Trzy piękne rudaski do oddania!!-juz mają domki:)))

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro cze 06, 2007 13:12 Trzy piękne rudaski do oddania!!-juz mają domki:)))

Jak w tytule. Z tym, że jeden to klasyczny pręgowany kocurek, a dwa to biało -rude-jak na zdjęciu(jeden z nich). niestety, nie wiem, jakiej są płci-to do osób , którym jest wszystko jedno :wink: . kotki mają ponad 2 miesiące, i trzeba by je wziąć jak najprędzej. właścicielka powiedziała, że jak nie bedzie chętnych, to kotki bedą wywieziona na wieś. a tam cytuję-,mogą nawet nie być karmione' :( . typowa wieś....kotki są słodkie, wesołe, zdrowe. mój ostatni nabytek też jest od tej pani. czy znajdą się domki?
oto kiciuś-
Obrazek
to jest Cieszyn-woj. śląskie.
Ostatnio edytowano Sob cze 09, 2007 18:11 przez kalair, łącznie edytowano 1 raz

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Śro cze 06, 2007 13:18

rudy szybko znajdzie domek
a moze pomysl sterylki by im poddac? :roll:
nasze Obrazek potwory ;) + Fela i Frania na DS

pilne! Jajek i Dodek szukają dobrego Domu :)

xandra

Od: Nie paź 31, 2004 21:31

Post » Śro cze 06, 2007 13:26

ha! nie omieszkałam tego zrobić! na razie mam obiecane, że pani ,pomyśli', i że ,trzeba by było'...na razie osiągnęłam tyle,że kupuje im dobrą karmę.

kalair

Post » Śro cze 06, 2007 13:56

szkoda kotki :(
a i powiedz, ze te juz urodzone, zabierają domy innym :(
choc watpie by ten argument przeszedł :roll:
popytaj dziewczyn ze Sląska o darmowy talon na sterylkę, moze sie uda

xandra

Post » Śro cze 06, 2007 14:12

Dobra karma, czyli pani jest reformowalna
Pomóż w sterylce, np transportowo, albo mobilizuj, przypominaj - powinno się udać.
Ostatnio edytowano Śro cze 06, 2007 14:13 przez kalewala, łącznie edytowano 1 raz
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Śro cze 06, 2007 14:12 Re: Trzy piękne rudaski do oddania!!

[quote="kalair"]
właścicielka powiedziała, że jak nie bedzie chętnych, to kotki bedą wywieziona na wieś. a tam cytuję-,mogą nawet nie być karmione' :( .

typowe tępe babsko, ciekawe skąd sie wzięły kociaki u niej- pewnie , jak zwykle ciemnogród ,bo o sterylce nie ma mowy, a jak już są, to nie jej problem, najlepiej wyrzucić :evil:

sadząc po drogich donicach i pięknym, drogim murku, to nie problem materialny tej osoby

to własnie przykład na "o naszym człowieczeństwie świadczy nasz stosunek do zwierząt"

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Śro cze 06, 2007 14:21

faktycznie, ogród wypasiony :?
bywa jednak, ze na takie rzeczy szkoda pieniedzy, bo to tylko kot :? a na lakier do paznokcie Diora nie :? - suma ta sama, mniej wiecej

xandra

Post » Śro cze 06, 2007 14:40

Nie osądzajmy zbyt szybko - do lepszej karmy już udało się przekonać, może to nie kwestia lakieru Diora, tylko zwykłej niewiedzy?
Mnie mój wet, bardzo dobry fachowie, nie umial przez cztery lata przekonać do sterylki Pusiuni, nie chciałam jej krzywdzić - mimo że wychodzące koty mamy i sąsiadki ciachnęłam - przekonało mnie dopiero forum
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Śro cze 06, 2007 14:43

to jak potraktowac słowa, ze jak sie nie znajdą chetni to kociaki zostaną wywiezione na wies? i znow i znow...?
oby pani posłuchała i ciachneła kotkę...

xandra

Post » Śro cze 06, 2007 14:51

[quote="xandra"]to jak potraktowac słowa, ze jak sie nie znajdą chetni to kociaki zostaną wywiezione na wies? i znow i znow...?

dokładnie xandra

annskr...stawiam na lakier, bo jesli decyzja jest , aby nie sterylizować, to znaczy,że nie ma problemu, jesli przyjda maluchy na świat- zostana i będą kochane

kazda decyzja niesie konsekwencje, ale większośc ludzi jest po prostu zbyt denna, aby umieć je ponosić :(

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Śro cze 06, 2007 15:03

kalair, jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze. Bo sto zł nie majatek, ale bywają pilniejsze potrzeby (lakier Diora itp :roll: )Napomknij, że może uda się załatwić zabiegi zniżkowe/darmowe. Na jedną sterylkę na forum zbierze się od ręki.
Wiem, że to niepedagogiczne, ale tu bardziej o kotkę chodzi, niż o wzbudzanie u właścicielki poczucia odpowiedzialności.

A kociaczek cudniasty :D

Rustie

Od: Wto paź 21, 2003 6:11

Post » Śro cze 06, 2007 16:12

kochani, kwestia finansowa,jeśli chodzi o sterylkę, chyba nie gra roli(tak myślę). ona raczej tak nie jest do samej sterylizacji przekonana. i to nie taka zła osoba-naprawdę po swojemu kocha te kotki! co do wsi- to właśnie dostałam informację, że syn złapał juz jednego kotka-nie wiem którego, i wywiózł :? jej nie było,więc reszty mu się nie udało wyłapać.. to on zadecydował, choć pani nie bardzo chce je tam dawać. nie mogłam się na razie dodzwoni do niej, więc więcej nie wiem.i myślę, że jednak wysterylizuje kotkę, bo na te kociaki byli strasznie chętni. właśnie-byli...

kalair

Post » Śro cze 06, 2007 16:17

pani Villas tez kochała po swojemu zwierzaki :?
jasne, nie ma porownania, ale po pierwsze odpowiedzialnosc...
jesli dasz rade sie dowiedziec gdzie ten kociak jest, da sie go przywiezc? rudy momentalnie znajdzie dom
a sterylka - pokaz pani o ropomaciczu, powiedz, pokaz ile psów i kotow czeka w schroniskach - to dlatego, ze ludzie nie wysterylizowali zwierzat :(

ciesze sie, ze chcesz pomoc

xandra

Post » Śro cze 06, 2007 16:56

xandra, jak tylko będę coś wiedzieć-dam znać. no niestety, mimo, że rude-jakoś na razie chętnych nie ma.. na allegro full rudych... a domki dwa nawet to bym też miała,ale odpadają. w jednym nie chcą słyszeć o sterylce, a w drugim właśnie wczoraj kotek-kochany Wituś , zginął pod kołami samochodu :cry: . i tam też bym kotka nie oddała, choć może by wzięli. ja nie mam siły do tych ludzi, i szybko mi sie adrenalina podnosi. :roll:

kalair

Post » Śro cze 06, 2007 22:45

Żadnych chętnych? :roll:

kalair

[następna]