Nowy Targ. Koty spod opieki TOZu do oddania... Pilne!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw maja 24, 2007 8:19 Nowy Targ. Koty spod opieki TOZu do oddania... Pilne!

Pomagam lokalnym TOZowcom odnaleźć domy dla kociaków i psiaków. Tutaj zamieszczę zdjęcia i krótkie opisy kociaków dziś sfotografowanych...
W ogóle zauważyłam, że na różnych serwisach nie ma w ogóle ofert z Podhala, a u nas nie dość że znajduje się schronisko to na dodatek jest mnóstwo bezdomnych zwierzaków (turyści, niestety... no, zostawiają :P)...
Mam nadzieję, że przełamiemy powoli tę tendencję i przyszli opiekunowie znajdą się także na Podhalu...

Treść ogłoszenia:
Nowotarskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami posiada koty i psy do oddania w kochające i odpowiedzialne ręce. Zwierzęta oddawane są na podstawie umowy adopcyjnej.

Dlatego nie wchodzi w grę dowóz w inne miejsce, bo trzeba podpisać umowę... Jeżeli ktoś jest z Krakowa/Nowego Sącza lub Bielsko- Białej, to ma bardzo blisko do Nowego Targu, mogę podać odpowiednie namiary na autobusy :)

RUDZIA/RUDA - ZNALAZŁA DOM

Kolor oczu: żółte (bursztynowe :) )
Maść: biało- rudo- szara
Sterylizacja: nie, ale możliwa do załatwienia

Obrazek

Nie znam historii tej kotki, ale jest to znajdka. Jeżeli zaś chodzi o charakter to koteczka nie jest w 100% domowa, ale wystarczająco, by trzymać ją w domu i przyzwyczaić do człowieka. Uwielbia figlować i bawią się razem z Tuptusiem (potem).

-----------------------------

AMELKA

Kolor oczu: żółte
Maść: biało- szara
Sterylizacja: nie, ale możliwa do załatwienia

Koteczka filigranowa, ze spojrzeniem jak kot ze Shreka ;) Kotka potrzebuje trochę oswoić się z człowiekiem, ale zdecydowanie nie jest dzikuskiem. Powiedziałabym raczej że jest nieśmiała ;) Proszę zwrócić uwagę jakie ma kapitalne umaszczenie - ma na nogach jakby nałokietniki ;)

Obrazek
----------
MICIA

Sterylizacja: tak

Całkowicie oswojona, kochana koteczka. Jest bardzo dumna i ładna :) Tak samo jak pozostałe jest znajdką...

Obrazek

---------

MORUSEK - ZNALAZŁ DOM!

Sterylizacja/Kastracja: nie

Młody, rozrywkowy kocurek. Imię pochodzi od kolorku na pyszczku - umorusania ;)

Obrazek

----------

TUPTUŚ

Maść: srebrna
Sterylizacja/Kastracja: nie, ale wkrótce będzie

Tuptuś jest w pełni oswojonym, kuwetowym kotkiem. To taki "przyjemniaczek", ciągle psocą z Rudą :) Ma dobrze ułożony charakter, więc nie powinien sprawiać żadnych trudności :) Ma niesamowity kolor sierści :)

Obrazek
Ostatnio edytowano Śro sie 08, 2007 14:24 przez mantra, łącznie edytowano 1 raz

mantra

Od: Czw maja 17, 2007 14:46

Post » Wto maja 29, 2007 13:54

Do góry koteczki!
Może kogoś zaurocza te ślicznotki!

terra

Od: Pon lip 03, 2006 16:54

Post » Śro sie 08, 2007 14:22

Ogłoszenie dalej aktualne!!! :) Niedługo dołożę nowe zwierzaki...

Morusek i Rudzia znaleźli dom :)

mantra

Post » Czw sie 09, 2007 11:06

Obrazek
Obrazek

mantra

Post » Czw sie 09, 2007 11:26

BARBIE
Urocza bezogonka w wieku około 7 miesięcy, więc młoda koteczka. Bardzo przylepna i sympatyczna. Korzysta z kuwetki i jest odrobaczona. Z utęsknieniem czeka na domek...

Obrazek

FIONA
Kuwetkowa, odrobaczona i również bardzo miziasta śliczna koteczka.

Obrazek

HRABINA
W TOZie od niedawna, bardzo dystyngowana, jeszcze trochę nieufna, ale myślę że łatwa do oswojenia koteczka. Ma niesamowite umaszczenie, magiczne oczy i typowo koci, książęcy charakter :)

Obrazek

KOTI I KONI
Dwie czarne ślicznotki, zupełnie czarne dla miłośników czarodziejskich kotów. One są identyczne dlatego tutaj zdjęcie tylko jednej ;) Nie znalazłam jeszcze żadnych elementów na sierści które mogłyby mi pomóc je odróżnić... Ale dojdę do tego ;) Są jeszcze malutkie, bo mają około 2 miesięcy, ale ich mama nie żyje, więc szukają domu od zaraz...

Obrazek

TYGRYSICA
Ma około 3-4 miesięcy, więc jest to jeszcze kocie dziecko :) To śliczna pasiasto buraskowa koteczka. Korzysta z kuwety i jak reszta jest odrobaczona. Bardzo sympatyczna :)

Obrazek
Obrazek

JUKA I RUTA
Nieco młodsze od Tygrysicy, korzystają z kuwety, są rozkoszne i bardzo sympatyczne;)

Obrazek

Obrazek

SFINKS
Ten kocurek ma w sobie coś z rasowego kota. Ma niespotykanie duże uszy :) Z resztą sami zobaczcie. Kotek oczywiście kuwetkowy i odrobaczony :)

Obrazek
Obrazek

Żeby adoptować któregoś z tych koteczków trzeba podpisać umowę adopcyjną. Ja oczywiście pomogę we wszystkim.

Tutaj numer kontaktowy do p. Renaty u której kociaki są. Nie wszystkie mają takie imiona jakie podałam na forum, bo nie zawsze pamiętałam, albo imion jeszcze nie posiadają ;)

telefon: 18 266 90 88 lub 18 266 32 76

mantra