Moderator: Estraven
mamucik pisze:/.../
Pani ta pracowała w kiosku i kazdym groszem, dosłownie, dzieli się ze swoimi poprzygarnianymi biedakami.
Niestety z kiosku ją wyrzucono, a długi stały się tak duże ( długi związane właśnie z utrzymaniem i leczeniem kotów ), że ok 20.06. grozi jej eksmisja. Jest w tej chwili bez pracy, otrzymała propozycję pracy za granicą. Tu - w Polanicy - ma na utrzymaniu mamę-staruszkę, tak samo jak ona, zakochanej w kotach. Nie ma wyboru - wyjazd za niecały tydzień.
Rozpaczliwie szuka domów dla swoich podopiecznych, a MA ICH OK 20.
/.../
Hana pisze:mamucik pisze:/.../
Pani ta pracowała w kiosku i kazdym groszem, dosłownie, dzieli się ze swoimi poprzygarnianymi biedakami.
Niestety z kiosku ją wyrzucono, a długi stały się tak duże ( długi związane właśnie z utrzymaniem i leczeniem kotów ), że ok 20.06. grozi jej eksmisja. Jest w tej chwili bez pracy, otrzymała propozycję pracy za granicą. Tu - w Polanicy - ma na utrzymaniu mamę-staruszkę, tak samo jak ona, zakochanej w kotach. Nie ma wyboru - wyjazd za niecały tydzień.
Rozpaczliwie szuka domów dla swoich podopiecznych, a MA ICH OK 20.
/.../
Wydobyłam z bardzo długiego (i zupełnie nieprzejrzystego) pierwszego postu konkrety dotyczące czasu, który pozostał, zanim Pani zostawi koty.
Hana pisze:
Wydobyłam z bardzo długiego (i zupełnie nieprzejrzystego) pierwszego postu konkrety dotyczące czasu, który pozostał, zanim Pani zostawi koty.
Sydney pisze:
rozumiem ze zabranie chocby jednego kota nie wchodzi w gre... strasznie malo czasunawet na uzbieranie pieniedzy na sterylki
Sydney pisze:czy 20.06 to ostateczna data, czy uda się jeszcze kilka dni przedłużyć?
czy dawałaś już ogłoszenia na innych stronach?
gdzieś był wątek gdzie podane były strony na których można umieścić ogłoszenie,
no i jesli udaloby sie uzbierac pieniadze na sterylki to jest jakis dom tymczasowy zeby je przetrzymac?
a ta Pani to dokąd po tej eksmisji będzie się musiała udać?
może mogłaby chociaż część kotów zabrać ze sobą?
Monisek pisze:A - jeszcze, oczywiście mogę pomóc Puss w ogłoszeniach allegrowych. Kotków sporo, we dwie szybciej je "obrobimy".
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot], kasiek1510, puszatek, TomekiZancia i 189 gości