Sterylizować, czy dopuścić?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 03, 2003 13:34

Tak sobie czytam, czytam i dochodze do wniosku, ze Olat trafnie podsumowala te dyskusje i mysle, ze w tej sytuacji najlepszym wyjsciem byloby zamkniecie tego watku.
Obrazek

M.

Od: Wto lut 05, 2002 11:17

Post » Wto cze 03, 2003 13:36

Nie, nie, dajcie już spokój, to nie ma sensu, sami teraz podgrzewacie atmosferę - i o to chodziło, żebyście się dały sprowokować. Po co się denerwować, to niczego nie zmieni, a tylko psuje powietrze :twisted:
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Nie no, pewnie masz rację. Też sobie o tym pomyślałam. Ale co mi szkodzi, przynajmniej ta "dorosła i dojrzała" osoba będzie wiedziała co o niej myślę. A po drugie od dwóch dni mam migrenę i wiadomo , nie dużo trzeba abym wybuchła.
Bardzo przepraszam jeżeli kogoś obraziłam innego poza wymienioną powyżej osobą oraz jeżeli ktoś bedzie uważał, że wypowiadam się w jego imieniu .

Basia_G

Od: Śro paź 02, 2002 15:33

Estravenie? Co o tym sadzisz? Bo chyba zamkniecie watku to jednak najlepsze wyjscie :?
Ewelina i...
Obrazek

Kiara

Od: Nie mar 02, 2003 13:18

Post » Wto cze 03, 2003 13:43

"Nic to Baśka". Czasami tak bywa. A co do pytania ile mamy lat - pusty śmiech mnie ogarnia... Chyba bardzo młoda duchem jestem :lol:
Obrazek
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Post » Wto cze 03, 2003 13:50

Kiara pisze:Estravenie? Co o tym sadzisz? Bo chyba zamkniecie watku to jednak najlepsze wyjscie :?

Nie brałam udziału w dyskusji, ale jeśli można to wtrącę swoją opinię. :wink:
Nie przejmowałabym się zupełnie. Aga de usłyszała wiele wyczerpujących odpowiedzi na swoje pytanie. A to, że jej się nie podobają, to trudno.
Myślę, że czeka jeszcze tylko, żeby bardziej podgrzać atmosferę.
A tu proszę. Spokojnie, nikt się nie daje sprowokować.
Zobaczmy co będzie dalej... :lol:
Proszę nie cytować moich postów.
Dziękuję.

Agni

Od: Wto mar 19, 2002 15:13

Post » Wto cze 03, 2003 14:22

Prosze, jacy ludzie sa zmienni:

aga de pisze:Wróciłam na ten wątek z ciekawości, bo szczerze mówiąc odechciało mi się na forum zaglądać. [...] Co jeszcze wymyślicie? Zastanówcie się jaką rolę powinno to forum spełniać.

I to pisze osoba, ktora niedawno calkiem napisala:

aga de pisze:Nie gniewam się. Fajnie sie z Wami gada. No i można się powymieniać doświadczeniami w sposób humorystyczny. :D

Coz :roll:
Ewelina i...
Obrazek

Kiara

Post » Wto cze 03, 2003 14:24

Kiara, basta, basta...
Obrazek

Majorka

Post » Wto cze 03, 2003 14:27

Pax vobiscum... :wink:
...

Padme

Od: Pon lut 04, 2002 15:32

Post » Wto cze 03, 2003 14:30

Tak tylko napisalam :oops: :? Juz siedze cichoooo :oops: coby oliwy juz nie dolewac do ognia. Przepraszam :oops:
Ewelina i...
Obrazek

Kiara

Post » Wto cze 03, 2003 14:46

Nic dalej nie będzie. A jeśli pytanie ile macie lat zostaje skomentowane że mam skończyć wypisywać te obrażające bzdury, to odpowiedź już dostałam. Siebie posłuchajcie ile w was jest zawiści. I kto tu kogo obraża. I to nie ja podgrzewam atmosferę. Wam wystarczy jeden wyraz aby ukamienować człowieka. A to że wszyscy siebie popieracie coraz bardziej ubliżając człowiekowi świadczy tylko o jednym, że wszyscy jesteście na tym samym poziomie.
I jeszcze jedno. To ja przerywam ten wątek i opuszczam to forum.
A jeśli ktoś normalny przeczytał moje wypowiedzi to doczytał się że ja chciałam się dowiedzieć, czy kłopotem będzie znalezienie dla mojej kotki kocurka brytyjczyka, bo jeśli tak to wysterylizuję, a jeśli nie to dopuszczę. Ponadto z mojego postu łatwo było się domyślić, że dopiero kotkę kupiłam i mam mały zasób wiadomości na ten temat. W tym przypadku NORMALNY człowiek co najwyżej pomaga i wyprowadza z błędu, a nie szkaluje i od razu kamienuje. Nikt z was nie wyssał wiedzy o kotach z mlekiem matki. Nigdzie nie napisałam, że chcę rozmnażać kotki dla forsy, jak mi zarzucacie, itp, itd. Być może aby dostać rodowód, należy kotkę zarejestrować. Nie wiem, ale jeśli chcecie pomagać to w takim wypadku napiszcie to. Zresztą jedna osoba z wypowiadających się w tym wątku uczyniła to i już wiem, że zarejestrować muszę, ale wystawiać nie muszę. Ale moje stwierdzenie że mam rodowód i nie chcę wypuszczać kociaków bez rodowodów również zostało użyte do ośmieszenia i wykpienia mnie. A wystarczyło wyprowadzić mnie z błędu. A jeśli chodzi o WAS to oszkalowaliście mnie, ale odpowiedzi na moje pytanie i tak nie dostałam, czy w zachodniopomorskim znajdzie się ktoś z kocurkiem brytyjczykiem. Bo mimo, że moja kotka ma dopiero 4 miesiące już mam chętnych na kociątka. I chodzą za mną jak cienie prosząc abym nie sterylizowała. Tak, tak. I nie zamierzam zarabiać na kotkach, bo chcą ode mnie wziąć je moi znajomi. A że mój kotek jest tak śliczny, że każdy kto przejdzie koło niego pyta gdzie można dostać takie cudo, to nie jest moja wina, lecz zasługa kotki.
A jeśli uważacie że daliście odpowiedź na moje pytania, to się grubo mylicie, wy dawaliście odpowiedź na swoje pytania nawzajem. Moje pytanie brzmiało: czy znajdę brytyjczyka? Kto dał mi odpowiedź, bo nie zauważyłam?
Na koniec dziękuję paru osobom, które na moje pytania normalnie odpowiadały. A jeśli wy każdą osobę, która nie chce sterylizować uważacie za wroga publicznego, to zróbmy akcję ogólnopolską umówmy się że wyłapujemy koty i wszystkie sterylizujemy. Zagłada gatunku gwarantowana. Powodzenia.
A jeśli chodzi o wypowiedź, że fajnie się z wami gada, to był to mój pierwszy dzień na forum i fakt, że w ciągu 3 dni zmieniłam zdanie o Was świadczy nie o moim zmiennym charakterze, tylko o was. Szybko szydło wychodzi z worka. Internet nie daje możliwości poznania człowieka po kilku wypowiedziach, jest anonimowy, ale nie wszystko da się ukryć.

Żegnam
agade

aga de

Od: Śro kwi 30, 2003 14:38

Post » Wto cze 03, 2003 14:49

:evil: nie odpowiem, nie odpowiem, nie odpowiem, nie odpowiem, nie odpowiem, nieee.... :evil:
Ewelina i...
Obrazek

Kiara

Post » Wto cze 03, 2003 14:50

I to się nazywa wykręcić kota ogonem...

Znaczy, wątek się dezaktualizuje, Aga_de się z nami pożegnała, ale w samym wątku jest mnstwo ciekawych i pożytecznych informacji. Może by go tak zamknąć w obecnej postaci, albo wyłuskać co ważniejsze posty i zrobić wątek info o pseudo- i normalnych hodowlach? Nie każdy ma czas na szukanie po sieci, ale z pewnością każdemu się takie info przyda...
Ostatnio edytowano Wto cze 03, 2003 14:53 przez Padme, łącznie edytowano 1 raz
...

Padme

Od: Pon lut 04, 2002 15:32

Post » Wto cze 03, 2003 14:52

No to pa.
Obrazek

Majorka

Post » Wto cze 03, 2003 14:56

aga de pisze: ale odpowiedzi na moje pytanie i tak nie dostałam, czy w zachodniopomorskim znajdzie się ktoś z kocurkiem brytyjczykiem

I na tym forum takiej odpowiedzi nie dostaniesz. Jesli chcesz kotke rozmnazac, to powinnas zapisac sie do jednego ze zwiazkow hodowcow kotow rasowych - SHKRP http://cat.fs.com.pl/~zg_shkrp/index.htm lub PZF http://www.koty.pl/pzfkotyrasowe/ , do ktorego - wybor nalezy do ciebie. I wtedy Twoja kotka na pewno znajdzie odpowiedniego kocurka :)
Obrazek

M.

Od: Wto lut 05, 2002 11:17

[poprzednia][następna]