malenkie kocięta wyrzucone na śmietnik!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw maja 24, 2007 0:46 malenkie kocięta wyrzucone na śmietnik!

do kliniki Sggw ktoś przyniósł dwa kociaki, ok. 1 tygodniowe. Podobno znalazł je na ŚMIETNIKU! są to dwa kocuki, czarno-biały i bury. w tej chwili przebywają u mnie.
proszę o rady na temat odchowywania tak małych kociaków.
za kilka tyg. potrzebne będą również dla nich nowe domki.
Zwracam sie też do forumowiczów z prośbą. Jeśli macie na zbyciu mleko dla kociat, karmę itp. to dajcie znać. Ostatnio utrzymanie wszystkich zwierzów przerasta skromne możliwości studentki... (w tej chwili mamy 12 zwierzaków na niecałych 40 metrach wynajmowanego mieszkanka - kolejne zwierzaki w drodze na świat...)

Lilithian

Od: Sob lut 10, 2007 22:35

Post » Czw maja 24, 2007 7:19

jeżeli chcesz to kupie ci mleko Mixol dla kociaków ,tam jest buteleczka ze smokiem ,powinnaśkarmic co dwie godziny i masować dobrze brzusie i odbyt ,kociak musi sie zrobic siusiu i kupke...musi im byc cieplutko ,może termoform?
Mleczko trzeba by odebrac w lecznicy we Włochach na ul. Wilczyckiej lub u mnie w domu też Włochy ..jak ci wygodniej.
Powodzenia życze w wychowaniu maluszków. :ok:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Czw maja 24, 2007 11:13

masuje brzusie. ale karmić wole strzykawką. jakoś im nie idzie ze smoka...może coś źle robie...karmie je na razie na żadanie...jak płaczą to dostają :) (czyli co 2-3h wychodzi)
szkoda że moje duże kocice nie mają instynktów macierzyńskich...

Lilithian

Post » Czw maja 24, 2007 13:05

można też chyba watką moczoną w ciepłej wodzie pocierać je po narządach to też spowoduje że będą się ładniej załatwiać :P

)karioka(

Od: Czw maja 24, 2007 9:32

Post » Czw maja 24, 2007 20:45

załatwiają się ładnie i jedzą jak małe smoki. martwi mnie tylko że jeden z nich pokichuje. oczka i nos ma czysty ale kicha :(
miały kontakt z kotami z kocim katarem wiec strasznie sie tego boje ;(

Lilithian

Post » Czw maja 24, 2007 21:43

a gdybys tak dawała im odrobinke Scanumune :wink: lub odpowiednik Beta -gluken :?:
Obrazek

dorcia44

Post » Pt maja 25, 2007 12:58 Re: malenkie kocięta wyrzucone na śmietnik!

Lilithian pisze:do kliniki Sggw ktoś przyniósł dwa kociaki, ok. 1 tygodniowe. Podobno znalazł je na ŚMIETNIKU! są to dwa kocuki, czarno-biały i bury. w tej chwili przebywają u mnie.
proszę o rady na temat odchowywania tak małych kociaków.
za kilka tyg. potrzebne będą również dla nich nowe domki.
Zwracam sie też do forumowiczów z prośbą. Jeśli macie na zbyciu mleko dla kociat, karmę itp. to dajcie znać. Ostatnio utrzymanie wszystkich zwierzów przerasta skromne możliwości studentki... (w tej chwili mamy 12 zwierzaków na niecałych 40 metrach wynajmowanego mieszkanka - kolejne zwierzaki w drodze na świat...)

Kolejny przykład na to jacy zwyrodnialcy mieszkają w Polsce:cry: , na szczęście są jeszcze takie wspaniałe osoby jak Ty.
I chwała Ci za to !!!
Dobro którym obdarzasz te kocięta na pewno do Ciebie wróci i to podwójnie:!:

pozdrawiam serdecznie
"Czas jest najlepszym nauczycielem - szkoda że zabija wszystkich swoich uczniów" :-(

WITTMAN

Od: Śro maja 23, 2007 20:04

Post » Pt maja 25, 2007 13:16

dorcia44 pisze:a gdybys tak dawała im odrobinke Scanumune :wink: lub odpowiednik Beta -gluken :?:

lub imunoglukan, syropek dla dzieci - wygodny i podzielny w dozowaniu
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pt maja 25, 2007 13:48

annskr nawet nie wiedziałam że takie coś jest :oops:
Obrazek

dorcia44

Post » Pt maja 25, 2007 14:41

boje sie im dawać cokolwiek bez porozumienia z lekarzami. nie jestem jeszcze na tym etapie studiów żeby samej ocenić co im nie zaszkodzi. postaram sie wrzucić niebawem jakieś zdięcia maluchów.
pozatym jedzą :) i rosną!
i na razie są zdrowe :)
otworze chyba oddział pediatryczny w domu - nad ranem urodziło mi się 8 szczurów (chętnych na szczura zapraszam serdecznie)
postaram się tez wrzucić coś na bazarek żeby tak nie pasożytować. dziękuję za oferowaną pomoc, odezwe się w jej sprawie na privy jak tylko ograne się z nauką (a tej mam zatrzęsienie)

Lilithian

Post » Pt maja 25, 2007 14:50

ciesze się że jest ok :D kciuki trzymam :ok:
Obrazek

dorcia44

Post » Sob maja 26, 2007 14:37

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
kciuki za zdrowie maluszkow, no i za egzaminy :D
Obrazek

Gocha17

Od: Pt wrz 29, 2006 11:00

Post » Sob maja 26, 2007 21:52

prawdopodobnie moja kocia rodzina się powiekszy... dziś do kliniki sggw (gdzied pracuję) jakiś pan przyniósł 4 tygodniową kotke którą wyciągnął spod maski samochodu. kicia jest mila ale wystraszona. ma zapalenie spojówek. w tej chwili zostawiłam ją w klinice na obserwacji. ale jeśli okaze sie że nie jest zakaźnie chora dołączy do mojego stada. stąd moje pytanie: czy ktoś może ma lub zna kogoś kto ma starą klatke wystawową (lub coś podobnego) i chciałby się jej pozbyć lub tanio odsprzedać?
niebawem wkleje zdięcia całej trójki.
a, kociaki mają już imiona :)
dziewczynka (biało rudawa w cętki) została Adą
szary półdługowłosy chłopiek Monetem
a czarny z białymi plamkami - Antaresem :)
Cała trójka potrzebuje nowych domów!

Lilithian

Post » Nie maja 27, 2007 9:15

jestes wspaniała :D niestety klatki nie mam :cry:

czekam na fotki 8)
Obrazek

dorcia44

Post » Nie maja 27, 2007 9:47

Co do podawania scanomune to ja właśnie odchowuję od tygodnia na butelce malucha i wsypuję troszkę proszku do mleczka ,raz dziennie.Konsultowałam z wetem i stwierdził,że podawanie immunostymulatorów nie stanowi niebezpieczeństwa dla kociaka.

novena

Od: Wto lis 28, 2006 22:42

[następna]