K.P.- czas na odkurzanie ..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 20, 2007 19:35

syjamek bossski :love:
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Nie maja 20, 2007 20:06

wszystkie kociaki są kochane łącznie z mamusią która za surową cielencinke zrobi wszystko.Bardzo jest z niej troskliwa mamusia,cały czas je wylizuje.Dzisiaj zapomniałam aparatu, ale może jutro porobie zdjecia i je tu powstawiam.

dona20

Od: Nie kwi 29, 2007 20:17

Post » Wto maja 22, 2007 16:25

super mamusia :lol:

znalazłam dzis w karmniku dla ptaków rano kotke , siedziałą sobie skulona ............córka podeszła z jedzeniemn zaczeła miauczec ale jesc nie chciała...........zeskoczyła z karmika i tyle ją widzielismy ...........jak wracałam z pracy mąż mi pokazał kota siedzącego w przedsionku klatki schodowej sień obok ....to była kicia z karmnika :roll: kotka jest napewno domowa nie umie poruszac sie na wolnosci stara sie omijac trawe a jak juz musi to idzie na "brzuchu" , zabrałam do domu jest to moj 12 tymczas ...........kotka nie jest typowym dachowcem, ma połdługie futerko, puchaty szeroki ogonek , jest innej urody ale nie wiem czy to kotka czysto rasowa ........moze komus uciekła albo zagineła :?
najlepiej poczuła sie w wannie, dziś jest upał nie wiem ile godzin czy dni kicia byłą bez wody i jedzenia, do wanny sama wskoczyła i rozłozyła sie w niej jak na najlepszym posłanku ......to moja znajda Kiarunia :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Wto maja 22, 2007 19:14 przez ko_da1, łącznie edytowano 2 razy
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Od: Nie sie 13, 2006 13:48

Post » Wto maja 22, 2007 18:34

do góry
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Wto maja 22, 2007 18:41

króweczki tez piekne :D

ciekawe koteczka schowała sie do karmnika bo sie boi odgłosów otoczenia czy też..udawała ptaszka :wink:
wyglada to na niespodziewane spotkanie sie z wolnością... :cry:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Wto maja 22, 2007 23:55

Clarens nim do nas trafił też zamieszkał w karmniku

i do dzisiaj jest to jego ulubione miejsce :D

Pytałam weta dlaczego i dowiedziałam sie ze jak siedzą wyżej to w ten sposób okazują dominację

ale czy jest tak naprawdę nie wiem :?
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE

bettysolo

Post » Śro maja 23, 2007 9:24

byłam z Kiarunią -wiewiorą tak mowimy na nią w domu z powodu ogona :lol: u weta ..........kicia ma świerzbowca :roll: więc mam kolejnego kota do lecznia ..... wet. mowi ze znawcą ras nie jest ale kotka ma sporo weług niego z kota norweskiego lesnego 8)
jeśli ktoś mogłby mnie troche wspomoc finansowo byłabym bardzo wdzięczna, mam teraz 12 tymczasów + 2 moje ..... nie musze mowic ile idzie mi zwirków, puszek, srodków na pchły, na pasty odrobaczające itd. z leczniem schroniskowych pomagają mi dziewczyny bo w sumie połowa to koty z Katowickiego schroniska reszte tez mi starją sie wpsomagać ale koszty są duze a pieniędzy nam teraz brakuje .........jeśli ktoś by mogł pomoc chociaz troche ..... :oops:
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Śro maja 23, 2007 14:01

podnosze bo ważne :cry:
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Czw maja 24, 2007 17:51

do góry ko_do we tymczasiki

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Czw maja 24, 2007 20:30

pokaze Wam Moje Tymczasiki :lol:

to mamusia z maluszkami z Chorzowskiego schroniska, jest obecnie w mieszkaniu udostępnionym przez Magde ktora sie nimi opiekuje , jeśli chodzi o zwirki karmy i potrzebne akcesoria staram sie im wszystko zapewnić na bierząco :lol: tylko pokoi w danej chwili mi poprostu zabrakło :oops:

Obrazek Obrazek Obrazek

to są kociaki ktore umiesciłam u mojej mamy :lol: dwie dziewczynki i chłopaczek :wink:

Obrazek Obrazek to mała Emi :D

a to parka blizniaków chłopaczek jest juz zarezerwowany jego siostre przyjdą oglądać w niedziele :D

Obrazek Obrazek Obrazek

to są kotki z Katowickiego schroniska podobnie jak czarne maluszki , Bajeczka ktora ma juz domek i jedzie do niego w sobote i Bonusik ktory jeszcze czeka , kociaki sa u mnie juz 2 tygodnie i po początkowych proplemach zdrowotnych teraz tryskają zdrowiem energią i apetytem :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek

To moja najstarsza podopieczna Adusia ktora jest juz u nas 2 miesiące , na samym początku była w fatalnej formie , potwornie wystarszona , zapchlona , zarobaczona, wychudzona , z KK i pozostałoscią świerzbu , były u niej robione testy na Fiv i bialaczke poniewaz jej oraganizm był w stanie silnego wyniszczenia i trzeba było to sprawdzić, pozatym kicia nie ma przednich zębów a tylne są w targicznym stanie włącznie z dużym stanem zapalnym dziąseł , dwa tygodnie temu w sobote miałą wyrywanego dolnego kła na żywo poniewaz już sie mocno ruszał a na narkoze koteczka jest jeszcze za słaba .....do tego zaczeła sie wylizywac i powstało kilka łysych placków :roll: więc kicia jest dodatkowo w tym momencie na diecie antyalrgicznej, poniewaz nie znamy dokładnej przyczyny tego zachowania wolimy w jej stanie na zimne dmuchać :?
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
No i moja ostatnia znajda koteczka Kiarunia ktore ze starchu chowała sie w karmniku dla ptaków , leczymy obecnie świerzba w sobote mamy kontrole , kicia troche mnie martwi bo jak zasypia czy juz śpi to ma wciąż jakby dreszcze, trzęsie sie leciutko ale widocznie i nie wiem czy to oznaka niepokoju jeszcze czy zapowiedz kłopotów ze zdrowiem :roll: wogole bardzo leciutko spi i gada czasem przez sen :wink: jeśli nie znajdą sie właściciele to zanim pojdzie do adopcji czeka ją sterylka
Obrazek Obrazek Obrazek

oczywiście mamusia od 4 maluszków jak tylko koteczki przestanie karmic i je wyadoptujemy będzie sterylizowana i wtedy bedziemy jej szukać domku , sterylka też czeka staruszke Kasie ktora jak narazie przestała rosnąć w szerz więc możliwe ze ciąża to był fałszywy alarm i mamy na cięcie troche czasu, bo w tym momęcie nie mam juz za co jej ciąć niestety ani gdzie jej dać :( jeśli jeszcze da sie troszke poczekac to mam nadzieje że jakieś lokum posterylkowe sie znajdzie i pieniędzy troszke uda mi sie poodkładac , chociaż przy takiej ilosci futerek do wykarmienia i nie tylko .... :(

Ale powiedzcie że te moje futerka nie są cudowne ?? :lol: :lol: :lol: warto o nie walczyć chociaż czasem nie jest to proste :roll:

dodam też moich rezydentów ktorzy dzielnie znoszą wciąż dochodzących nowych kocich przybyszów :lol: :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Czw maja 24, 2007 21:30

no :!:
nareszcie sie doczekałam zdjęć wszystkich kociaków u Ciebie i Twojej mamy :D -jestem praaawie usatysfakcjonowana :wink:
jeszcze tytlko relacje z ich zycia od czasu do czasu :wink:

Mała1

Post » Czw maja 24, 2007 22:50

Ko da naprawę Cie podziwiam 8)

tyle tymczasów
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE

bettysolo

Post » Pt maja 25, 2007 6:30

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu:
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pt maja 25, 2007 7:41

Mała1 pisze:no :!:
nareszcie sie doczekałam zdjęć wszystkich kociaków u Ciebie i Twojej mamy :D -jestem praaawie usatysfakcjonowana :wink:
jeszcze tytlko relacje z ich zycia od czasu do czasu :wink:

zamęczysz mnie :lol: :twisted:
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Pt maja 25, 2007 10:08

ano zamęczę, nie ma tak łatwo, kotom reklama jest potrzebna :wink:

Mała1

[poprzednia][następna]