P U R I N A

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie cze 10, 2007 16:21

Dostałam gratis w swoim sklepie zoologicznym opakowanie karmy ORAL CARE "HILL,S".Skład/ min.43% kurczaka,min.58% kurczaka i indyka łącznie/:mączka z kurczaka i indyka,ryz,śruta kukurydziana,śruta ryżowa,kukurydziana mączka glutenowa,celuloza,tłuszcz zwierzęcy,olej roślinny,podrody,clorek potasu,fosforan dwuwapniowy,sól,DL-metanina,siarczan wapnia,tauryna,witaminy i pierwiastki śladowe.Troche ten skład mnie przeraził.Czy ktoś zna tą karmę,moja kotka nie rzuciła sie na nią ochoczo,jak narazie podchodzi i wącha.
eva

kasia_ks20

Od: Nie maja 20, 2007 17:06

Post » Nie cze 10, 2007 18:47

Ja dostalam ale lighta z hillsa, wcina z apetytem

Kasia_1991

Uwaga

Od: Nie mar 18, 2007 12:58

Post » Pon cze 11, 2007 22:18

PURINA CAT CHOW ma dokładnie ten sam skład i pochodzenie składników co Whiskas oprócz barwników (do PURINY siię ich nie dodaje). Moje koty po PURINIE straaaaszne funie puszczają a qoopki śmierdzą na kilometr. Zdecydowanie odradzam (chociaż smak w porządku bo futerka ją lubią).

asiaplasun

Od: Czw maja 10, 2007 15:50

Post » Wto cze 12, 2007 16:45

Hmm na forum wyswietla sie reklana puriny :lol:

Kasia_1991

Uwaga

Post » Wto cze 12, 2007 17:10

Kasia16 pisze:
tig_ra pisze:
od 50 lat nie zanotowano ani jednego takiego przypadku w Polsce,

nie mam casu teraz odpisywac, napisze wieczorem
napisalam jednak, ze nie zanotowano ani jednego udokumentowanego przypadku wystapienia tej choroby w Polsce program badan jest czyms innym, nie swiadczy o jej wystepowaniu

Chodzilo mi o to ze istnieje ryzyko wystąpienia tej choroby w Polsce 8)
Wielu ludzi karmi swoje koty wlasnie wieprzowiną

nie zrozumialysmy sie 8)
ja napisalam, ze nie zanotowano ani jednego przypadku zachorowania kota na te chorobe od 50 lat w Polsce, a nie, ze nie istnieje ryzyko trafienia na "seropozytwnego agenta" :twisted:
ale jest to ryzyko o wiele nizsze niz np. trafienie na partie wolowiny zakazonej toxo lub BSE, przed ktorymi nie uchroni nas przemrazanie jej w warunkach domowych ... :roll: czego nikt tu nie bierze pod uwage...
:wink:
reasumujac wieprzowina, nieslusznie skreslona z jadlospisu naszych kotow, jest cennym zrodlem bialka i czasem niezastapionym elementem diety kotow z alergiami pokarmowymi... nie nalezy jej odsadzac od czci i wiary, opierajac sie na metnych i nieco nieaktualnych informacjach
nie twierdze, ze powinno sie natychmiast przestawic wszystkie koty na jedzenie wieprzowiny, tylko zalecam zachowanie umiaru w sianiu paniki i straszeniu (siebie nawzajem) nieuchronna smiercia zwierzecia po spozyciu np. skradzinego kotleta schabowego ;)

tig_ra

Od: Śro maja 24, 2006 16:03

Post » Wto cze 12, 2007 17:18

kasia_ks20 pisze:Dostałam gratis w swoim sklepie zoologicznym opakowanie karmy ORAL CARE "HILL,S".Skład/ min.43% kurczaka,min.58% kurczaka i indyka łącznie/:mączka z kurczaka i indyka,ryz,śruta kukurydziana,śruta ryżowa,kukurydziana mączka glutenowa,celuloza,tłuszcz zwierzęcy,olej roślinny,podrody,clorek potasu,fosforan dwuwapniowy,sól,DL-metanina,siarczan wapnia,tauryna,witaminy i pierwiastki śladowe.Troche ten skład mnie przeraził.Czy ktoś zna tą karmę,moja kotka nie rzuciła sie na nią ochoczo,jak narazie podchodzi i wącha.

a co cie tak przerazilo w jej skladzie? :) bo chyba nie 58% miesa ;)
hill's pod tym wzgledem bije na glowe royala, purine i wiele innych karm uznanych tu za dobre :twisted:

tig_ra

Od: Śro maja 24, 2006 16:03

Post » Wto cze 12, 2007 17:29

Czy Brit jest lepszy od Puriny Cat Chow np. odkłaczającej?
"Akceptacja śmierci i protest przeciw niej: dwie nieusuwalne strony naszego życia." (L.Kołakowski)

fili

Od: Pon paź 10, 2005 10:14

Post » Wto cze 12, 2007 21:37

tig_ra pisze:
Kasia16 pisze:
tig_ra pisze:
od 50 lat nie zanotowano ani jednego takiego przypadku w Polsce,

nie mam casu teraz odpisywac, napisze wieczorem
napisalam jednak, ze nie zanotowano ani jednego udokumentowanego przypadku wystapienia tej choroby w Polsce program badan jest czyms innym, nie swiadczy o jej wystepowaniu

Chodzilo mi o to ze istnieje ryzyko wystąpienia tej choroby w Polsce 8)
Wielu ludzi karmi swoje koty wlasnie wieprzowiną

nie zrozumialysmy sie 8)
ja napisalam, ze nie zanotowano ani jednego przypadku zachorowania kota na te chorobe od 50 lat w Polsce, a nie, ze nie istnieje ryzyko trafienia na "seropozytwnego agenta" :twisted:
ale jest to ryzyko o wiele nizsze niz np. trafienie na partie wolowiny zakazonej toxo lub BSE, przed ktorymi nie uchroni nas przemrazanie jej w warunkach domowych ... :roll: czego nikt tu nie bierze pod uwage...
:wink:
reasumujac wieprzowina, nieslusznie skreslona z jadlospisu naszych kotow, jest cennym zrodlem bialka i czasem niezastapionym elementem diety kotow z alergiami pokarmowymi... nie nalezy jej odsadzac od czci i wiary, opierajac sie na metnych i nieco nieaktualnych informacjach
nie twierdze, ze powinno sie natychmiast przestawic wszystkie koty na jedzenie wieprzowiny, tylko zalecam zachowanie umiaru w sianiu paniki i straszeniu (siebie nawzajem) nieuchronna smiercia zwierzecia po spozyciu np. skradzinego kotleta schabowego ;)

faktycznie zesmy sie nie zrozumialy :lol:

Kasia_1991

Uwaga

Post » Wto cze 12, 2007 21:39

tig_ra pisze:
kasia_ks20 pisze:Dostałam gratis w swoim sklepie zoologicznym opakowanie karmy ORAL CARE "HILL,S".Skład/ min.43% kurczaka,min.58% kurczaka i indyka łącznie/:mączka z kurczaka i indyka,ryz,śruta kukurydziana,śruta ryżowa,kukurydziana mączka glutenowa,celuloza,tłuszcz zwierzęcy,olej roślinny,podrody,clorek potasu,fosforan dwuwapniowy,sól,DL-metanina,siarczan wapnia,tauryna,witaminy i pierwiastki śladowe.Troche ten skład mnie przeraził.Czy ktoś zna tą karmę,moja kotka nie rzuciła sie na nią ochoczo,jak narazie podchodzi i wącha.

a co cie tak przerazilo w jej skladzie? :) bo chyba nie 58% miesa ;)
hill's pod tym wzgledem bije na glowe royala, purine i wiele innych karm uznanych tu za dobre :twisted:

U nas hills znika w minute, cena powala, ale jak mojej koteczce smakuje :P

Kasia_1991

Uwaga

Post » Śro cze 13, 2007 13:12

fili pisze:Czy Brit jest lepszy od Puriny Cat Chow np. odkłaczającej?

Moim zdaniem Brit jest lepszy

Kasia_1991

Uwaga

[poprzednia]