majus

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 15, 2007 18:09

dzieki za kciuki, wielkie dzieki. po wczorajszym leku na obnizenie goraczki dzisiaj majus jest bardzo zywy i sporo je. teraz koniecznie trzeba ustalic z czego ta goraczka. poprosze tez weta o poszerzenie badan o inne parametry, ale na badania to zdecyduje sie raczej dop w przyszlym tyg. kupke znowu zaczal ladnie robic. troche martwia mnie te niskie czerwone krwinki, mam nadzieje ze to nic powaznego. pozdrawiam
Obrazek

patka-p3

Od: Wto kwi 24, 2007 11:54

Post » Wto maja 15, 2007 19:33

:ok: :ok: i pazurki zaciśnięte.
Majus, ty puchaty urwisie przestań nas stresować :D. Masz pięknie jeść, zdrowieć i psocić ku uciesze swojej pani
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Śro maja 16, 2007 10:21

:catmilk: :ok: :lol:

-Anula-

Od: Pt kwi 20, 2007 14:58

Post » Czw maja 17, 2007 8:24

kurcze nic wczoraj nie zalatwilam:( mojego doktora Dziaka nie bylo. majus dostal tylko antybiotyk no i znowu na zbicie temp., mial 39.4 stopnie. strasznie martwi mnie ta podwyzszona temp., lekarka powiedziala ze to nie jest duza goraczka, no ale jednak. cieszy mnie natomiast to ze moj kotek ladnie je a co za tym idzie robi ladne kupeczki (nawet dwie na dobe). wyganiamy ten okropny amoniak, niech juz opusci cialko mojego biednego majunia. majus robi juz prawie wszystkie czynnosci z przed choroby, no wiecie takie przyzwyczajenia np. wskakiwanie na umywalke zeby napic sie wody, jeszcze niedawno tylko poprostu lezal albo ewentualnie sie przeszedl. moim marzeniem jest w tej chwili poznac wszystko co mu dolega zeby moc go dobrze leczyc. jutro do weta, mam nadzieje ze bedzie ten moj!!
Obrazek

patka-p3

Post » Czw maja 17, 2007 9:40

Patrycja, złap siooo i zrób posiew. Ja podejrzewam, że temperatura jest od pęcherza. Tak czy inaczej trzeba sprawdzić skąd temperatura 8O
Marcelibu

Post » Czw maja 17, 2007 14:38

dzwonilam dzisiaj do mojego doktorka (mam zaufanie tylko do niego). umowilismy sie ze w przyszlym tyg zrobimy znowu badania. kazal mierzyc temp majuniowi wiec pobieglam do apteki po termometr. pierwsze proby kalekie ale powoli sie ucze:) pierwszy pomiar wskazal 38,1 ale czy ja to dobrze zbadalam to pewna nie jestem. poprobuje i sie naucze. jeszcze tydzien bedzie bral antybiotyk na ta encefalopatie watrobowa a pozniej antybiotyk na pecherz aczkolwiek wet mowi ze niezadobrze zeby on tak dlugo bral antybiotyki no ale jakos te bakterie z pecherza trza bedzie wykurzyc!! nie chce zapeszac ale nadal ladnie je wiec przynajmniej strzykawka nie musze karmic i kroplowek nie musi miec. jest jeszcze ta niemila przepuklina ale wet nie chce jej ruszac narazie a moze nawet wcale, przynajmniej dopoki mu nie zagraza. powiedzial ze zabieg w jego stanie jest niestety bardzo ryzykowny.
Obrazek

patka-p3

Post » Czw maja 17, 2007 15:53

Patka...być może nie doczytałam :oops: ale czy Majuś bierze coś "osłonowego" na wątrobę? Jakieś Essentiale, Hepatil...?
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Czw maja 17, 2007 16:46

Tej przepukliny narazie nie ruszaj, jeśli oczywiście nie zagraża zdrowiu i życiu, ale gdyby tak było to wet na pewno by powiedział. Najpierw skąd ta gorączka.
Majuś bierze Essentiale Forte (i całe szczęście :wink: ).
Marcelibu

Post » Czw maja 17, 2007 20:11

essentiale forte i zentonil to majus bierze na watrobe. zentonil jeden na dobe a essentiale dwie kapsulki na dobe.
Obrazek

patka-p3

Post » Czw maja 17, 2007 20:25

Majusku, kocie kochany, jedz, zdrowiej i nie martw swojej dużej bo cień z niej zostanie :ok:

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Pt maja 18, 2007 18:33

mierze majuniowi temperaturke i dzisiaj rano bylo 38stopni natomiast teraz u weta 39,5 stopni. moze stres?? na niedziele kupilam antybiotyk i sama mu podam. nastepna wizyta we wtorek i wtedy pewnie tez badania. oby ten amoniak spadl bo jeszcze tylko tydzien antybiotyku i boje sie co bedzie sie dzialo po odstawieniu. powtarzam sie ale kupcia pieknie dwa razy na dobe:) teraz kiedy majus czuje sie odrobine lepiej moge sie zajac wlasnym slubem bo wlasnie sobie uswiadomilam ze sierpien juz nie dlugo a ja przez ostatnie dwa miesiace nie kiwnelam nawet palcem!!(taki kawaleczek zwierzenia z zycia osobistego:) mam nadzieje ze majus dojdzie do siebie calkowicie i przy scislej diecie i lekach bedzie zyl jeszcze wiele lat. no ale jeszcze troche przed nami. zachowuje sie dosc normalnie, tylko momentami wydaje mi sie ze jest smutny ale apetycik mu dopisuje. pozdrowionka dla kociakow i ich milosnikow:)
Obrazek

patka-p3

Post » Pt maja 18, 2007 19:01

patka-p3 pisze:
mierze majuniowi temperaturke i dzisiaj rano bylo 38stopni natomiast teraz u weta 39,5 stopni. moze stres??

teraz kiedy majus czuje sie odrobine lepiej moge sie zajac wlasnym slubem bo wlasnie sobie uswiadomilam ze sierpien juz nie dlugo a ja przez ostatnie dwa miesiace nie kiwnelam nawet palcem

Ad. 1. Rzeczywiście temperaturka może być od stresu. Mierz dalej w domu, najlepiej rano i wieczorem, wtedy będzie wiadomo.
Ad. 2 O jeny, naprawdę ślub :wink: . Ło matko, kiedyyyyy to było - niestety, różnica wieku, hmmm :oops: :roll:
Marcelibu

Post » Pt maja 18, 2007 19:20

:wink:
Obrazek

patka-p3

Post » Pt maja 18, 2007 19:26

Wiesz co, chyba muszę w sierpniu na delegację do Siewierza pojechać. Tylko do 8 sierpnia jestem w Krynicy Morskiej na wakacjach. Zdążę?
Marcelibu

Post » Pt maja 18, 2007 20:09

4 mam slub a pozniej podroz poslubna :) od polowy sierpnia jestem w sosnowcu i serdecznie zapraszam!!!
Obrazek

patka-p3

[poprzednia][następna]