Uwaga - ginące przesyłki na poczcie

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Czw maja 31, 2007 7:25 Uwaga - ginące przesyłki na poczcie

Choć może tego nie widać w ostatnich miesiacach wysłałam do zwyciężców moich aukcji kilkadziesiąt przesyłek z wylicytowanymi przedmiotami. Wysyłam zawsze listem poleconym (dwa razy to była paczka), staram sie też w miarę możliwości upewniać czy listy doszły. Wysyłam zwykle w sobotę najbliższą po zakończeniu aukcji, chyba, że z jakiegoś powodu nie mam np. adresu. Ostatnio dostałam sygnał o niedotarciu listu poleconego wysłanego w dniu 19 maja. Drugi, wysyłany tego samego dnia na tej samej poczcie, dawno już dotarł.
Czy wam też się przytrafiło coś takiego?
Teraz czekam jeszcze do jutra - jeśli odbiorca nie dostanie przesyłki w sobotę złożę na poczcie reklamację. Sprawa w sumie przykra, bo oczywiście zwrócę pieniądze osobie która wylicytowała przedmiot (mimo, że wpłata poszła na nie moje koty - nie bedę im przecież odbierac tego co dostały), ale dopiero po rozpatrzeniu reklamacji, bo może jeszcze list sie znajdzie. Mam nadzieję, że dostanę odszkodowanie ... Niestety przedmiot był niepowtarzalny i za żadne pieniądze nie da sie go odkupić. Czy komuś zginął kiedyś list polecony? Mnie zginęło kilka priorytetów (tak przychodzących jak i wychodzących) ale polecony nigdy :cry:
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Czw maja 31, 2007 7:35

Paczka była wysłana 19,05 dostarczona 29,05....

wczoraj odebrałam na poczcie
paczka była nienaruszona.
Pytałam dlaczego tak długo, pracownica nie odpowiedziała.

Portfelik piękny
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Czw maja 31, 2007 7:47

iwona_35 bardzo się cieszę i kamień mi spadł z serca :D
Ciekawe co na ten temat powiedzą inni...
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Czw maja 31, 2007 7:52

ja wysłałam do katona słonie paczką, mieszkamy od siebie 120 km a paczka szła ponad dwa tygodnie... po prostu ręce opadają...
Obrazek

MM

Od: Pon kwi 17, 2006 10:11

Post » Czw maja 31, 2007 11:29

Ja wysyłam zawsze priorytetem poleconym. Jak na razie (odpukać) wszystkie moje przesyłki doszły.

Kiedyś Blond Tornado wysyłała do mnie spinkę. Myślałyśmy, ze przepadła. Szła prawie miesiąc. A druga przesyłka od niej była u mnie po 7 czy 10 dniach.

Amica - do mnie wszystkie przesyłki od Ciebie doszły.
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Czw maja 31, 2007 20:51

Zawsze zachowujcie świstki pocztowe z poleconych- można pójść z reklamacją- ostatnio zaginęła mi przesyłka z Allegro(wysyłałam)- mama złożyła reklamację i otrzymała odszkodowanie po miesiącu. Więc warto się przejść do urzędu i monitować.
Obrazek
tornado w Alabamie;P

Blond Tornado

Od: Pon cze 13, 2005 1:29

Post » Czw maja 31, 2007 20:52

w ciagy dwoch miesiecy zaginely 3 priorytety wyslane do mnie. jeden z 6 akwarelami g. wolskiego- kosztowna strata. druga przesylka to odlotowy portfel w koty emily stranger . a trzecia to piekny podklad z bazarku. szkoda. zlodziejska mafia musi byc w pruszkowie , bo przesylki byly z roznych stron polski.

boni

Od: Nie wrz 24, 2006 21:02

Post » Czw maja 31, 2007 22:05

boni, zrobię nowy podkład. Muszę tylko poszukać odpowiedniej włóczki.

Strasznie mi przykro, że nie dotarł. Był wysłany priorytetem, ale jak widać nawet polecony nie zabezpiecza przed kradzieżą.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pt cze 01, 2007 9:15

Nic tylko wysyłać poleconym (lub paczką) i ewentualnie reklamować. Zauważyłam, że nie ma różnicy między priorytetem a zwykłym... dochodzą w podobnym czasie, a bywa nawe tak, że priorytet idzie dłużej. I priorytet nie zabezpiecza przed kradzieżą - żeby zobaczyć, gdzie przesyłka "utknęła", trzeba ją nadać jako rejestrowaną, czyli polecony lub paczka (musi być świstek nadania).
Czy ktoś próbował wysyłać przez konkurencyjny InPost?

LU

Od: Śro sty 31, 2007 19:10

Post » Pt cze 01, 2007 12:14

Ja na razie mam na koncie jedną zaginioną przesyłkę - oddałam kasę osobie, która wylicytowała przedmiot i złożyłam reklamację. To było ze dwa miesiące temu - nadal nie mam odpowiedzi :?

Chyba się w końcu przejdę na tamtą pocztę :roll:

Niemniej jednak - przesyłki giną, nawet rejestrowane :(
Permanentny brak czasu...

Atka

Od: Wto maja 20, 2003 11:31

Post » Pt cze 01, 2007 12:46

od ponad miesiąca czekamy z mamą na zwrot potwierdzenia odbioru listu poleconego w pewnej Ważnej, Urzędowej Sprawie :twisted: :x

zastanawiam się, czy już iść reklamować czy dać im jeszcze tydzień?

do mnie 2 razy zaginęła przesyłka z Bazarku- nie wiem, czy była rejestrowana, czy nie, w każdym razie obie rzeczy w granicach 15 zł, więc strata niewielka, ale chodzi o zasadę :roll: Wiem, że obie osoby przedmioty wysłały, więc coś się im musiało w drodze stać :(
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto cze 12, 2007 23:19

tym razem zakosili mi kartke z dyndajacymi kotkami z usa. POTWORY

boni

Od: Nie wrz 24, 2006 21:02

Post » Śro cze 13, 2007 9:31

A ja na początku maja wygrałam aukcję. Książka została wysłana poleconym - po miesiącu wróciła do nadawcy z adnotacją, że nie odebrałam. A ja nie dostałam ani jednego awiza. Pomijając awiza - jeśli paczka nawet leżała w UP 2 tygodnie, to co się z nią działo przez resztę czasu???

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro cze 13, 2007 14:42

Mario, też miałam taką sytuację i byłam bardzo zaskoczona, bo akurat chorowałam i cały czas byłam w domu...
Przesyłki rejestrowane też giną, ale przynajmniej można sprawdzić, w którym oddziale ostatni raz zostały odnotowane. Trzeba by dokładnie przejrzeć regulamin poczty (o ile gdzieś jest).
Powoli przestaję się dziwić... skoro czasem znajduję przesyłki złożone na pół i wciśnięte na siłę do skrzynki albo leżące na chodniku za furtką...

LU

Od: Śro sty 31, 2007 19:10

Post » Śro cze 13, 2007 15:07

Słuchajcie, udzielam sie tez na dogomani i wielokrotnie byl tam poruszany temat poczty, poniewaz gina przesylki.
Wiem ze jesli nadaje sie poleconym mozna skladac reklamacje i uzyskac zwrot pieniedzy nawet 150 zł ( to jest wielokrotnosc kosztu nadania).
Jesli komus zaginela przesylka- skladajcie reklamacje bo poczta musi! oddac pieniadze. I oddaje.

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

[następna]