K.P.- czas na odkurzanie ..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 05, 2007 16:38

I co z maluchem?Ja też bardzo mocno trzymam za niego kciuki
Dzisiaj oddzieliłlam mamuskie od maluchów na 4 h,kotka nie była pocieszona, a maluchy były tak zajęte zabawą, że nawet nie zauważyły że zabrałam im mamusie.Wszystkie łacznie z kotką maja bardzo duży apetyt, są też wybredne, bo puszek i saszetek nie ruszają.Tak więc codziennie gotuje im mięsko, robie jajecznice, bardzo lubią też serek grani.Kotka zrobiła się teraz bardzo miziasta,wszedzie za mna chodzi i cały czas chce żebym ją głaskała, może to przez tą ciąże.U weterynarza też była bardzo grzeczna, dawała sobie wszystko zrobić.Cały czas denerwuje się tą strylizacją,mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze.

dona20

Od: Nie kwi 29, 2007 20:17

Post » Wto cze 05, 2007 18:15

Emi -lalusia była u mnie ze swoim byłym panem około 14,40 mniej więcej , byliśmy u weta , kita faktytcznie oczko ma bardzo podpuchnięte wet. podejzewa nawrot kk albo Chlamydie :( poza tym kicia miała wzdęte jelitka co świadczy albo o robalach ( była 2 razy odrobaczana) albo dostała jeść coś co jej nie służyło, pozatym kicia miała ciepłe łapki i ganiała po stole w gabinecie raznie i ochoczo do momentu kłócia ma sie rozumieć :twisted: dostała 3 zastrzyki Lydium KLP, Tolfedine i Multiwitamine na wzmocnienie i przeciwzapalnie , do tego ma kropleki do oczka i scanomune narazie na 7 dni , Lydium i witaminke ma zaleconą powtornie na piątek do podania no i obserwacja.Za leki zapłącił poprzedni włascicel po czym odwiozł koteczke do mojej mamy .
Kiarusia też dziś była u weta miała ostatni raz wpuszczany lek na świerzba do uszka :lol: za 10-14 dni do kontroli w celu sprawdzenia czy wsio jest wybite :twisted: , wczoraj byłam jeszcze z Bajeczkom bo na skraju uszek porobiły jej sie takie ranki malutkie i w tych miejscach zgrubienia, nie wiem co dziewczyna zrobiła z tymi ucholami :roll: zostały pobrane zeskrobinki pod kontem świerzbu skornego, ale robali nie stwierdzono więc myśle że raz dwa sie zagoi , upatrzałam potem w domu pchełki i odrazu wypsikałam sprayem na instekty, co spotkałao sie z totalnym buntem obu krowkowatych futer :lol: mozliwe że ma słabsze naczynka na tych ucholkach i jak sie drapała to sie pokaleczyła lub miała bliskie spotkanie z wkurzoną Pusinką , mamy smarowac ucholki mascią i podawać 2 razy na dzień poł tabletki rutinoscorbinu

wkleje troszke fotek moze bedzie widac ucholki Bajusi jak wyglądają i Kiarusie jak pięknie sobie odpoczywa po zintegrowaniu sie z kaftanikiem bezpieczenstwa :twisted:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

a te sa robione w sobote i jak widac było jeszcz ok z uszkami nie wiem co sie stało :roll:

Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Wto cze 05, 2007 20:50 przez ko_da1, łącznie edytowano 1 raz
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Od: Nie sie 13, 2006 13:48

Post » Wto cze 05, 2007 18:22

też sie denerwuje sterylizacją :roll: musi byc dobrze i będzie inego wyjscia nie ma :? wazne by kotka szybko doszła do siebie i wkoncu miałą sznase wzmocnić i podkurować ten swoj wyniszczony juz organizm :lol:
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Wto cze 05, 2007 18:35

Monisek pisze:Natalia, zrobiłam czarnulce ogłoszenie, sprawdź proszę, czy wszystko w porządku:
http://allegro.pl/show_item.php?item=202949547

dziękuje :lol:
dziwi mnie ze Bajka i Bonus nikomu sie nie podobają to mruczące cuda :(
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Wto cze 05, 2007 22:20

Ja też się dziwie że nikt nie chce Bajeczki i Bonusika, one są na prawdę śliczne.Dzisiaj rano odrobaczyłam maluchy, nie smakowało im, probowały to wypluwać, ale jakos sobie poradziłam z tymi małymi urwisami:)Porobiłam dzisiaj pare nowych zdjęc, ale wstawie je jutro.Jednemu kociakowi troszke ropieją oczka i chciałabym mu je czymś przemywać, ale nie wiem co byłoby najlepsze(może rumianek?).Mamuska ma teraz potworny apetyt, zjadłaby"konia z kopytami".Ona jest strasznie opiekuncza, cały czas chodzi za maluchami i je myje, jak tylko jakiś głosniej zamiałczy to zaraz idzie sprawdzać co sie dzieje.Strasznie już je pokochałam i będzie mi bardzo cięzko się z nimi rozstać.

Rudy, kocurek który pojechał do Wielkopolski ma sie na prawde dobrze.Cały czas jestem w kontakcie z jego właścicielką.Już sie zadomowił, nawet kotkę która z nimi mieszka sobie podporządkował.Jak jego pni go przytula to kotka nie moze do nich zbliżyć, bo zaraz warczy,uwielbia wylegiwać sie na kolanach i jest strasznym łakomczuchem.Na podwórko nie wpuszcza żadnego obcego kota.Cała rodzina bardzo go pokochała i są szczęsliwi, że go zaadoptowali.

dona20

Od: Nie kwi 29, 2007 20:17

Post » Śro cze 06, 2007 0:24

rudy bojownik :lol:
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Śro cze 06, 2007 17:36

wspanale :lol: :lol: :lol:
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Śro cze 06, 2007 18:33

:dance: :dance2: :dance:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Czw cze 07, 2007 9:04

co tam u kociaków?

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Czw cze 07, 2007 14:35

Ko_da, przedłużamy ogłoszenia Bajki i Bonusa?
Obrazek Obrazek Obrazek
Moja mała Lolunia 07.03.2009 [']

Monisek

Od: Śro gru 27, 2006 13:15

Post » Czw cze 07, 2007 15:33

tak , nadal są u mnie :roll:
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Czw cze 07, 2007 16:26

Kiara ma rozwaloną ranke po zabiegu posżły 3 szewki , rana jest czysta chyba dzis sie to stało ona wciąż jest w kubraczku od dnia zabiegu :( nie wiem co robic dzis swieto pobliskie lecznice zamknięte ja nie mam samochodu jestem załamana , posmarowałam jej ten poczatek gdzie nagorzej wygląda gencjaną to najlepsze co mam w tej chwili w domu co ja mam robić ??? :(
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Czw cze 07, 2007 17:24

Załóż jej cos - kołnierz, skuteczny kubraczek - zeby nie mogła lizać ranki.
Jeśli nie masz kołnierza, pod kubraczek załóż starą skarpetkę z dziurami na lapki i nóżki, przy szyjce zawiąż kołnierzyk (małe dziurki + sznureczek).
Skarptka powinna dobrze przylegać do brzuszka, w miejscu szwu podłóż sterylny gazik.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Czw cze 07, 2007 18:31

ma założony kaftanik sprawdzone wszystkie sznurki , kołnierza nie mam ale nie widze by chciała to lizac, zresztą posiedze z nią w nocy dziś i popilnuje, w kaftaniku raczej lizac nie da rady , szewki zostaly na jednym brzegu rany czy to mozliwe że samo sie rozeszło ? nie widziałam by drapała, probowała zdjąć kaftanik i wczoraj udało jej sie kilka razy troche odwiązac ale nie wszystkie sznurki ktore zaraz zawiązywałam spowrotem , ranka sie rozchodzi widac brzegi ładnie :( , wydaje mi sie ze powinno sie to było juz zrosnąć przecież jutro jest tydzien po zabiegu :( krwi jest malutko i chyba jakos bardzo ją to nie boli teraz spi na tym boku zwinięta w kulke , w poniedziałek miały byc szwy zdjęte już :( nie wiem czy takie rany szyje sie jeszcze raz czy stosuje jakieś leki , ropy nie widac rana sie nie sączy ani brzydko nie pachnie mam nadzieje ze do rana wytrzymamy spokojnie :roll:
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Czw cze 07, 2007 18:38

wytrzymacie, wytrzymacie :ok:
weterynarz musi to zobaczyć, moze juz nie będzie szył, nie mam pojęcia.
Napisz jutro co zdecydował

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

[poprzednia][następna]