***FELISOWE KOTKI*** - cz. 1

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 25, 2007 10:43

kociaki zdrowe, szaleją....właśnie przewróciły kuwete, KRYTĄ kuwetę 8O (miałam szczęście, 10 minut wcześniej ją wyczyściłam) :lol:

Pytanie zasadnicze: kiedy zdemolują nam mieszkanie? :twisted: :lol:

lidkam

Od: Nie kwi 22, 2007 18:49

Post » Pt maja 25, 2007 11:33

Już niedługo :twisted:

Na tę odpowiedź czekałaś, prawda? ;)
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Pt maja 25, 2007 11:36

Aleba, to na kiedy mamy ekipę remontową załatwiać? :lol:

lidkam

Od: Nie kwi 22, 2007 18:49

Post » Pt maja 25, 2007 12:29

Dopisałam Arcziego_i_Malutka do RzeKotki :)
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pt maja 25, 2007 13:11

Odechciewa mi sie juz wszystkiego a najbardziej jutrzejszego wyjazdu...
:(

Zadzwoniła emiśka ( była kiedys przelotem na forum), ze znalazła u siebie na klatce malutkiego kociaka. ewidentnie podrzuconego.
Maleństwo jest czarnym kocurkiem, ma 3 tygodnie i jest absolutnie zdrowe.
Dołączyłam go do Brukselki ale jakos nie chce ssać. Chce na ręce i mruczy :roll:
Trójka ssaczy brukselkowych ma nadżery na jezykach, musze zapodac antybiotyk i smarowac pychole solcoserylem. Mała Jaga ( skrót od Jagody) , której matke utłukł Koreańczyk ( pisałam o tym...) ma TAKIE nadżery,że az podeszły ropą... Dostaje 5-ty dzień synulox i jest ciut lepiej.
Karmię gerberkami ze strzykawki.
Do tego mam kotke z noworodkiem, którą znalazła moja znajoma. Maluszek miał isc do eutanazji a matka do interwencyjnej sterylki i na dwór. Maleństwo jest dziewczynką w moim ulubionym kolorze: bury pręgowany tygrysio z białymi skarpetkami i sliniakiem. Przedzieliłam klatke wystawową na pół i upchnełam mame i dzieckiem. Przez kratkę mają kulawą łaciatkę z targu z córeczką Michelle.

Dwa malutkie dachóweczki z dachu kiosku "1001 drobiazgów"( nb. uważam, ze nazwa idealna dla tych kruszyn...) otworzyły juz oczęta. Karmi je Agatka spod szpitala. Jedna z panienek jest ewidentnie półdługowłosa, ma dymno-szaro-srebrno-grafitowe długie kłaki i wygląda przekomicznie...druga będzie biszkoptowo-beżową damą z jasnoszarymi prażkami.

Jest chętny na jedno z maleństw zza hurtowni. Trzeba tylko przerzucić do Włocławka. Czy ktos ma jakies możliwosci transportowe w tamtym kierunku?
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Pt maja 25, 2007 13:26

Kasia D. pisze:Jest chętny na jedno z maleństw zza hurtowni. Trzeba tylko przerzucić do Włocławka. Czy ktos ma jakies możliwosci transportowe w tamtym kierunku?

2 czerwca jadę Łódź-Włocławek-Toruń-Bydgoszcz. Niestety licho wygląda kwestia przechowania kociaka u mnie w Łodzi - mamy kk i kawalerkę tylko, z zajątą przez kotkę z małym łazienką :( i 7 kotów obecnie.

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Pt maja 25, 2007 13:27

Kasiu przelotem to ja ciągle Was podczytuję :oops: Jakoś koty nie chcą mi wyjść z głowy.... Gdyby nie moja Emilka nie wypuściłabym Malucha tak łatwo od siebie, wierz mi. Będę dalej podczytywać co u Was słychać, dobrze? Po wypłacie postaram się tez wpłacic parę groszy na Fundację.
A maluszka można nazwać Ulepek bo i ja zauważyłam że z rąk by nie schodził :?: :wink:
Obrazek

emiśka

Od: Śro sty 17, 2007 20:56

Post » Pt maja 25, 2007 14:50

Kicorek pisze:A ja cię już dopisałam :)
Ale zawsze mogę zmienić 8)

To niech zostanie ona do czasu aż nie pójdzie do swojego domku :D
Amiś, Antoś, Bambosz, Pepsi i Cola

Sydney

Od: Pt mar 19, 2004 10:28

Post » Pt maja 25, 2007 16:11

to ja sie emiśki dołączam i wysyłam paczuszkę dla maluchów :D
mam nadzieje,że na dzień dziecka dotrze :roll:
:D

aaa i alimenta czerwcowe zapłacę w przyszłym tygodniu, bo na razie :oops:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pt maja 25, 2007 16:35

alessandra pisze:to ja sie emiśki dołączam i wysyłam paczuszkę dla maluchów :D

dziękuję w imieniu szkrabików:)
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Sob maja 26, 2007 12:52

Kasia w Warszawie, pewnie już część kociaków porozwoziła. A ja podbijam wątek 8)

Edit : właśnie doczytałam o nowych kociakach, zaraz dodam. Sezon w pełni :(

Kicorek

Post » Nie maja 27, 2007 8:25

Napisała do mnie karolian, bierze pod swoje wirtualne skrzydła Agatkę, młodą koteczkę z dziećmi, spod szpitala MSWiA :D :1luvu:

A wczoraj na Gali Felisowej poznałam m.in. tymczasowe Felisowe domy: Pokę i Karolkę :D

Info na pierwszej stronie wątku uzupełnione 8)
Ostatnio edytowano Pon maja 28, 2007 9:30 przez Kicorek, łącznie edytowano 1 raz

Kicorek

Post » Nie maja 27, 2007 19:08

Czy koty mają też tak tak ludzie i w upały nie mają apetytu?Sardynka nie dość że gustuje tylko w surowym mięsku,podrobach i puszkach animondy to jeszcze wybrzydza i muszę wyrzucać bo nie zjada zbyt dużo. Serka bielucha ,śmietany, gotowane lub sparzone mięsko,suchy pokarm nawet RC SENSIBLE nie tyka.Co jeszcze mogę jej zaproponować?
kasia125

kasia125

Od: Czw kwi 19, 2007 22:27

Post » Nie maja 27, 2007 19:12

kasia125 pisze:Czy koty mają też tak tak ludzie i w upały nie mają apetytu?Sardynka nie dość że gustuje tylko w surowym mięsku,podrobach i puszkach animondy to jeszcze wybrzydza i muszę wyrzucać bo nie zjada zbyt dużo. Serka bielucha ,śmietany, gotowane lub sparzone mięsko,suchy pokarm nawet RC SENSIBLE nie tyka.Co jeszcze mogę jej zaproponować?

U mnie to samo, cala piatka raczej tylko podjada i tylko to co najlepsze :twisted: nie ma sie co martwic, zrobi sie chlodniej to nadrobia :twisted:
Amiś, Antoś, Bambosz, Pepsi i Cola

Sydney

Od: Pt mar 19, 2004 10:28

Post » Pon maja 28, 2007 9:18

Moje duże też mało jedzą :( Jasiek strasznie wybrzydza. Maluchy za to jedzą za 9 kotków. Musiałam w sobote i neidzielę przynieść je ze strychu na dół do pokoju dziecka, bo upał starszny na górze. Dzisiaj neistety zostały na górze :(
Już się oswoiły, przylatują, czepiają się nóg, spodni, rąk i nie chcą już być same.
Domki, gdzie jesteście.
KasiaD miała wstawić je na allegro znowu.
Prosze o kciuki
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

[poprzednia][następna]