Blusia & Chuck - nowe filmiki s.7

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 05, 2007 18:21

lidkam pisze:Nie muszę chyba wyjaśniać co oznacza to zdjęcie :twisted: :wink:

Obrazek

No co...źle przymocowałas kwiatka do podłoża i zganiasz na koty... :evil: :wink:
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Wto cze 05, 2007 18:49

Kasia D. pisze:No co...źle przymocowałas kwiatka do podłoża i zganiasz na koty... :evil: :wink:

Źle przymocowałam do parapetu, łobuziaki stwierdziły, że ładniej będzie wyglądał na podłodze :lol:

Chuck - jestem piękny, fotogeniczny :)

Obrazek

lidkam

Od: Nie kwi 22, 2007 18:49

Post » Wto cze 05, 2007 20:19

Ano piękny, piękny... Co słychać u słodziaków? :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Czw cze 07, 2007 8:59

Stwierdziłam, że koty po trzytygodniowej "gwarancji" ("odda nas czy też nie" :wink: ) doszły do wniosku, że są już bezpieczne :) Zaczęły od zrzucania kwiatka z parapetu, obgryzania liści u innych, wyciągania jakimś cudem na środek przedpokoju mojej szczoteczki do zębów :twisted: i obracania nią na wszystkie strony. Po jakiś dwóch tygodniach grzecznego spania na posłankach (!) na parapecie wróciły do łóżka. Oczywiście mruczący na maksa i myjący głowę dużej (najlepiej tak z pięć razy między 1 a 5 rano).
Uwielbiają kurczaka, ale z ryżem niezbyt ("duża myśli, że nas oszuka, ale się nie damy :twisted: ). Uwielbiają muchy, nie wiem ile już złapały i zjadły...ale w łapaniu są mistrzami świata (wczoraj miałam buzię otwartą ze zdziwienia gdy Blusia za muchą wkoczyła bezpośrednio z podłogi na parapet)
Uwielbiąją kable od komputera, nieważne czy się posmaruje sokiem z cytryny czy nie :twisted:
Najlepsze jest skakanie po pościeli i łapanie wzorów na niej o 6 rano. Komicznie to wygląda.

Ogólnie są to dwa przecudowne kociaki. Nie wyobrażam sobie, że mogłoby tu ich nie być. :D
Ostatnio edytowano Czw cze 07, 2007 10:05 przez lidkam, łącznie edytowano 1 raz

lidkam

Post » Czw cze 07, 2007 9:32

Cudownie :) Do dzisiś pamiętam moje zdumienie, kiedy kicia wskoczyła na parapet... Przecież ona wczoraj tego nie umiała i wogóle jest jeszcze za mała :):) Zestawiłam ją wtedy na podlogę licząc, że to był przypadek, ale nie... wskoczyła znowu :):) Byłam nieźle zdziwiona...
Na muchy polowania to codzienność, jak zazwyczaj moje koty są ostrożne i nie zżucają przedmiotów, to gdy chodzi o polowanie wszystkie takie sprawy na bok - liczy się tylko mucha :):)
Co do kwiatów - jeśli lubią je podgryzać sprawdź, czy nie są to kwiatki trujące dla kotów....
Życzę wszystkiego naj :)

Sihaja

Post » Czw cze 07, 2007 21:57

Oj dawno tu już nie pisałem :) Pora na kolejne filmiki z kociakami. W końcu znalazłem trochę czasu i wszystko powrzucałem na serwer.
Kociaki są cudowne. Jak wracam z pracy, to przychodzą na mizianie. Rano kręcą się pod moimi nogami i nie pozwalają wyjść w domu. Wydaje mi się, że ja to spokojnie mogę sobie iść z domu, byle tylko sznurowane buty zostały :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Dzisiaj rano (około 9) Bluśka obudziła mnie barankiem :) Otworzyłem oko, a tu jakiś kociak zasłonił mi cały świat. Dostała swoją porcję głaskania i poszedłem spać. Gdy znowu nastało rano (tym razem to prawdziwe, około 11 ;) Duża mnie obudziła :twisted: :twisted: :twisted: ) poszedłem do wanny. Zamknąłem na chwilę oczy, a jak otworzyłem to Chuck spokojnie siedział na rogu wanny i się na mnie gapił :) Potem pospacerował po krawędzi i sobie poszedł.
Kociaki w ogóle polubiły łazienkę. Wskakują do wanny i tam grają w hokeja korkiem, albo biegają w brodziku i bawią się w misce. Ciekawe co by zrobiły, gdyby tam była woda :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Na początek fotka, my oglądamy telewizję a Chuck ogląda nas :)

Obrazek

A teraz obiecane filmiki:

Film nr 6: Nowa zabawka http://aftek.pl/koty/galeria/6.wmv

Film nr 7: Tajemnica imienia Chucka Norrisa http://aftek.pl/koty/galeria/7.wmv

Film nr 8: Zabawa w chowanego http://aftek.pl/koty/galeria/8.wmv

Już chyba sobie nie potrafię wyobrazić naszego domku bez tych dwóch kociaków.

aftek

Od: Nie kwi 22, 2007 11:09

Post » Czw cze 07, 2007 22:04

aftek kotów nie poznaje :lol: na zdjęciu jest Blusia a nie Chuck :) to ona ma małą czarną plamkę na jednym uchu :wink: :twisted: (właśnie do nas przyszła i nas "barankuje" :D )

lidkam

Post » Czw cze 07, 2007 22:28

Ale super filmiki!!!!

Macie wspaniałe koty,aż zazdrosc bierze... :oops:
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Nie cze 10, 2007 10:19

Co słychac u niebieskich kotków? Czy upała nie sprawił, że mają mniejszą ochotę na zabawy? :):):)

Sihaja

Post » Nie cze 10, 2007 21:32

Upał maluchom nie dokucza :) Wstają znacznie wcześniej, żeby wyszaleć się w chłodzie. Dzisiaj o czwartej rano Chuck zrobił mi poranne mycie. Najpierw wylizał moje włosy i powygryzał "robaczki" a potem zrobił mi kompleksowe czyszczenie uszu ( chyba pomylił osoby, bo jak chciał się zemścić za czyszczenie uszu, to powinien iść do dużej :twisted: :twisted: :twisted: )
Nie wiem czemu ale ostatnio lubi spać na mojej pupie :roll: Już drugi raz się budziłem z "ciężkim" tyłkiem.

Rano, około 5 przyniosły korek od wanny i zaczęły bawić się w sypialni. Zabawa w towarzystwie dużych widocznie jest lepsza :wink: Trochę im tylko apetyt w te upały spadł, ale jak się ochłodzi to pewnie nadrobią :)

aftek

Post » Nie cze 10, 2007 22:10

bardzo piękne kotki :D super, ze Was mają
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Wto cze 12, 2007 15:58

Jakąś godzinę temu przywieźli nam meble do sypialni. Jak panowie wnosili to wzięłam kociaki na ręce aby nie uciekły. No i potoczyła się taka owa rozmowa:

Pan: Jakie śliczne kociaki. Jaka to rasa?
Ja: (śmiejąc się) dachowiec pospolity :)
P: Nie wierze!
J: Ale to naprawdę dachowce
P: Oj tam, pani mnie oszukuje, one wyglądają na rosyjskie albo brytyjskie! Takich dachowców nie ma.

Padłam. Do tego, że ludzie pytają się jaka to rasa to już przywykłam. Ale ten człowiek miał jakieś pojęcie o kotach. Najbardziej mnie kiedyś rozbroiło pytanie czy to są persy? 8O

Aha, teraz najlepszą zabawą kociaków są pudła :lol:

lidkam

Post » Wto cze 12, 2007 19:39

Pudła są super :) Moje koty też uwielbiają... :)

Sihaja

Post » Wto cze 12, 2007 19:46

Ja na tych filmikach nic nie widzę :( Słyszę, ale mam czarny ekran :( Co mam nie tak?

Sihaja

Post » Wto cze 12, 2007 21:30

Pewnie to wina kodeków. Zainstaluj jakiej inne. Możesz też wrzucić sobie ten program: http://alfa.icis.pcz.pl/~subedit/subedit+codecpack_install.exe

Ja mam tylko to zainstalowane i wszystko jest ok.

aftek

[poprzednia][następna]