Klunia,Tosia,Melka-jak śpi Klunia? s.97. ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt cze 01, 2007 15:47

EwKo pisze:
FreEp pisze:
Jak tam koniec roku (szkolnego) :twisted: Oceny juz wystawione? Rada pedagogiczna byla? :P
- a tfu! Nie, ale to są TE dni, kiedy łośkom jednym się przypomina, że może by się trzeba było pouczyć :roll: ?

W połowie tygodnia wpisujemy oceny, zostanie tydzień do konferencji, potem komers klas trzecich przeżyć, kolejną konferencję i wolne. Napięcie rośnie, bo zbliża się termin ogłoszenia wyników testu gimnazjalnego :strach:

Moja mama (chemica i biologica) tez zaczyna obgryzac pazury ze stresu, bo uczniowie mowili, ze chemia byla trudna :strach:
Ja sie modle, zeby siostra TZ jako-tako to zdala... Przed egzaminem byla u mnie na kilku korepetycjach z matmy i tragedia 8O I co najsmieszniejsze- ma jedne z najlepszych ocen z matmy...
Tymczasem wracam do swojej nauki, bo my to gadu gadu, a jutro 2 egzaminy i jeden referat :strach:

FreEp

Od: Śro wrz 20, 2006 1:27

Post » Pt cze 01, 2007 15:50

EwKo pisze:
Aha, i wkurzaja (eufemizm) mnie rodzice, którzy dziś już pod szkołą studiowali listy uczniów zapisanych do klas pierwszych i już kombinowali nad przenosinami pociech, bo w klasie jest ktoś, kogo dzieciatko w podstawówce nie lubiło :twisted: I nie liczy się, że życzonko rodzica zostało spełnione: dziecię miało do klasy pójść z najlepsiejszymi koleżankami... nieeee :evil:

Glupota- przeciez klasy sa profilowane i powinno to sie pokrywac z zainteresowaniami dzieciaka :roll: A nie z tym, kto w danej klasie jest 8O

FreEp

Post » Pt cze 01, 2007 16:16

Ufff...

Jestes, EwKo! :D
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pt cze 01, 2007 17:54

FreEp, profile w gimnazjum? 8O Publicznym?
Jakim cudem?

Obowiazuje ramowy plan nauczania: http://www.gimnazjum.pl/przedmioty/ramo ... ania.phtml - uczeń gimnazjum musi odbębnić swój limit godzin matmy, polskiego, historii czy czego tam jeszcze. I koniec - nikt nie pyta czy lubi, czy nie. I nie moze też siedzieć w szkole więcej niż 31 godzin tygodniowo. Wybiera profile po skończeniu gimpla. Nie trawi matmy, idzie na humana. Chce zostać lekarzem, idzie na profil biologiczno-chemiczny, np.

Nio, jestem 8O
A miało mnie nie być? ;)

Jutro odpracowujemy 4 maja. W szkole festyn (jestem współodpowiedzialna za konkurencję sportową o nazwie: Rzut beretem , ale nie moherowym, coby nie było podtekstów politycznych :lol: , muszę jeszcze opracować regulamin i znaleźć beret :lol: ). Festyn oznacza, że koty mają chatę dla siebie :twisted: A co tu się dzieje podczas mojej nieobecności, to chyba wolę nie wiedzieć :strach:

Szrama na nosie Meli się zagoiła, ale Klunia robi wszystko, żeby kumpeli karoserię zarysować :? Na pociechę Melka dostała swoja własną półkę (no dobra, część półki), poduchę i tam sobie kima, przynajmniej wtedy, gdy nie zwiewa przed Kluniem albo nie śpi na biurku :twisted:

I sukces, Drodzy Państwo: odkąd kuweta stoi w przedpokoju a łazienka jest zamknięta, Toś przypomniała sobie, gdzie zostawia konkrety dobrze wychowany kot. Mamy (poza jakimiś dwoma wpadkami - łazienkę zostawiłam otwartą :roll: ) 100% trafień z qpalem :D
Jak mało człowiekowi do szczęścia potrzeba ;)
Pędzę władować do pieca pizzę :)

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Pt cze 01, 2007 18:05

EwKo pisze:FreEp, profile w gimnazjum? 8O Publicznym?
Jakim cudem?
Obowiazuje ramowy plan nauczania: http://www.gimnazjum.pl/przedmioty/ramo ... ania.phtml - uczeń gimnazjum musi odbębnić swój limit godzin matmy, polskiego, historii czy czego tam jeszcze. I koniec - nikt nie pyta czy lubi, czy nie. I nie moze też siedzieć w szkole więcej niż 31 godzin tygodniowo. Wybiera profile po skończeniu gimpla. Nie trawi matmy, idzie na humana. Chce zostać lekarzem, idzie na profil biologiczno-chemiczny, np.

:)

Za moich czasow, w moim gim. byly takie "profile" i tak np. ja mialem wieksza ilosc godzin informatyki i wprowadzenie podstaw programowania. Acha- i z matematyki bylismy bardziej gnebieni ;)

Oczywiscie, ze to nie byly takie profile jak w LO, ale taki przedsmak tego, co czekalo nas za pare lat ;)

Moze teraz te praktyki sa zakazane 8O :wink: Az z ciekawosci zadzwonie pozniej do rodzicielki i zapytam sie :P

FreEp

Post » Pt cze 01, 2007 18:38

http://www.kuratorium.krakow.pl/user/5/pytania_g.doc - ;) - p.6. W kuratorium chyba wiedzą ;)
"Profile" i profile, to dwie różne sprawy, ale to już dyskusja dla samej dyskusji :) U nas nie ma ani jednych, ani drugich, więc sprawa, która mnie dziś rozjuszyła, dotyczy tych, którzy w Twoim gimnazjum byliby na "profilu" ogólnym.

EwKo

Post » Pt cze 01, 2007 18:42

Ciesze sie, ze nie ucze...
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Post » Pt cze 01, 2007 19:09

Dorota pisze:Ciesze sie, ze nie ucze...
- refren wprowadziłaś do wątku :P Najfajniejsze w uczeniu są: praca z dzieciorami, wakacje i ... praca z dzieciorami :lol: Resztę - na stos i benzyną oblać (czytaj papiórki, absurdy i cała reszta, już się rozwijać nie będę :twisted: )

EwKo

Post » Pt cze 01, 2007 19:17

Uczylam studentow korzystac z Alepha.

Juz nie musimy tego robic.
Sami sie egzaminuja (test online).

Jaka ulga... :twisted:

Dorota

Post » Sob cze 02, 2007 10:37

:lol:
Student=samo zło? ;)

Wczoraj polazłam do sklepu po rolki do zbierania sierści, zrobiłam zakupy, objuczona wróciłam do domu.
Bez rolek, za to z pizzą :twisted: . Dzisiaj trzeba było się wybrać ponownie. Po powrocie zastałam, co następuje: batonik malinowo-żurawinowy w polewie jogurtowej - obślimtany :!: - w przedpokoju (sztuk: 1), batonik z suszonymi śliwkami - obślimtany :!: i nadgryziony :!: (sztuk: 1) - w kuchni.
Boję się szukać dalej... 8O Oczywiście batoniki same się po mieszkaniu rozlazły :roll:

I jeszcze jedno: Mela, nie! dooopka Meli - pracuje nad tym, jak zrzucic monitor z biurka. Nie mam już pojemnika z dokumentami i ołówkami. Biały sierściuch wywalczył swój własny "plac" metodą: kropla drąży skałę nie siłą, lecz ciągłym padaniem... :roll: Drukarka niedługo sama się będzie włączać już na sam widok nadciągającego białego tornada, mycha notorycznie zwisa z biurka jak samobójca jaki... heeeeelp!!!

EwKo

Post » Sob cze 02, 2007 18:31

Bez przesady, student nie jest taki zly (szczegolnie taki jak ja- zaoczny) :twisted:

Dorota, co to jest Aleph?

FreEp

Post » Sob cze 02, 2007 18:34

EwKo pisze::lol:
Student=samo zło? ;)

Oczywiscie. Wiesz, jak przeszkadza w pracy? :twisted:

EwKo pisze: Drukarka niedługo sama się będzie włączać już na sam widok nadciągającego białego tornada, mycha notorycznie zwisa z biurka jak samobójca jaki... heeeeelp!!!

Prawie umarlam :lol: :lol: :lol:

Dorota

Post » Sob cze 02, 2007 18:38

FreEp pisze:Bez przesady, student nie jest taki zly (szczegolnie taki jak ja- zaoczny) :twisted:

Np dobra... Sa wyjatki.

FreEp pisze:Dorota, co to jest Aleph?

Zintegrowany system biblioteczny.

Dorota

Post » Sob cze 02, 2007 21:49

Dorota pisze::lol:

EwKo pisze: Drukarka niedługo sama się będzie włączać już na sam widok nadciągającego białego tornada, mycha notorycznie zwisa z biurka jak samobójca jaki... heeeeelp!!!

Prawie umarlam :lol: :lol: :lol:

Ja też :smiech3:
Obrazek

naya

Od: Pon lis 07, 2005 10:36

Post » Nie cze 03, 2007 8:21

:twisted:

Mela w tej swej słonikowatości jest po prostu rozczulająca :lol: Chyba ma coś nie teges z dopasowaniem siły skoku do odległości, jaka jest do pokonania. Z drugiej strony jako jedyna spośród Atomówek wskakuje na wysokie półki. I zrozum tu człeku kota :roll:

EwKo

[poprzednia][następna]