S.Katowice.II-zapraszam do nowego wątku-100stron

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 24, 2007 11:39

Femka pisze:Mała, tylko już bez dego defetyzmu i destrukcji. Jak jeszcze raz usłyszę, że jesteście bezsilne, to chyba się pofatyguję na Śląsk i urządzę takie pranie dwunożnych niefuterkowych, że aż wióry polecą :ryk:

:king: :king: :king: :king: :king: :king: :king: :king:
:aniolek: :aniolek: :aniolek: :aniolek: :aniolek: :aniolek: :aniolek:

tak namęczyłam się własnie przez Małą :twisted: musiałam jej uświadomic ,że gdyby nie takie osoby jak ona te koty byłyby juz za tęczowym mostem
wiem że niektórym się nie udało, niestety ale walczyłysmy o nie..

myszeńk@ i jojo..dziekujemy
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Czw maja 24, 2007 11:51

no przestancie, no
przeciez ja sie nie nad soba użalam, tylko nad tymi co jeszcze tam są i co przybędą...niestety.

Ale trzeba przyznać,ze taki zestawik jest podnoszący na duchu :D

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Czw maja 24, 2007 11:58

Mała1 pisze:
Ale trzeba przyznać,ze taki zestawik jest podnoszący na duchu :D

ja to nazywam : że ładuje akumulatory
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

Post » Czw maja 24, 2007 13:16

Obejrzałam dokładnie z rozdziawioną buzią
wiele kotów pamiętam z Waszych wątków
macie się czym pochwalić
Łódź podziwia i próbuje dorównać :D
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Czw maja 24, 2007 13:27

Femka pisze:Mała, tylko już bez tego defetyzmu i destrukcji. Jak jeszcze raz usłyszę, że jesteście bezsilne, to chyba się pofatyguję na Śląsk i urządzę takie pranie dwunożnych niefuterkowych, że aż wióry polecą :ryk:

:king: :king: :king: :king: :king: :king: :king: :king:
:aniolek: :aniolek: :aniolek: :aniolek: :aniolek: :aniolek: :aniolek:

przybywaj :D przyda się pranie i nie tylko

ekipa i Iwony_35 , kawał bardzo dobrej roboty :torte: :king:
Obrazek

anemonn

Od: Pon sty 23, 2006 17:04

Post » Czw maja 24, 2007 22:21

Dziewczyny :king: :king: :king: To kawał dobrej roboty i masa szczęśliwych kotów, którym dano szansę.

Mam nadzieję, że po tym "bilansie" poprawiły Wam się nastroje.

Ko_da, słonko, trochę masz tych swoich tymczasów - czy mogłabyś je ciut opisać, dodać zdjęcia i wysłać mi na maila? Porobiłabym ogłoszenia na allegro.
Obrazek Obrazek Obrazek
Moja mała Lolunia 07.03.2009 [']

Monisek

Od: Śro gru 27, 2006 13:15

Post » Czw maja 24, 2007 23:11

Dziewczyny - ja moge sie tylko dopisac - ze chyle czola, gratuluje i zycze Wam nadal sily i wiary w to co robicie - bo robicie wspaniale rzeczy :king:

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Pt maja 25, 2007 0:39

tyle kotów uratowanych :1luvu:
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Pt maja 25, 2007 7:24

przekleje z mojego wątku zeby kazdy widział jakie mam kotkli bo nie wszystkie są ze schroniska w Katowicach nie mniej z tego miejsca jest ich większość bo aż 6 :lol:
tu jest link do wątku KP. na ktorym opisuje wszystkie moje futerka jakie mam na tymczasie i inne ktorym pomagam :lol:

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2242784#2242784

to mamusia z maluszkami z Chorzowskiego schroniska, jest obecnie w mieszkaniu udostępnionym przez Magde ktora sie nimi opiekuje , jeśli chodzi o zwirki karmy i potrzebne akcesoria staram sie im wszystko zapewnić na bierząco :lol: tylko pokoi w danej chwili mi poprostu zabrakło :oops:

Obrazek Obrazek Obrazek

to są kociaki ktore umiesciłam u mojej mamy :lol: dwie dziewczynki i chłopaczek :wink:

Obrazek Obrazek to mała Emi :D

a to parka blizniaków chłopaczek jest juz zarezerwowany jego siostre przyjdą oglądać w niedziele :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

to są kotki z Katowickiego schroniska podobnie jak czarne maluszki , Bajeczka ktora ma juz domek i jedzie do niego w sobote i Bonusik ktory jeszcze czeka , kociaki sa u mnie juz 2 tygodnie i po początkowych proplemach zdrowotnych teraz tryskają zdrowiem energią i apetytem :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek

To moja najstarsza podopieczna Adusia ktora jest juz u nas 2 miesiące , na samym początku była w fatalnej formie , potwornie wystarszona , zapchlona , zarobaczona, wychudzona , z KK i pozostałoscią świerzbu , były u niej robione testy na Fiv i bialaczke poniewaz jej oraganizm był w stanie silnego wyniszczenia i trzeba było to sprawdzić, pozatym kicia nie ma przednich zębów a tylne są w targicznym stanie włącznie z dużym stanem zapalnym dziąseł , dwa tygodnie temu w sobote miałą wyrywanego dolnego kła na żywo poniewaz już sie mocno ruszał a na narkoze koteczka jest jeszcze za słaba .....do tego zaczeła sie wylizywac i powstało kilka łysych placków :roll: więc kicia jest dodatkowo w tym momencie na diecie antyalrgicznej, poniewaz nie znamy dokładnej przyczyny tego zachowania wolimy w jej stanie na zimne dmuchać :?
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
No i moja ostatnia znajda koteczka Kiarunia ktore ze starchu chowała sie w karmniku dla ptaków , leczymy obecnie świerzba w sobote mamy kontrole , kicia troche mnie martwi bo jak zasypia czy juz śpi to ma wciąż jakby dreszcze, trzęsie sie leciutko ale widocznie i nie wiem czy to oznaka niepokoju jeszcze czy zapowiedz kłopotów ze zdrowiem :roll: wogole bardzo leciutko spi i gada czasem przez sen :wink: jeśli nie znajdą sie właściciele to zanim pojdzie do adopcji czeka ją sterylka
Obrazek Obrazek Obrazek

oczywiście mamusia od 4 maluszków jak tylko koteczki przestanie karmic i je wyadoptujemy będzie sterylizowana i wtedy bedziemy jej szukać domku , sterylka też czeka staruszke Kasie ktora jak narazie przestała rosnąć w szerz więc możliwe ze ciąża to był fałszywy alarm i mamy na cięcie troche czasu, bo w tym momęcie nie mam juz za co jej ciąć niestety ani gdzie jej dać :( jeśli jeszcze da sie troszke poczekac to mam nadzieje że jakieś lokum posterylkowe sie znajdzie i pieniędzy troszke uda mi sie poodkładac , chociaż przy takiej ilosci futerek do wykarmienia i nie tylko .... :(

Ale powiedzcie że te moje futerka nie są cudowne ?? :lol: :lol: :lol: warto o nie walczyć chociaż czasem nie jest to proste :roll:

dodam też moich rezydentów ktorzy dzielnie znoszą wciąż dochodzących nowych kocich przybyszów :lol: :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Od: Nie sie 13, 2006 13:48

Post » Pt maja 25, 2007 7:35

ogłoszenia przydałyby sie na alegro Bonusowi to kocurek ktory siedzi w wózku biało czarny z czarnym zasłonkami na pysiu , ma 4 miesice jest zaszczepiony odrobaczony ma książeczke zdrowia , jest miziakiem do potęgi super korzysta z kuwety i wie do czego służą pełne miseczki :lol: prosze zaznaczyc ze decyzja ma byc przemyslana a przyszły domek musi podpisac umowe adopcyjną i wykastrować kocurka :twisted: tym ktorzy nie widzą takiej potrzeby polecam sklepy z pluszakami :D
Obrazek
jeśli trzeba wiecej zdjęć to dorobie ,mozna dodac te z jego siostrą najwyzej będe mówic że ona ma juz domek zaklepany :wink:
można też wstawić czarne maluchy ja mam jeszcze jedną dziewczynke do wydania i Iwonka ma Kicka no i jeszcze raz Adusie bo chyba jej ogłoszenie juz wygasło ale do Adusi zrobie nowe fotki i wkleje trzeba tez zmienic jej histrorie i dodac kilka szczegołów :lol: , pozatym malusie jescze za małe na adopcje wiec ogłoszenia bedziemy robic mysle za tydzien musze tam podjechac i porobic fotki , amusie wystawimy dopiero po sterylce a na to trzeba poczekaz az przestanie karmic :)
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Pt maja 25, 2007 9:54

Dziewczyny , przede wszystkim dziękujemy z całego serca , za tyle miłych słów, ale znów chce przypomnieć,że to zasługa nas wszystkich.

Przede wszystkim dziękuje za pomoc w dawaniu ogłoszeń, za pomoc finansową, transportową, za każdą..dziękuje :1luvu: Bez Was by się to nie udało.

Byłysmy dzisiaj z Małą w schronisku, koty na kociarni pozaszczepiane, Wampirek niestety znów KK, nie damy rady go wyleczyć w warunkach schroniskowych,

kotka ''przykurczona'' niestety też nie czuje się dobrze, boli ja lewa łapka, dostała antybiotyk i srodek przeciwbólowy, jutro powtórka.
Obrazek

przybyły nowe koteczki, dwa piękne młode kocurki, później wkleimy zdjęcia.

Krzysiu czuje się wspaniale

Kocurek po zmarłej Pani, naburmuszony i wystaszony na kociarni, jego siostra w klatce

Po sterylce są trzy kotki, za 10 dni trafią na kociarnie, czesniej będą zaszczepione

Jedrus okazał się 6 letnim kocurem , chudziutki ale na szczęście je.

Figaro nadal na drzewie, i niestety niedostepny

musimy powtórzyć odrobaczenie, rozmawiałysmy z wetem, zobaczymy co wymyśli....

Dzis jada dwie koteczki na sterylki....

I chyba to tyle,
aa zapomniałabym, oczywiście miła rozmowa z wetem z kierowniczką i z P.Ula :D

Schronisko wspołpracuje z gazetą Echo tam umieszcza psy do adopcji, dzięki temu jeden Pan zobaczył zdjęcie swojego 10 letniego pieska i go zabrał

aaa i najważniejsze Łatka ma domek
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=60201&highlight=[/url]
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

Post » Pt maja 25, 2007 10:17

no ja jeszce dodam ,ze Lolusia juz na kociarni,bardzo myziasta jest
nawet bawiła sie ze mną sznurkiem od aparatu, młodziutka koteczka

A Śliniak zaczyna przechodzic samego siebie, jest bardzo przytulast, wystawia brzuchol do głasków,bardzo lgnie do ludzi.

Jedrus tez nadal pzrylepa, nie powiedziałabym w życiu ,ze ma więcej niz 2-3 lata, wyglada jak młodzieniec.
Tylko chudziutki:(

Po sterylkach na wypuszczenie czekają 4 kotki,-koteczka po zmarłym, biała z wieeelkimi oczami , czarno-biała kicia i buraska z bardzo gęstym włosem.

po południu powklejam fotki, bo troche pocykałam.pewnie jeszcze cos nam sie przypomni

Mała1

Post » Pt maja 25, 2007 10:29

no i niestety w klatce sa 3 3miesięczne buraski,takie żwawe, rozrabiaki
nie muszę pisać ,ze nie maja wielkich szans w schronie
może ktos gdziesz szuka małych wesołych burasków :(
dla nich szansą jest szybciutki dom
no i jakas szansa jest, bo dzwonia czasem do schroniska ludzie i pytaja o młode koty

Mała1

Post » Pt maja 25, 2007 10:39

czemu nie mam domu z gumy :cry: :cry:
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Pt maja 25, 2007 11:25

Z ostatniej chwili:

Dzwoniła Kierowniczka , jest babka która chce oddać kota do schroniska z powodu alergii.
9-letnia wysterylizowana koteczka ...przecież ona nie da sobie rady, tyle lat na kanapie a teraz do schroniska :(

Jutro da mi namiary do niej...będzie potrzebna pomoc w ogłoszeniach
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

[poprzednia][następna]