konkrety dotyczące czasu, który pozostał, zanim Pani zostawi koty.

rozumiem ze zabranie chocby jednego kota nie wchodzi w gre... strasznie malo czasu :( nawet na uzbieranie pieniedzy na sterylki

Sydney

Od: Pt mar 19, 2004 10:28

Post » Śro cze 13, 2007 6:54 Re: Dramat 25 kotów w Polanicy Bardzo, bardzo potrzebne domy

Hana pisze:

Post jest długi, gdyż jest tam opis 20 kotów. Zupełnie inaczej by to wyglądało, gdyby rzecz dotyczyła choćby tylko trzech kotów.
Jesli teraz jeszcze dojdą zdjęcia, to myślę, że rzecz się jeszcze bardziej wydłuży.
Niemniej wejdę tam jeszcze raz i poprawię przejrzystość :roll: Myślę, ze jak dojdą zdjęcia, to po prostu każdego kota umieszczę w oddzielnej odpowiedzi.
Jestem dla ciebie tylko lisem, podobnym do stu tysięcy innych lisów. Lecz jeśli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla Ciebie jedyny na świecie(...) Mały Książe

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=111621

mamucik

Od: Wto kwi 20, 2004 12:27

Post » Śro cze 13, 2007 7:03 Re: Dramat 25 kotów w Polanicy Bardzo, bardzo potrzebne domy

Sydney pisze:
rozumiem ze zabranie chocby jednego kota nie wchodzi w gre... strasznie malo czasu :( nawet na uzbieranie pieniedzy na sterylki

Pani Ania może zabrać góra dwa zwierzaki. Zapewne weźmie te najbardziej chore.

Coraz bardziej myślę o konieczności wysterylizowania kotek. Wczoraj rozmawiałam z p. Ania - może parę uda jej sie umieścić na trochę u znajomych. Ale wtedy pozostaje kwestia tego, że nie sądzę, że ktoż podawałby im tabletki ( które są nienajlepszym wyjsciem ).
Pani Ania zastanawia się, czy ze trzy koty nie umieścić na wsi, tylko, ze wsie tam to takie wsie, jak z opowieści Kociejmamy. Zwierze to rzecz i tam już napewno nikt nie będzie się martwił tym, czy kocica zajdzie w ciąże, czy nie. Warto by było przede wszystkim te kocice wysterylizować.
Pani Ania ma znajomego weta - poproszę ją, zeby się zorientowała, ile wet by wziął za sterylki i czy można by było mu płacić ratami. Byłoby to duże ułatwienie, bo wtedy byłoby wiecej czasu na zebranie kasy.
Jestem dla ciebie tylko lisem, podobnym do stu tysięcy innych lisów. Lecz jeśli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla Ciebie jedyny na świecie(...) Mały Książe

mamucik

Post » Śro cze 13, 2007 7:29

Sydney pisze:czy 20.06 to ostateczna data, czy uda się jeszcze kilka dni przedłużyć?
czy dawałaś już ogłoszenia na innych stronach?
gdzieś był wątek gdzie podane były strony na których można umieścić ogłoszenie,
no i jesli udaloby sie uzbierac pieniadze na sterylki to jest jakis dom tymczasowy zeby je przetrzymac?
a ta Pani to dokąd po tej eksmisji będzie się musiała udać?
może mogłaby chociaż część kotów zabrać ze sobą?

- ostateczną datą jest koniec czerwca, myślę, że pozwolą jej zostać do końca tego miesiąca. I dłuzej na pewno nie, bo już terminem ostatecznym miał być koniec kwietnia,
- jest na dogo i w GW. Dzisiaj wysyłam na kocie_życie. Jest wątek z darmowymi ogłoszeniami w sieci na dogo, dla swojego spokoju umieszczę i tam ogłoszenie, ale nigdy nie miałam odzewu z takich ogłoszeń sieciowych. Jesli dzisiaj dam radę zamieszczę także ogłoszenie na stronie TOZu Wrocławskiego,
- nie mam żadnego domu tymczasowego, dokładnie dowiem się, czy w Polanicy ktoś mógłby zająć sie kotkami po sterylce,
- p. Ania musi się przenieść do mieszkania socjalnego. Może wziąść góra dwa koty, na wiecej ma zakaz - to mieszkanie gminne.

mamucik

Post » Śro cze 13, 2007 7:35

Monisek pisze:A - jeszcze, oczywiście mogę pomóc Puss w ogłoszeniach allegrowych. Kotków sporo, we dwie szybciej je "obrobimy".

Monisiu - bardzo dziękuję, zadzwonię wieczorem z prośbą o instrukcję co i jak powinnam zrobić

mamucik

Post » Śro cze 13, 2007 7:44

Tweety, xAgax - dzięki :D

Wkleję to, co p. Ania mi napisała wczoraj na skrzynkę w odpowiedzi na mój mail. Napisałam w nim m.in, że moja próba pomocy jest także swego rodzaju podziękowaniem za opiekę nad moim zmarłym Edziem, zanim miałam szczęście go przygarnąć.

"pani Ewo ile moich odeszlo, wlasnie znalazlam plyte ze zdjeciami tych
ktorych juz nie ma w moim domu, w porywach bylo 30 pare kotow. Parę udalo sie oddac w dobre rece, inne byly tak chore ze nawet pomoc weterynaryjna nic nie dawala a probowalismy z kolega weterynarzem do końca ratowac. Te przeważnie odchodzily na rękach, niektorym skracalo sie cierpienie"

Naprawdę takiej osobie i jej zwierzakom warto pomóc.

mamucik

Post » Śro cze 13, 2007 9:16

Hopsa na pierwszą stronę, kociaki :) Bardzo proszę nie chować się w kącie :)

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro cze 13, 2007 11:39

Chyba boją się, skoro sie chowają.

Pani Ania w desperacji dzwoniła do schroniska we Wrocławiu - nie przyjmą tam jej kotów, co zreszta byłoby tragiczne dla nich, gdyż Schronisko przyjmuje kociaki tylko z Gminy Wrocław.

mamucik

Post » Śro cze 13, 2007 13:04

Mamuciku, czy wiadomo coś w sprawie ceny sterylek?

Tweety

Post » Śro cze 13, 2007 13:12

Sterylki może da sie załatwic taniej, ale pytanie jest , gdzie te koteczki będa po zabiegu :?: jesli chodzi o cenę , mogłabym wynegocjowac korzystną w Dzierżoniowie ( u mojego znajomego weta)- blizej jest z Polanicy niż do Wrocławia

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

[poprzednia][następna]