Długowłose kociaki-wszystkie w nowych domkach

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw maja 24, 2007 13:13

Gonia tutaj nie chodzi o znajomosci, tylko o to, ze wszystkie osoby sa w obrebie dolnegoslaska i latwiej bedzie mi sprawdzic ich domy.

Szczerze mowiac troche jestem zdegustowana... jest tyle pieknych, potrzebujacych kotow, ktore czekaja miesiacami a na te koty mialam juz odzew po polowie dnia i wszystkie praktycznie mialy juz kandydatow na nowych opiekunow.
Jasne, ze sa piekne, w sumie dla mnie kazdy kociak jest piekny.
Ludzie, jezeli macie u siebie miejsce w domu dla kota to moze zaadoptujcie kota niedlugowlosego, ktory bedzie tak samo kochany a moze nawet bardziej.
Tylko zalezy Wam na tym, aby pokazac innym jakiego macie ladnego kota?Ze ma dlugie wlosy? Dla mnie kot to kot i tyle.

W watku nic nie wspomnialam, czy koty zalatwiaja sie do kuwety, czy sa czyste, jakie maja charaktery a kolejka po nie jak po zboju sie tutaj ustawia.

Jest to dla mnie nierozumiale. Ja tez marze o pieknym, wielkim, dlugowslosym, rasowym kocie ale zaraz przerzucam forum, widze tutaj te bidy i odrazu mi sie odechcewa pieknych kotow bo tysiac razy wole pomoc jakiemus biedakowi niz brac dlugowlosego, pieknego kota.

Aczkolwiek z tym dlugowlosym kotem nie jest tak do konca... mialam juz ponad 1,5 mieisaca piekna, dlugowlosa, czarna kotke. Nikt jej nie chcial. Bo kotka to oczywiscie nie kociak, ma swoje lata, ma swoje problemy, nikt sie nie zglosil. Przykre, bo ona kiedys tez byla mala, puchata kuleczka, ktora kogos bawila a kiedy urosla zostala wyrzucona na ulice...

Koncze.
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi

nataleczka

Od: Pt gru 30, 2005 11:21

Post » Czw maja 24, 2007 13:19

Kurcze nie mysłałam ze sie rozpeta taka awantura.kotów jest tylko 4 chetnych o wiele wiecej.

Beamicha o co ci chodzi . Albo ja źle to zrozumiałam albo piszesz z wyrzutem , ze to własnie może Ania adoptuje te kociaki?? Czy znasz jakiś powód dlaczego tak nie miałoby sie stac?? no oprócz tego ,ze Ty tez chcesz??
Obrazek

Formica

Od: Wto kwi 12, 2005 12:05

Post » Czw maja 24, 2007 13:26

Ale dla czego właśnie ona?Co spowodowało tą zmianę decyzji Nataleczki?

>.Gonia.<

Od: Wto maja 22, 2007 15:44

Post » Czw maja 24, 2007 13:27

ano, smutna to prawda - choc dobre jest to, ze jest szansa na domki...
ja tez marze o miałkunie z hodowli, ale... niepredko - i ze wzgledów finansowych i ze wzgledów ekhm - moralnych własnie ;)
miałkuna z hodowli kazdy kupi, predzej czy pozniej
dachowce... wiemy, co sie dzieje w schroniskach :(

tak wiec Natalio - nie dziw sie ludziom, oniemieli na widok kociaków, w tym i ja ;)

wniosek - kastracja/sterylizacja - od tego sie wszystko zaczyna...
nasze Obrazek potwory ;) + Fela i Frania na DS

pilne! Jajek i Dodek szukają dobrego Domu :)

xandra

Od: Nie paź 31, 2004 21:31

Post » Czw maja 24, 2007 13:36

>.Gonia.< pisze:Ale dla czego właśnie ona?Co spowodowało tą zmianę decyzji Nataleczki?

O to trzeba sie spytać Nataleczki, a nie sugerować rózne rzeczy na forum. O znajomosciach np. Ja z Nataleczka w zyciu się nie widziałam Ani_w takze , gdy zobaczyłam kociaki napisałam do niej w imieniu Ani i tyle.
A dlaczego Nataleczka podjęła taka czy inna decyzje to juz nalezy do niej skierować to pytanie.
Chociaz mysle ,ze po tej aferze niechetnie udzieli odpowiedzi :?
Obrazek

Formica

Post » Czw maja 24, 2007 13:44

>.Gonia.< pisze:Ale dla czego właśnie ona?Co spowodowało tą zmianę decyzji Nataleczki?

Gonia, w PW napisalam wstepnie, ze nadaje sie w moim odczuciu na domek.
Dlaczego wybralam kogos innego? Po pierwsze ten domek jest blizej- mniejszy stres i przemeczenie dla kota, mozliwosc sprawdzenia indywidualnego. Po drugie jest to znajoma dziewczyny (Formici) ktora pomagala w swoim czasie przy naszych wrocławskich kotach ( ja osobiscie nie znam Formici ale jest duzo osob ktore ja zna i dobrze o niej mowia), wiec jestem 100% pewna ze do zlego domku nie bralaby kota. Po trzecie tylko Ania do mnie zadzwonila zeby pogadac o kotach. Kazdemu w PW podalam do siebie namiary a od nikogo nie dostalam odpowiedzi.
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi

nataleczka

Post » Czw maja 24, 2007 13:51

@nataleczka Myślę, że niepotrzebnie komukolwiek tłumaczysz się z decyzji.
Kotki mają zapewniony domek, o to właśnie chodziło i to jest ważne. :)

orson

Od: Sob paź 28, 2006 9:21

Post » Czw maja 24, 2007 13:54

Dziekuje orson.

nataleczka

Post » Czw maja 24, 2007 13:56

znajoma troszkę dziwnie jak pisze iż sama jej nie zna nie mam wyrzutów Formica jak piszesz rozmawiałam z Anią napisałam tylko iż ja też nie dostanę niech Gonia wie kto dostanie a nie podejrzenia że ja chce dwa to dostanę a co chodzi Nataleczka do mnie też nie masz daleko a Zabrze nie jest wcale na dolnym śląsku jak piszesz że masz blisko po co kłamać

beamicha

Od: Sob sty 20, 2007 22:59

Post » Czw maja 24, 2007 13:58

Nataleczko czemy kłamiesz ja nie dostałam telefonu jak miałam się skontaktować

beamicha

Od: Sob sty 20, 2007 22:59

Post » Czw maja 24, 2007 14:00

przepraszam już wiem o co ci chodzi , w moim poscie miało byc ,ze ani ja ani Ania_w nie poznałysmy nigdy Osobiście Nataleczki zjadło mi literke.
Anie W znam bardzo dobrze jesli o to ci chodzi.
Obrazek

Formica

Post » Czw maja 24, 2007 14:05

Można już skończyc te dzikie wywody n.t. kto nie dostał a kto dostał i dlaczego? To taki poziom ciężarnych na umyśle ławeczkowych bab spod bloku.
A chodziło tu chyba o znalezienie domku - nie żaden konkurs, kto przygarnie najbardziej włochatego kotka i co za tym idzie - dlaczego ta ... akurat go dostała, a nie ja?!
...
Ostatnio edytowano Czw maja 24, 2007 14:08 przez orson, łącznie edytowano 2 razy

orson

Post » Czw maja 24, 2007 14:07

Proponuję zakończyć całą dyskusję.
Koty nie kartofle w sklepie gdzie pierwszeństwo należy się pierwszej osobie w kolejce. Nataleczka miała prawo oddać je komu chciała i nie ma obowiązku tłumaczyć się ze swoich decyzji.
Rozumiem, że osoby które "nie załapały" się na kotki mogą być rozczarowane i oczekiwać jakiś wyjaśnień, ale to nie znaczy, że trzeba tworzyć teorie spisku.
Nataleczka wybrała najlepsze w jej odczuciu domy.
Tutaj chyba chodziło o dobro kotów a nie o poczucie sprawiedliwości potencjalnych opiekunów.

Iskra_

Od: Wto wrz 19, 2006 23:18

Post » Czw maja 24, 2007 14:09

beamicha pisze:Nataleczko czemy kłamiesz ja nie dostałam telefonu jak miałam się skontaktować

Przepraszam, faktycznie nie wyslalam do Ciebie numerow. Na prawde mam ciezki dni, wczoraj mialam chyba z 10 wiadomosci na temat kotow i musialam na kazda odpisac.

Tak jak pisala Orson, nie musze sie ze swoich decyzji tutaj tlumaczyc.

beamicha jeszcze jedno- napisalas w Pw o szybka odpowiedz bo inaczej przygarniesz inne kocia bide. nie rozumiem z czego robisz teraz taka wielka sprawe. Zaproponowalam Ci w zamian piekna kicie, moze zdecydujesz sie na nia?

Jezeli w tym watku pojawia sie jakies pytania odnosnie mojej decyzje, poprosze adminow o zamkniecie watku.

nataleczka

Post » Czw maja 24, 2007 14:13

@nataleczka Nie podnoś rękawicy :) Ta pani musi zrozumiec, że to forum o żywych zwierzętach, nie allegro.pl.
I mniemam, obiecujesz zalożyc nowy temat o kotkach już w nowych domkach mam nadzieję :) :)

orson

[poprzednia][następna]