Nel-HAPPY END ! A teraz sterylka -pytanie!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt maja 18, 2007 19:50

Stan zapalny byl/jest napewno. Wetka zalozyla podloze bakteryjne. Ale zatrucie nie jest wykluczone. Taki nagly przebieg tego moglby wskazywac na zatrucie, a ja zastanawiam sie co mogloby zatruc. Ale to tylko hipoteza. Poki co ciesze sie, ze stan Neli sie poprawil. Ale na tym nie poprzestane. Beda dalsze badania. Chce wiedziec co to i byc pewna ze kotu nic nie grozi. Wielkie dzieki za wszystkie rady :!: . Na tym forum naprawde mozna sie wyedukowac :)

zitkala

Od: Śro lis 29, 2006 22:04

Post » Pon lip 09, 2007 10:32

By zakończyć ten wątek, dodam, ze wszystko skonczylo sie happy endem :) . Nela szaleje i rośnie. Najprawdopodobniej bylo to jednak zatrucie (uwaga - SAN SEWIERIA - tez moze truc, znalazlam na stronie hodowcow królikow 8O ; Nel chetnie podgryzala listki, teraz dostaje trawe kocią). Choc do konca nie jest to wyjasnione, wyglada na to ze kot jest zdrowy. Pozdrawiam wszystkich na forum :)

zitkala

Post » Pon lip 09, 2007 11:28

super! głaski dla Neli niech się zdrowo chowa :D
Obrazek Obrazek
z nami także 4kocie ogony i jeden psi

Klaudia

Od: Wto cze 01, 2004 21:30

Post » Pt wrz 07, 2007 20:48

Witam wszystkich i znowu mam pytanko - jak powinna zachowywac sie kotka dobe po sterylce? Nel wczoraj miala zabieg popoludniu. Dzis jest osowiala, malo je, ostatni raz zrobila siusiu o 10 przed poludniem. Zabieg przeszedl bez problemu, kotka nie ma goraczki, ale chyba kiepsko sie czuje. Dalam srodek przeciwbolowy, kt zalecila wetka, ale nie pomogl. Kicia spi przez wiekszosc czasu :( . To moj pierwsza sterylka, nie wiem czy to norma. Tak na zdrowy rozsadek - to domyslam sie ze Nela nie czuje sie super dzien po operacji :roll: ... Napiszcie please pare slow jak reagowaly wasze kotki.

zitkala

[poprzednia]