http://upload.miau.pl/3/11140.Lusia
Do końca maja już bardzo niedługo... Obawiamy się, by kotki nie czekało schronisko, bowiem jej obecny opiekun nie ma możliwości jej zabrać.

------------------------------------------
O kotce napisała do nas osoba prywatna, która uratowała jej życie i teraz bardzo chce znaleźć dom na jego resztę. Oto słowa tego Pana o kotce:
"Kilka miesięcy temu znalazłem pod blokiem chorą kotkę. Lekarze nie dawali jej szans na przeżycie i sugerowali uýśpienie. W końcu znalazł się jednak lekarz, który potrafił jej pomóc. Okazało się, że kotka miała po prostu zapalenie ucha ýśrodkowego. Jest oswojona z ludýźmi i psami. Gorzej z innymi kotami, choć jestem pewien, że przy odpowiednim opiekunie udałoby się ją przystosować do pokojowego życia z innymi kotkami.
Niestety muszę się wyprowadzić i nie będę miał miejsca by opiekować się tą kotką (sam mam już 3 psy i 2 koty). W związku z tym zwracam się do Państwa z ogromną prośbą o pomoc.
Wcześniej jakoś żyła z innymi dwoma samiczkami kocimi pod moim dachem, jednak na czas remontu musiałem ją na miesiąc zamknąć osobno i od tego momentu nie bardzo się lubi z kotkami. Nie ma problemu z psem, czasem na niego prychnie, ale to wszystko. Do ludzi jest coraz bardziej przyjacielska. Z początku nie dała się pogłaskać - teraz nawet śpi w nogach (i nie marudzi jak się ją przez sen zrzuci z łóżka). Lekarze dają jej około 3-4 lat, ma książeczkę zdrowia.
Muszę jej znaleźć domek jak najszybciej, wyprowadzam się już pod koniec maja."
Kotka zatem szuka odpowiedzialnego, spokojnego domu, może być z psem, raczej nie z innymi kotami - choć to może zmienić sie po sterylizacji jak złagodnieje. W jej sprawie prosze o kontakt na adres lub telefon podany w tym ogłoszeniu. książeczka zdrowia
Kontakt: 790250814 email: Lena@foranimals.org.pl jeżeli nie mogę odebrać, proszę wysłać SMS lub nagrać się na pocztę głosową